Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

AYRSHIRE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

genomit

seksatut

Bigstar
Gentleman
Jukebox
McQueen
Mondial
Prime
Radar
Riesling
Valorous
Vicking
Volvo


Amarula
Amazing
Ambrose
Arbiter
Athenos
Bigtime
Blink
Caterpillar P
Chelyote
Durango
Idol
Kilovolt
Maxxum
Nirvana
Obligation
Parrain
Rafting
Renoir
Romancer
Rubicom
Scooby
Sutter
Tarzan
Timing
Tuxedo
Yellow

SEX Amazing
SEX Athenos
SEX Bigtime
SEX Blink
SEX Rubicom

RobotReady

Immunity

A2A2

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

Kamouraska BIGSTAR

47759

HealthSmart

Sukutaulu

A2A2

SITUATION x JUPITER x PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

 

Kamouraska Bigstar on ollut pitkään listallamme genomisonnina, ja myös sen poikaa Marbrae Bigtimea on käytetty paljon. Itse asiassa listallamme on kolmen sonnisukupolven ketju, ja kaikille kolmelle sonnille on riittänyt kysyntää. Se,että Bigstarin poikia käytetään jalostukseen ei tee sen omia tai sen isän Situationin geenejä yhtään huonommiksi. Jalostus toki etenee sukupolvesta toiseen, mutta ominaisuuksia on paljon, ja mitä enemmän sonnin jälkeläisistä on kokemuksia, sitä paremmin sitä osataan käyttää juuri sille parhaiten sopiviin emälinjoihin.

Bigstar on vahva kokonaisrakenteen ja hyvän utareen periyttäjä. Sen tyttäristä peräti 81% on arvosteltu GP tai parempi. Kokonaisrakenne +14, utare +15, ja jalat +11. Bigstaria kannattaa käyttää erityisesti etukiinnityksen, keskisiteen ja uatrekudoksen korjaamiseen. Se tuo myös lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä tyttäriinsä, ja jättää hyväasentoisia jalkoja. Maitotuotos hyvä +920 ja valkuais% reilusti plussalla. Tyttäret ovat nopealypsyisiä, indeksi listan korkein 105. Bigstarit ovat isänsä Situationin tytärten tavoin toimivia pihattolehmiä, mutta eivät yleensä kaikkein kesyimpiä halinalleja. Kantaa AH1 haplotyyppiä, mikä kannattaa huomioida parituksissa. Kahden kantajan paritusta ei suositella.

 
kamouraska bigstar

KAMOURASKA BIGSTAR

Duo Star GENTLEMAN

46621

ShowTime

Sukutaulu

A2A2

REALITY X CALIMERO X BBB KELLOGG

Arvostelu suomeksi

GENTLEMAN on sonni, joka parantaa voimakkaasti rakennetta ja lypsytyyppiä. Sen tyttäret ovat keskikokoisia ja tyypiltään erittäin yhtenäisiä. Kokonaisrakenne +15 nostaa Gentlemanin kirkkaasti rakenneykköseksi, ja kun utareen kokonaisrakenne on +14 ja jalat +12, voidaan olla varmoja, että Gentlemanilla on paljon annettavaa karjoissa, joissa rakenneominaisuudet kaipaavat pikasta parannusta. Gentleman sopii parhaiten korkeatuottoisiin sukuihin, joihin kaivataan kestävämpiä etukiinnityksiä ja keskisiteitä sekä  parempaa utarekudoksen laatua, tasapainoista runkoa ja lypsytyyppisyyttä sekä jalkarakennetta.

Gentlemanilla on myös kiinnostava lisäominaisuus, joka on viime aikoina ollut paljon otsikoissa. Gentleman periyttää kaikille tyttärilleen maidon beetakaseiinin tyyppiä A2. Ayrshire rodusta löytyy molempien kaseiinityyppien periyttäjiä. Semex ei ota kantaa siihen, onko näissä maitotyypeissä terveydellisiä eroja, mutta koska A2 maidosta on tullut Semex Alliancelle jonkin verran kyselyjä niiltä ihmisiltä, joille A2-tyypin maito tuntuu sopivan A1-maitoa paremmin, on sonnien arvosteluun lisätty tieto, periyttääkö sonni A1- vai A2 -tyyppiä vai molempia.

 
gentleman daughter

MARILIE GENTLEMAN KARMINA

Labrie JUKEBOX

47687

A2A2

Sukutaulu

OBLIQUE x JERRY x WILLY

Arvostelu suomeksi

 
 

JUKEBOX on kuuluisan periyttäjälehmän Labrie Marinan EX92 poika. Marina lypsi viidellä kaudella yhteensä 64372 kg, ja sen paras 305 pv oli 13258-3,9-3,3. Marinaa huuhdeltiin ahkerasti, ja sillä on Kanadassa 26 rekisteröityä jälkeläistä, joista 3 sonnia on ostettu Semexille. Lisäksi Marinan alkioita on viety runsaasti useimpiiin ayrshiremaihin, myös Suomeen.

Jukebox on A2A2 sonni, jonka maitoindeksi on todella korkea +1184, ja kokonaisrakenne +4. Pidentää vetimiä, hyvä luonneindeksi. Jukebox sopii parhaiten melko raamikkaille lehmille, joilla ei ole liian suora kinner. Jukebox on AH1 haplotyypin kantaja, joten älä käytä sitä lehmille, joiden isä on AH1 kantaja, ellei itse lehmää ole geenitestillä todettu vapaaksi.

 
jukebox dam

JUKEBOXIN EMÄ LABRIE MARINA

Kellcrest Flash McQUEEN

47903

A2A2

Sukutaulu

REALITY X PARDNER X KELLOGG

Arvostelu suomeksi

NAAG

Kellcrest Flash McQueen edustaa puhtaita pohjoisamerikkalaisia sukulinjoja ja polveutuu Kellcrest Casperin kautta suoraan Monasta, joka on myös Kellcrest Happy Spiritin emä. Tässä perheessä on korkea tuotos yhdistynyt erinomaiseen rakenteeseen sukupolvien ajan. McQueenin emän Kellcrest Fenellan EX92 tuotosrivi on kunnioitettava: 9 laktaatiolla on maitoa tullut tähän mennessä 103031-3,8-3,4, paras 305 pv on 14552-3,6-3,4 ja seitsemäs EX-luokitustulos on saatu elokuussa 2017 11 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä. Tällaisia lehmiä useimmat meistä ottaisivat ilomielin navettaansa!

McQueen on AH1 kantaja, eikä sitä suositella käytettäväksi kantajasonnien tyttärille. Muistakaa, että vaikka kaksi kantajaa paritetaan, on vain 25% mahdollisuus että alkio perii geenin molemmilta vanhemmiltaan, jolloin alkionkehitys keskeytyy ja lehmä uusii kiimansa. Joskus harvoin tällainen alkio jatkaa kasvuaan ja syntyy kehitysvammainen vasikkka. Eläimen haplotyypit voi helposti testata lähettämällä karvanäytteen Kanadaan.

Kellcrest Flash McQUEEN

KELLCREST FLASH McQUEEN

Lagace MONDIAL

48074

Sukutaulu

BINGO X REALITY X POKER

Arvostelu suomeksi

 
NAAG  

Suvultaan 100% ayrshiresonni Lagace Mondial, jonka annoksia on jo saapunut Suomen varastoon. Mondial on Robot Ready-sonni, jota kannattaa käyttää erityisesti rotu- ja lypsytyypin sekä utareiden etukiinnityksen ja utaremuodon parantamiseen. Periyttää myös erittäin vahvaa lanneselkää. Sopii erinomaisesti pohjoismaisiin sukulinjoihin. Optimaalinen vedinsijainti. Helpot poikimiset. Mondialin emä Lagace Reality Moreen VG85 on lypsänyt kuudella poikimisella tähän mennessä 62293 kilon elinikäistuotoksen, paras 305 pv 11543-4,2-3,1. Moreenin emän Lagace Poker Modality EX92 paras 305 pv on 12901-4,3-3,2 ja elinikäistuotos 78210 kg. Seuraava emä Lagace Trident Modaline EX90 on lypsänyt elinikäistuotoksen 95189 kg, ja paras 305 pv on 14549-5,8-3,2. Emälinja jatkuu elinikäistuotoksella 76912 kg, paras 305 pv 12858-4,5-3,4, luokitus EX90, ja viidennessä polvessa taaksepäin ovat lukemat 71656 ja 305 pv 9107-4,1-3,5 sekä VG85. Kuudennesta polvesta löytyy ensimmäinen emä, joka ei ole lypsänyt 50-tonnariksi. Lagace Royal Moden tuotos oli vain 49645 kiloa, mutta sekin on luokitettu VG85.

 
Mondial

LAGACE MONDIAL

De La Plaine PRIME

46119

ShowTime

Sukutaulu

 

REALITY x MODEM x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
NAAG

 

DE LA PLAINE PRIME on ollut yksi Semex Finlandin suosituimmista genomisonneista, ja nyt nähtiin, että valinta on osunut kohdilleen. Primen saama hieno arvostelu lisää entisestään Prettyn lehmäperheen arvoa ayrshirejalostuksessa. Prime on helppokäyttöinen sonni, ja sopii hyvin rakenteen kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Takavedinten sijainti, lypsettävyys ja erinomaiset jalat tekevät Primen sopivaksi myös robottikarjoihin. 100% ayrshire. Primea ei suositella hiehoille, koska sen vasikat saattavat olla raamikkaita.

Prime polveutuu yhdestä Kanadan kuuluisimmista lehmäperheistä. Sen emä Forever Schoon Ping EX94 on raamikas ja lypsytyyppinen, kevytluustoinen, ja sen utarekudoksen laatu on aivan uskomattoman hieno. Pingin emä Forever Schoon Pretty (Jerry-BBB Kellogg), on EX-93-luokitettu sonninemä ja samalla kertaa myös International Dairy Showcasen Grand Champion. Pingin paras 305 pv on 10837-4,4-3,4. Prettyn paras 305 pv on 10751-4,7-3,4. Prettyn emän paras 305 pv 10720-3,7-3,1 ja luokitus EX90, emänemän paras 10283-4,1-3,4 ja luokitus VG87, emänemänemän paras 10537-4,5-3,5 ja luokitus EX95. Primen emälinjan 5. ensimmäisen polven lehmien KESKIMÄÄRÄINEN luokitustulos on EX 90,2! Sonnin kuva

 
prime daughter

DE LA PLAINE PRIME PLAYA

Kamouraska RADAR

47112

ImmunityPlus

Sukutaulu

RobotReady

POKERSTAR X PETERSLUND X JERRY

Arvostelu suomeksi

Kamouraska Radar on ollut listallamme jo genomisonnina, ja nyt otamme sen takaisin myyntiin jälkeläisarvostelun perusteella. Radar on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jolla on hyvä tuotos +688 ja pitoisuudet plussalla. Sen isä on suvultaan 100% ayrshire ja emän puolelta se polveutuu Kamouraska Jerry Virvana EX90:n perheestä. Radar sopii hyvin käyttöön sukuihin, joihin tarvitaan lisää tuotosta ja takautareen leveyttä. Se korjaa myös liian lähellä olevia ja liian lyhyitä takavetimiä. Erinomaiset käyttö- ja poikimaominaisuudet: Kestävyys 110, solut 2,72, pitkämaitoisuus 102, lypsettävyys 104 ja luonne 106. Poikimavaikeus isänä 106 ja emänisänä 106. Ei suositella AH1-haplotyyppikantajille. Semexin OptiMate jalostussuunnitteluohjelmisto osaa välttää haplotyyppikantajien parituksia

Kamouraska Radar

Kamouraska RADAR

Kellcrest RIESLING

47527

HealthSmart

Sukutaulu

A2A2

POKER x PETERSLUND x PARDNER

Arvostelu suomeksi

 

 

RIESLING sai erinomaisen arvostelun. Se periyttää hyviä pitoisuuksia yhdessä tasapainoisen rakenteen kanssa: Kokonaisrakenne +8, utare +7, jalat +9 ja runko&lypsytyyppi +3. Myös kaikki käyttöominaisuudet ovat kunnossa: Kestävyys 109, lypsettävyys 102, poikimavaikeus isänä 106 ja emänisänä 101. Solut 108 ja utareterveys 106. Älä käytä Rieslingiä lehmille, joilla on lyhyet vetimet.

riesling dam

KELLCREST ROUSSETTE, RIESLINGIN EMÄ

Misyl VALOROUS

48161

Sukutaulu

LANDSCAPE X NORMANDIN X DILLIGENT

Arvostelu suomeksi

 

 

 

 

VALOROUS on jälkeläisarvosteltu sonni, jonka maitoindeksi on +1141 ja pitoisuudet plussalla. Sonni pidentää vetimiä ja korjaa liian lähellä olevia takavetimiä. Parantaa lypsytyyppiä, lisää takakorkeutta ja rinnan leveyttä. Sopii erinomaisesti korjaamaan liian kapeaa lantiota ja heikkoa lanneselkää. Erinomainen luonneindeksi ja hyvä lypsettävyys.

 
Valorous

MISYL VALOROUS

De La Plaine VICKING

47213

ShowTime

Sukutaulu

HealthSmart

BURDETTE x MODEM x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
naag  

VICKING on 100% ayrshire, jonka täyssisko Pling voitti vuoden 2014 Royal Show'n Intemediate Championin arvon. Tämäkään näyttelytähti ei ole syttynyt sattumalta, vaan sekä Plingin emä Forever Schoon Ping EX 94 (mm. Primen emä), että emänemä Forever Schoon Pretty EX 2E 93 ovat voittaneet Champion-titteleitä rodun päänäyttelyistä. Ne ovat myös arvostettuja sonninemiä. Pingin paras 305 pv (5.) on 10837-4,4-3,4 ja Prettyn paras 305 pv (4.) on 10751-4,7-3,4. Vickingiä suositellaan käytettäväksi erityisesti rakenteen ja lypsytyypin parantajana korkeatuottoisiin sukuihin.

 
vicking dam

VICKINGIN EMÄ FOREVER SCHOON PING

Kamouraska VOLVO

47214

Fertility First

Sukutaulu

POKER x PETERSLUND x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
 

VOLVO on samasta emästä kuin Rockstar. Se periyttää veljensä tavoin hyviä maidon pitoisuuksia ja sen tyttäret ovat pitkämaitoisia. Volvon rakenteen erityisvahvuuksia ovat lypsytyyppisyys sekä jalat ja sorkat. Utareessa erityisvahvuuksina ovat utarekudos ja keskiside, mutta Volvoa ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on lyhyet vetimet. Vaikka Volvon tyttäret kasvavat raamikkaiksi, ne syntyvät helposti: Volvon poikimavaikeusindeksi on erinomainen 107.

 
volvo daughter

DES FLEURS VOLVO PARJURE -ET

   

Ruisseau Clair AMARULA

48103

Genomax

AYCANM110154699

RobotReady

IVANHOE X BURDETTE X CALIMERO

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

Ruisseau Clair Amarula on moniin sukulinjoihin sopiva A2A2- ja Robot Ready-sonni, joka polveutuu erittäin maitoisasta lehmäperheestä. Amarulan emän Duo Star Burdette Amara EX91 on lypsänyt kolmannella kaudellaan huikean tuotoksen 305 pv 15 004 – 3,7 – 3,2, ja Amaran emä lypsi neljällä kaudella kokonaistuotoksen 56 080 kg, paras 305 pv (3.) 12797-3,7-3,3 . Amarulan kokonaisrakenne on +12, utarerakenne +12 ja jalat&sorkat +11. Amarulaa kannattaa käyttää erityisesti kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantajana, ja korjaamaan takajalkojen asentoa takaa. Etukiinnitysindeksi +10! Vahva keskiside +8 yhdessä erinomaisen takavedinsijainnin 2W kanssa on monen toivoma yhdistelmä. Parantaa myös takakorkeutta ja lypsytyyppisyyttä

Amarula

RUISSEAU CLAIR AMARULA-ET

   

Des Coteaux AMAZING

47828

ImmunityPlus

AYCANM109850586

Myös seksattuna!

Genomax

REVOLUTION x PERCY x CALIMERO

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

AMAZING on onnistunut yhdistelmä kansainvälisiä sukulinjoja, ja se on listamme parhaimpia tuotossonni maitoindeksillä +1065, pitoisuudet plussalla. Amazingin emä Duo Star Amitie on poikinut neljä kertaa, ja sen paras 305 pv (4.) on 12814-3,7-3,2. Amitien emä, emänemä ja emänemänemä ovat kaikki lypsäneet vähintään 50 000 kilon elinikäistuotoksen ja niiden parhaat 305 päivän tuotokset ovat yli 10 000 kiloa. Amazingin kokonaisrakenne on tasaisen korrekti. Sillä on erinomainen utarekudoksen laatu, ja vetimien sijainti ovat optimaaliset.

Amazing

DES COTEAUX AMAZING

Des Coteaux AMBROSE

47538

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

MIQUELON x PERCY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

 
 

AMBROSE on paitsi Robot Ready, myös kova maitosonni indeksillä +993. Ambrosen ansiot eivät ole pelkästään korkeassa tuotoksessa, vaan myös rakenne-ja käyttöominaisuudet ovat moitteettomat. Kaikki osakokonaisuudet ovat plussalla. Utarekudoksen laatu +7 tukee hyvää lypsettävyyttä, vedinsijainti on robotille optimaalinen. Lypsytyyppisyys +6, syventää runkoa, hyvä rinnan leveys. Ambrosen tyttäret ovat pitkämaitoisia.

Ambrosen emänisä Kildare Percy on Kangassalon Kellin  poika Kildare Heligo Xanten lehmäperheestä. Ambrosen emän  Duo Star Amitien EX90 neljäs 305 päivän tuotos oli 12814-3,7-3,2. Emänemä Duo Star Amour EX94 (Calimero)  on lypsänyt 56080 kilon elinikäistuotoksen, ja sen paras 305 pv on 12797-3,7-3,3. Myös Amourin emä Lachut Road H S Salem (BBB Kellogg) lypsi 50-tonnariksi, ja sen emä Kellcrest Happy Spirit puolestaan pääsi yli 130 000 kilon elinikäistuotokseen, paras 305 pv 13570-4,7-3,4. Ambrose on kanadalaista tasapainoista jalostusta parhaimmillaan!

 
ambrose dam

AMBROSEN EMÄ DUO STAR AMITIE

Ruisseau Clair ARBITER

47686

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

R FACET x REALITY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

ARBITER on Yves Charpentierin suosittelema RobotReady  ja A2A2 -sonni. Yves on käynyt Suomessa rakennearvostelemassa lehmiä jo yli 12 vuoden ajan, ja hänellä on hyvä näkemys siitä minkälaiset lehmäperheet ja ominaisuudet sopivat hyvin tähän populaatioon. Arbiterin suvussa ei ole lainkaan Pokeria, joten se sopii suvultaan hyvin käyttöön myös niihin karjoihin, joissa on käytetty kanadalaista eläinainesta jo useamman sukupolven ajan.

Arbiterin arvostelu on hyvin tasainen kaikilla osa-alueilla. Maitoindeksi +961 ja kokonaisrakenne +10 ilman heikkouksia. Kaikki käyttöominaisuudet plussalla.

 
arbiter dam

ARBITERIN EMÄ DUO STAR AMICALE

Ruisseau Clair ATHENOS

47962

Genomax

Myös seksattuna!

RobotReady

Sukutaulu

HealthSmart

VALPAS X OBLIQUE X CALIMERO

Arvostelu suomeksi

A2A2

Ruisseau Clair Athenos on genomisonni, joka edustaa kansainvälistä ayrshirejalostustyötä. Semexin pieni, mutta tehokas jalostusohjelma tähtää rotutyypilliseen ayrshirelehmään, ja pyrkii vahvistamaan rodun ominaisuuksia käyttämällä harkitusti yksilöitä myös Kanadan ulkopuolelta.Sammatin Valpasta käytettiin huuhteluissa rakenteellisesti vahvoihin sonninemäperheisiin, ja syntyneistä sonnivasikoista valittiin jalostusohjelmaan yksilöitä, joissa lehmäperheen rakenneominaisuudet ja Valppaan hyvät pitoisuudet ja maitoindeksi yhdistyivät. Maitoa löytyy hyvin myös Athenoksen emälinjasta: Duo Star Athena EX92 kolmas kausi, 299 pv oli 12122-4,4-3,0, lypsää parhaillaan neljättä kauttaan. Athenan emän Duo Star Amourin EX94 paras 305 pv on 12797-3,7-3,3 ja elinikäistuotos 56080 kg. Athenoksen maitoindeksi on +1322 ja pitoisuudet r% 0,29 ja v%0,11. Rakenne tasainen, käyttöominaisuuksissa ei puutteita. Erinomainen tytärhedelmällisyys. Sopii kapearunkoisille lehmille lisäämään rinnan leveyttä ja rungon syvyyttä. Maidon beettakaseiini A2A2.

Ruisseau Clair Athenos

Ruisseau Clair ATHENOS

Marbrae BIGTIME

47760

Genomax

Myös seksattuna!

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR x ROCKSTAR x NORMANDIN

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

BIGTIME periyttää isänsä tavoin erittäin korkeaa tuotosta ja hyviä pitoisuuksia, maitoindeksi +944, Kokonaisrakenne +13, utarerakenne +13 ja jalkarakenne +11. Bigtime on tasainen sonni, joka on helppo ottaa laajaan käyttöön tiloilla. Parantaa erityisesti lypsytyyppiä ja eturungon kapasiteettia. Bigtimen emä Marbrae Rockstar's Prosperity on ensikkona luokitettu  VG87, mikä on hyvin harvinaista Kanadassa. Sen lypsytyyppi on 10, etukiinnitys 11 sekä takakiinnityksen leveys 8 ja korkeus 8 ja utarekudoksen laatu 11. Tällaisen lehmän pojalle löytyy varmasti käyttöä karjoissa!

 
marbrae bigtime

MARBRAE BIGTIME

De La Plaine BLINK

47526

Genomax

Sukutaulu

DECAF x BURDETTE x MODEM

Genomiarvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

 

BLINK on Forever Schoon Pingin perheestä. Blinkin suvussa ei ole lainkaan Pokeria, joten se sopii moniin kanadalaisiin sukulinjoihin. Blink periyttää raamikasta runkoa ja optimaalista rakennetta joka osa-alueella. Erityisvahvuuksina utarekudos, etukiinnitys, lypsytyypppi sekä hyvät sorkat.  Myös käyttöominaisuudet ovat kunnossa, kestävyys 107, pitkämaitoisuus, hedelmällisyys, lypsynopeus, ja luonne ovat plussalla. Hyvät pitoisuudet.

Blinkin takana oleva lehmäperhe on erinomainen esimerkki siitä, miten upea menestys näyttelyissä yhdistyy hyviin indekseihin ja sonninemä-statukseen. Blinkin emä Bling on sonninemä ja näyttelychampion jo kolmannessa polvessa peräkkäin. Se voitti ensikkona Royalin Intermediate Championin tittelin, ja kevällä se valittiin Quebec International Showcasen vara-Championiksi. Bling luokitettiin jo ensikkona VG88, kolmannella laktaatiolla luokitettu EX94!. Se lypsi ensimmäisen 305 pv tuotoksen 8519-4,6-3,6, kolmas 305 on muutamaa kiloa vaille 15000 kg. Hyvät pitoisuudet ja rakenne kulkevat suvussa. Blingin emä Forever Schoon Ping, moninkertainen champion-lehmä, on luokitettu EX94 ja sen paras 305 pv 10837-4,4-3,4. Pingin emä Forever Schoon Pretty, joka sekin on palkittu Quebec International Showcasen Championina, on luokitettu EX93 ja sen paras 305 pv on 10751-4,6-3,4.

 
Blink dam

BLINKIN EMÄ DE LA PLAINE BURDETTE BLING

Margot CATERPILLAR P

47779

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

POKER'S NED x PETERSLUND X BBB KELLOGG

Genomiarvostelu suomeksi

Polled

CATERPILLAR P on heterotsygootti nupogeenin suhteen, eli sarvellisen lehmän kanssa sen jälkeläisistä 50% on syntymänupoja. Caterpillar on hyvin tasainen ja helppokäyttöinen Robot Ready -sonni. Sen maitoindeksi on +816 ja pitoisuudet plussalla. Rakenteessa ja käyttöominaisuuksissa ei ole puutteita. Kestävyys, solut ja utareterveys hyvät. Caterpillarin emän Margot Charaden EX90 paras 305 pv tuotos (3.) on 11115-4,4-3,5 ja elinikäistuotos kolmelta laktaatiolta 34484-4,2-3,7.

 
caterpillar p

MARGOT CATERPILLAR P

La Sapiniere CHELYOTE

47689

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

PATRIOTE x VOLVO x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

CHELYOTE on korkeaa tuotosta periyttävä Immunity+ -sonni, jonka maitoindeksi on +1146 ja kokonaisrakenne +7. Korkean maitoindeksin lisäksi Chelyoten pitoisuudet ovat reilusti plussalla. Chelyote parantaa erityisesti utarekudosta, takautareen leveyttä, keskisidettä ja etukiinnitystä, ja pidentää vetimiä. Sen tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella raamikkaita ja lypsytyyppisiä. 

 
chelyote dam

CHELYOTEN EMÄ LA SAPINIERE CHELYO

Des Cretes DURANGO

47904

Genomax

Sukutaulu

Fertility First

REVOLUTION x ROCKSTAR x OBLIQUE

Arvostelu suomeksi

 

 

Des Cretes Durango edustaa uutta lehmäperhettä, jossa on takana kolme sukupolvea VG tai EX rakennetta. Durangossa yhdistyy korkea tuotos +992 ja valkuaispitoisuus +0,09 korrektiin rakenteeseen. Kokonaisrakenne +7. Hyvä luonne ja hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille.

Des Cretes Durango

Des Cretes Durango

Des Erables IDOL

48095

Genomax

Sukutaulu

BLINK X PATRIOTE X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Des Erables Idol on Robot Ready-sonni, joka nostaa maidon pitoisuuksia. Rasva% indeksi on 0,34% ja valkuais% 0,21. Idolilla on myös hyvä maitoindeksi +830. Periyttää hyvää kestävyyttä, luonnetta ja lypsettävyyttä. Rakenne kauttaaltaan tasaisen vahva. Lisää rungon raamikkuutta ja on listamme paras takakorkeuden parantaja. Idolia kannattaa käyttää laajasti pitoisuuksien sekä erityisesti rungon raamikkuuden ja utarerakenteen parantajana. Erinomainen etukiinnitysindeksi +9 ja hyvä utarekudos yhdistyy leveään takakiinnitykseen. Korjaa liian lähellä olevia takavetimiä. Idolin kautta saamme emän puolelta uusia emälinjoja mukaan. Idolin emä Des Erables Patriote Isis on lypsänyt 1. 305 tuotoksen 9215-4,7-3,6.

 
Idol

DES ERABLES IDOL

Cock Ronde KILOVOLT

48021

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

REVOLUTION X ROCKSTAR X JURIST

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Cock Ronde Kilovolt on Immunity- ja robot ready sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta +932 ja nostaa pitoisuuksia: Rasva% -indeksi +0,22 ja v% indeksi +0,25. Kaikki käyttöominaisuudet ovat plussalla. Sonni periyttää hyvää utarekudosta, keskisidettä ja takautareen leveyttä. Parantaa sorkka-ainesta ja tuo eturunkoon lisää kapasiteettia. Kilovoltin emä Cock Rond Rockstar Electron on luokitettu VG86 ja on lypsänyt ensimmäisen 305 pv tuotoksen 9216-4,4-3,6. Kilovoltin emänemän luokitus on VG87, paras 305 pv 11927-4,5-3,7 ja elinikäistuotos 73963 kg. Se on poikinut 7 kertaa. Seuraavassa kolmessa sukupolvessa löytyvät luokitukset ovat EX90, VG86 ja VG85, ja kaikki ovat poikineet vähintään 5 kertaa. Semexin jalostusohjelman kulmakivenä ovat vahvat lehmäperheet ja myös fenotyypiltään moitteettomat sonninemät, jotka lypsävät hyvin ja kestävät pitkään karjoissa.

Cock Ronde Kilovolt

Cock Ronde KILOVOLT

   

Laroc MAXXUM

48159

Genomax

AYCANM110335711

A2A2

NONSTOP X PREDATOR X NORMANDIN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Laroc MAXXUM on korkeaa tuotosta periyttävä A2A2 -sonni, joka parantaa lypsytyyppiä ja takakorkeutta. Rakenne kauttaaltaan moitteeton. Toimii hyvin nousevan ja liian kapean lantion korjaajana. Maxxumin emä Laroc Predator Contess on luokitettu EX91 ja sen paras 305 pv (3.) on 11994 - 5,1 -3,3. Contessin emä Laroc Nor Charnene on luokitettu EX90 ja sen paras 305 pv (3.) 11058 - 3,8 -3,1.

Maxxum

Laroc MAXXUM

Cock Rond NIRVANA

48094

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

REVOLUTION X ROCKSTAR X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Cock Rond Nirvana on Health Smart-sonni, jonka vahvuuksia ovat hyvät käyttö- ja poikimaominaisuudet sekä vahvat sorkat. Periyttää hyviä pitoisuuksia ja pitkämaitoisuutta. Älä käytä Nirvanaa lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Nirvanan emän paras 305 pv (2.) on 12658-4,2-3,4. Emänemän paras (3.) on 11933-4,2-3,2 (einikäistuotos tähän mennessä 51561) ja emänemänemän paras on 10805-4,2-3,5 (elinikäistuotos 53319 kg). Nirvanan emälinjasta löytyy 9 peräkkäistä sukupolvea VG- tai EX-luokituksia, eli tästäkin sonninemäperheestä löytyy sekä korkeita tuotoksia että hyvää rakennetta.

 
Nirvana

COCK ROND NIRVANA

D'Albanel OBLIGATION

47770

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROCKSTAR x MARLOW x REALITY

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

HealthSmart

OBLIGATION on erittäin vahva rakenteen periyttäjä: Kokonaisrakenne +9,  utare +9 ja jalat +8. Etukiinnitysindeksi korkea +7, utarekudoksen laatu +7 ja takakiinnityksen korkeus +7. Sonni periyttää myös erinomaista kestävyyttä ja utareterveyttä sekä hyviä sorkkia.

 
d'albanel obligation

D'ALBANEL OBLIGATION

Des Fleurs PARRAIN

47905

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

ROCKSTAR X ORRARYD X POKER

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Des Fleurs Parrain on onnistunut tulos kansainvälistä jalostusyhteistyötä. Se on Immunity+ ja Robot Ready sonni, joka periyttää hyvää vastustuskykyä tyttärilleen. Korkea tuotos +1242 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Parrainin utareessa yhdistyvät vahva keskiside optimaaliseen vedinsijaintiin ja vedinpituuteen. Erinomainen etukiinnitys ja takautareen leveys. Erittäin helppokäyttöinen sonni, joka sopii hyvin kanadalaisiin sukulinjoihin.

Des Fleurs Parrain

Des Fleurs PARRAIN

Des Coteaux RAFTING

47768

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

R FACET x MORDICUS x POKER

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

 

 

HealthSmart

RAFTING on Immunity+ sonni, jonka vahvuudet ovat erityisesti terveysominaisuuksissa, tytärhedelmällisyydessä ja lypsynopeudessa. Vedinsijainti optimaalinen, erinomainen etukiinnitys ja utarekudos. Kokonaisrakenteessa ei ole heikkoja kohtia. Rafting periyttää myös leveää lantiota, joka on usein kysytty ominaisuus sonnivalinnassa. Luonneindeksi 103 ja poikimaominaisuudet reilusti plussalla.

 
rafting dam

RAFTINGIN EMÄ DES COTEAUX MORDICUS ROSEE

   

Kamouraska RENOIR

48160

Genomax

AYCANM110319542

RobotReady

ROMANCER X BIGSTAR X POKER

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Kamouraska Renoir on listan paras maitosonni indeksillä +1353, pitoisuudet plussalla. Tyttäret pitkämaitoisia. Rakenne korrekti vailla heikkouksia. Erinomaiset sorkat, kannan vahvuus +11. Vahvoilla sorkilla on positiivinen yhteys sorkkaterveyden kanssa. Robot Ready.

Renoir

Kamouraska RENOIR

Kamouraska ROMANCER

47986

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

JUMPER X ORRARYD X PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

Kamouraska Romancer tulee samasta lehmäperheestä kuin Radar. Sen emä Kamouraska Orra Xuby VG85 on kolme kertaa poikinut 50-tonnari, jonka paras 305 pv (3.) on 16886-4,7-3,5. Elinikäistuotos kolmella laktaatiolla 58778-4,7-3,7. Romancer on genomisonni, joka periyttää erittäin korkeaa tuotosta +1275 ja hiukan erisukuisena se sopii moniin kanadalaisiin sukulinjoihin. Romancerin suvussa ei ole lainkaan Pokeria. Optimaalinen vedinsijainti.

Kamouraska Romancer

Kamouraska ROMANCER

Des Coteaux RUBICOM

47594

Genomax

Sukutaulu

JUMPER x POKER x PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

RUBICOM on samasta emästä kuin Miquelon, ja periyttää veljensä lailla korkeaa maitotuotosta, +807. Rakenteen osa-alueiden kokonaisindeksit ovat tasaisen komeaa luettavaa: Kokonaisrakenne +9, utare +8, jalat +9, runko&lypsytyyppi +5 ja lantio +7. Tämä kokonaisvaltainen tuotoksen ja rakenteen parantaja sopii laajaan käyttöön hyvin moniin karjoihin.Erityisvahvuuksina on poikkeuksellisen hyvä utarekudoksen laatu +10, parantaa utareen kiinnityksiä. Rubicomia ei suositella lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Erinomaiset sorkat. Hyvä kylkiluiden avoimuus ja kaarevuus, joiden ansiosta utareen etukiinnitykselle on hyvin tilaa. Moitteettomat käyttöominaisuudet.

 
rubicom dam

RUBICOMIN EMÄ KAMOURASKA POKER RUBIS

D'Albanel SCOOBY

47615

Genomax

Sukutaulu

 

JUMPER x REALITY x ORRARYD

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

 

SCOOBYn maitoindeksi on korkea +1185, ja kaikki rakenteen osakokonaisuudet ovat kunnossa. Scooby sopii parhaiten syvärunkoisille lehmille, joilla on hyväasentoinen tai laskeva lantio. Periyttää erinomaista utarekudoksen laatua.

 
scooby dam

SCOOBYN EMÄ D'ALBANEL REALITY FACEBOOK

Visserdale SUTTER

48097

Genomax

Sukutaulu

ADIDAS X ORRARYD X ROCKSTAR

Genomiarvostelu suomeksi

Visserdale Sutter otettiin ilolla vastaan. Sen isää Adidasta ei ole koskaan saatu Suomeen siementuotannossa olevien ongelmien takia, mutta nyt saamme näitä geenejä käyttöömme pojan kautta. Sutter periyttää isänsä tavoin hyvää utare- ja jalkarakennetta, ja parantaa eturungon vahvuutta ja rinnan leveyttä. Optimaalinen vedinpituus ja sijainti. Erittäin hyvä maitoindeksi +1102 ja samaan aikaan pitoisuudet plussalla. Emänsä puolelta Sutter polveutuu hiukan vähemmän listoilla nähdystä Selenan lehmäperheestä. Sutterin emä Visserdale Selena 8 on lypsänyt ensimmäisen 305 päivän tuotoksen 12533-3,9-3,4. Selenan emä Visserdale Selena 3 (Rockstar) on myös ollut varsinainen maitotykki heti ensikkokaudesta alkaen: Sen ensimmäinen 305 pv on ollut 13155-4,6-3,5, ja elinikäistuotosta on kertynyt neljällä poikimisella jo yli 55 000 kg. Selena 3 on luokitettu EX91

 
Sutter

VISSERDALE SUTTER

Misyl TARZAN

47987

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR X LANDSCAPE X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

A2A2

Misyl Tarzan on huippurakennetta periyttävä Robot Ready- genomisonni, jolla on myös erinomaiset tuotosindeksit, maito +1239 . Tarzanin isä Bigstar on saanut jälkeläisarvostelun, ja sen ensimmäiset 13 luokitettua tytärtä ovat 100% GP+! Tästä isälinjasta saadaan todella vahvaa rakennetta kaikilla osa-alueilla, ja Tarzan sopii hyvin käyttöön kokonaisvaltaiseen rakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +10, utare +9, jalat +7, runko +9 ja lantio +7. Lypsytyyppisyys +10. Tarzan korjaa erityisesti ahdasta ja kapeaa eturunkoa, ja sitä kannattaa käyttää myös utareen kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantamiseen. Sonni on beettakaseiinityyppiä A2A2

Misyl Tarzan

Misyl TARZAN

   

De La Plaine TIMING

48162

Genomax

AYCANM109941528

RobotReady

REVOLUTION X BURDETTE X MODEM

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

De La Plaine Timing on onnistunut yhdistelmä Kanadan parhaita rakennelinjoja ja pohjoismaisia sonneja. Timing periyttää erinomaisia pitoisuuksia ja kauttaaltaan tasapainoista rakennetta. Parantaa utarekudoksen laatua, hyvä takavedinten sijainti. Robot Ready. Timingin emälinjasta löytyy neljä peräkkäistä sukupolvea EX-luokitettuja ja näyttelyissä Champion-palkittuja lehmiä, joista on ostettu poikia keinosiemennyskäyttöön! Kaikki lehmät ovat myös lypsäneet erinomaisesti: Timingin emä De La Plaine Burdette Bling EX94 on lypsänyt kolmella poikimisella tähän mennessä 47406 kiloa, paras 305 pv (3.) 14 968 4,3-3,3. Blingin emä Forever Schoon Ping EX94 on poikinut tähän mennessä 5 kertaa ja lypsänyt 63 574 kg, paras 305 pv (5.) 10837 - 4,4 - 3,4. Pingin emä Forever Schoon Pretty EX93 lypsi parhaan 305 pv (4.) 10751 - 4,7 -3,4.

Timing

De La Prime TIMING

Ruisseau Clair TUXEDO

47902

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

VOLVO x REALITY x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Ruisseau Clair Tuxedo on Robot Ready ja Health Smart sonni, jonka kokonaisrakenne on vakuuttava +12, jalat ja sorkat +14, utare +9, rungon kapasiteetti&lypsytyyppi +9 ja lantio +8. Utarekudoksen laatu 12 ja keskiside  +11 sekä luustonlaatu on todella hyvä +10. Vedinsijainti sekä vedinpituus optimaaliset. Parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta, takakorkeutta ja lypsytyyppiä, sopii erinomaisesti laajaan käyttöön tuomaan lisää rungon kapasiteettia ja jalkarakennetta. Maitoindeksi korkea +936 ja käyttöominaisuudet moitteettomat. Sopii hyvin hiehoille.

Ruisseau Clair Tuxedo

Ruisseau Clair TUXEDO

   

Pie X YELLOW

Genomax

AYCANM110771578

RobotReady

YALE X ROCKSTAR X OBLIQUE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Kovasti odotettu ayrshiresonni Pie X Yellow on vapautunut kansainväliseen myyntiin, ja saamme toivon mukaan ensimmäiset annokset maahan helmi-maaliskuun vaihteessa. Tämä A2A2 – ja robot ready sonni periyttää erittäin korkeaa tuotosta ja hyviä pitoisuuksia. Se kuuluu sekä rasva- että valkuaiskilojen periyttäjänä populaation parhaan yhden prosentin joukkoon (rank 99%). Sonnin kokonaisrakenne on +11, utare +10, jalat +10 ja runko&lypsytyyppi +7. Parantaa erityisesti etukiinnitystä, takakiinnityksen leveyttä ja keskisidettä. Korjaa sorkkien vahvuutta ja takajalkojen asentoa takaa. Käytä lehmille, jotka kaipaavat parempaa lypsytyyppiä, laajempaa runkoa ja lisää tilaa utareelle, sekä lehmille, joiden jalka-asennoissa on toivomisen varaa.

Yellow

Pie X YELLOW

web-design set-print