Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

AYRSHIRE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

genomit

seksatut

Gentleman
Jukebox
McQueen
Perfect
Pokerstars
Prime
Radar
Riesling
Volvo
Watts

Amazing
Ambrose
Arbiter
Athenos
Aventure
Bigstar
Bigtime
Blink
Caterpillar P
Chelyote
Durango
Obligation
Parrain
Perfecter
Rafting
Revolver
Romancer
Rubicom
Scooby
Tarzan
Tuxedo
Vicking

SEX Amazing
SEX Athenos
SEX Bigtime
SEX Bingo
SEX Blink
SEX Chelyote
SEX Rubicom

RobotReady

Immunity

A2A2

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

Kamouraska RADAR

47112

ImmunityPlus

Sukutaulu

RobotReady

POKERSTAR X PETERSLUND X JERRY

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Kamouraska Radar on ollut listallamme jo genomisonnina, ja nyt otamme sen takaisin myyntiin jälkeläisarvostelun perusteella. Radar on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jolla on korkea tuotos +1160 ja pitoisuudet plussalla. Sen isä on suvultaan 100% ayrshire ja emän puolelta se polveutuu Kamouraska Jerry Virvana EX90:n perheestä. Radar sopii hyvin käyttöön sukuihin, joihin tarvitaan lisää tuotosta ja takautareen leveyttä. Se korjaa myös liian lähellä olevia ja liian lyhyitä takavetimiä. Erinomaiset käyttö- ja poikimaominaisuudet: Kestävyys 109, solut 2,81, pitkämaitoisuus 106, lypsettävyys 102 ja luonne 106. Poikimavaikeus isänä 107 ja emänisänä 106. Ei suositella AH1-haplotyyppikantajille. Semexin OptiMate jalostussuunnitteluohjelmisto osaa välttää haplotyyppikantajien parituksia

Kamouraska Radar

Kamouraska RADAR

Ruisseau Clair ATHENOS

47962

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

VALPAS X OBLIQUE X CALIMERO

Arvostelu suomeksi

A2A2

Ruisseau Clair Athenos on genomisonni, joka edustaa kansainvälistä ayrshirejalostustyötä. Semexin pieni, mutta tehokas jalostusohjelma tähtää rotutyypilliseen ayrshirelehmään, ja pyrkii vahvistamaan rodun ominaisuuksia käyttämällä harkitusti yksilöitä myös Kanadan ulkopuolelta.Sammatin Valpasta käytettiin huuhteluissa rakenteellisesti vahvoihin sonninemäperheisiin, ja syntyneistä sonnivasikoista valittiin jalostusohjelmaan yksilöitä, joissa lehmäperheen rakenneominaisuudet ja Valppaan hyvät pitoisuudet ja maitoindeksi yhdistyivät. Maitoa löytyy hyvin myös Athenoksen emälinjasta: Duo Star Athena EX92 lypsää kolmatta kauttaan, ja sen 305 pv projection on 12185-4,4-3,0. Athenan emän Duo Star Amourin EX94 paras 305 pv on 12797-3,7-3,3 ja elinikäistuotos 56080 kg. Athenoksen maitoindeksi on +1311 ja pitoisuudet r% 0,29 ja v%0,10. Rakenne tasainen, käyttöominaisuuksissa ei puutteita. Erinomainen tytärhedelmällisyys. Sopii kapearunkoisille lehmille lisäämään rinnan leveyttä ja rungon syvyyttä. Maidon beettakaseiini A2A2.

Ruisseau Clair Athenos

Ruisseau Clair ATHENOS

Kamouraska ROMANCER

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

JUMPER X ORRARYD X PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

Kamouraska Romancer tulee samasta lehmäperheestä kuin Radar. Sen emä Kamouraska Orra Xuby VG85 on kolme kertaa poikinut 50-tonnari, jonka paras 305 pv (3.) on 16886-4,7-3,5. Romancer on genomisonni, joka periyttää erittäin korkeaa tuotosta +1350, v% +0,08 ja hiukan erisukuisena se sopii moniin kanadalaisiin sukulinjoihin. Romancerin suvussa ei ole lainkaan Pokeria. Optimaalinen vedinsijainti, hyvät poikimaominaisuudet

Kamouraska Romancer

Kamouraska ROMANCER

Misyl TARZAN

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR X LANDSCAPE X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

A2A2

Misyl Tarzan on huippurakennetta periyttävä Robot Ready- genomisonni, jolla on myös erinomaiset tuotosindeksit, maito +1181 ja v% +0,12. Tarzanin isä Bigstar on saamassa jälkeläisarvostelun keväällä, ja sen ensimmäiset 13 luokitettua tytärtä ovat 100% GP+! Tästä isälinjasta saadaan todella vahvaa rakennetta kaikilla osa-alueilla, ja Tarzan sopii hyvin käyttöön kokonaisvaltaiseen rakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +11, utare +10, jalat +10, runko +7 ja lantio +7. Lypsytyyppisyys +9. Tarzan korjaa erityisesti ahdasta ja kapeaa eturunkoa, ja sitä kannattaa käyttää myös utareen kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantamiseen. Sonni on beettakaseiinityyppiä A2A2

Misyl Tarzan

Misyl TARZAN

Kellcrest Flash McQUEEN

47903

A2A2

Sukutaulu

REALITY X PARDNER X KELLOGG

Arvostelu suomeksi

NAAG

Kellcrest Flash McQueen edustaa puhtaita pohjoisamerikkalaisia sukulinjoja ja polveutuu Kellcrest Casperin kautta suoraan Monasta, joka on myös Kellcrest Happy Spiritin emä. Tässä perheessä on korkea tuotos yhdistynyt erinomaiseen rakenteeseen sukupolvien ajan. McQueenin emän Kellcrest Fenellan EX92 tuotosrivi on kunnioitettava: 8 laktaatiolla on maitoa tullut tähän mennessä 95594-3,8-3,4, paras 305 pv on 14408-3,6-3,3 ja kuudes EX-luokitustulos on saatu kesäkuussa 2016 10 vuoden ja 10 kuukauden ikäisenä. Tällaisia lehmiä useimmat meistä ottaisivat ilomielin navettaansa!

McQueen on AH1 kantaja, eikä sitä suositella käytettäväksi kantajasonnien tyttärille. Muistakaa, että vaikka kaksi kantajaa paritetaan, on vain 25% mahdollisuus että alkio perii geenin molemmilta vanhemmiltaan, jolloin alkionkehitys keskeytyy ja lehmä uusii kiimansa. Joskus harvoin tällainen alkio jatkaa kasvuaan ja syntyy kehitysvammainen vasikkka. Eläimen haplotyypit voi helposti testata lähettämällä karvanäytteen Kanadaan.

Kellcrest Flash McQUEEN

KELLCREST FLASH McQUEEN

Des Fleurs PARRAIN

47905

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

ROCKSTAR X ORRARYD X POKER

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Des Fleurs Parrain on onnistunut tulos kansainvälistä jalostusyhteistyötä. Se on Immunity+ ja Robot Ready sonni, joka periyttää hyvää vastustuskykyä tyttärilleen. Korkea tuotos +1202 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Parrainin utareessa yhdistyvät vahva keskiside optimaaliseen vedinsijaintiin ja vedinpituuteen. Erinomainen etukiinnitys ja takautareen leveys. Erittäin helppokäyttöinen sonni, joka sopii hyvin kanadalaisiin sukulinjoihin.

Des Fleurs Parrain

Des Fleurs PARRAIN

Ruisseau Clair TUXEDO

47902

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

VOLVO x REALITY x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Ruisseau Clair Tuxedo on Robot Ready ja Health Smart sonni, jonka kokonaisrakenne on vakuuttava +13, jalat ja sorkat +15, utare +9, rungon kapasiteetti&lypsytyyppi +10 ja lantio +8. Utarekudoksen laatu ja keskiside erinomaiset +11 ja vedinsijainti sekä vedinpituus optimaaliset. Parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta, takakorkeutta ja lypsytyyppiä, sopii erinomaisesti laajaan käyttöön tuomaan lisää rungon kapasiteettia ja jalkarakennetta. Maitoindeksi erittäin hyvä +987 ja käyttöominaisuudet moitteettomat. Sopii hyvin hiehoille.

Ruisseau Clair Tuxedo

Ruisseau Clair TUXEDO

Des Cretes DURANGO

47904

Genomax

Sukutaulu

REVOLUTION x ROCKSTAR x OBLIQUE

Arvostelu suomeksi

 

 

Des Cretes Durango edustaa uutta lehmäperhettä, jossa on takana kolme sukupolvea VG tai EX rakennetta. Durangossa yhdistyy korkea tuotos +1142 ja hyvä valkuaispitoisuus +0,06 korrektiin rakenteeseen. Kokonaisrakenne +10. Hyvä luonne ja hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille. Hinta 17 eur

Des Cretes Durango

Des Cretes Durango

Kellcrest RIESLING

47527

HealthSmart

Sukutaulu

A2A2

POKER x PETERSLUND x PARDNER

Arvostelu suomeksi

 

 

RIESLING sai erinomaisen arvostelun. Se periyttää hyviä pitoisuuksia yhdessä tasapainoisen rakenteen kanssa: Kokonaisrakenne +9, utare +9, jalat +8 ja runko&lypsytyyppi +4. Myös kaikki käyttöominaisuudet ovat kunnossa: Kestävyys 109, lypsettävyys 103, poikimavaikeus isänä 106 ja emänisänä 100. Solut 2,67 ja utareterveys 103. Älä käytä Rieslingiä lehmille, joilla on lyhyet vetimet.

riesling dam

KELLCREST ROUSSETTE, RIESLINGIN EMÄ

Kamouraska VOLVO

47214

HealthSmart

Sukutaulu

RobotReady

POKER x PETERSLUND x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
 

VOLVO on samasta emästä kuin Rockstar. Se periyttää veljensä tavoin hyviä maidon pitoisuuksia ja sen tyttäret ovat pitkämaitoisia. Volvon rakenteen erityisvahvuuksia ovat lypsytyyppisyys sekä jalat ja sorkat. Utareessa erityisvahvuuksina ovat utarekudos ja keskiside, mutta Volvoa ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on lyhyet vetimet. Vaikka Volvon tyttäret kasvavat raamikkaiksi, ne syntyvät helposti: Volvon poikimavaikeusindeksi on erinomainen 106.

 
volvo daughter

DES FLEURS VOLVO PARJURE -ET

Labrie JUKEBOX

47687

A2A2

Sukutaulu

OBLIQUE x JERRY x WILLY

Arvostelu suomeksi

 
 

JUKEBOX on kuuluisan periyttäjälehmän Labrie Marinan EX92 poika. Marina lypsi viidellä kaudella yhteensä 64372 kg, ja sen paras 305 pv oli 13258-3,9-3,3. Marinaa huuhdeltiin ahkerasti, ja sillä on Kanadassa 26 rekisteröityä jälkeläistä, joista 3 sonnia on ostettu Semexille. Lisäksi Marinan alkioita on viety runsaasti useimpiiin ayrshiremaihin, myös Suomeen.

Jukebox on A2A2 sonni, jonka maitoindeksi on todella korkea +1277, ja kokonaisrakenne +5. Pidentää vetimiä, hyvä luonneindeksi. Jukebox sopii parhaiten melko raamikkaille lehmille, joilla ei ole liian suora kinner. Jukebox on AH1 haplotyypin kantaja, joten älä käytä sitä lehmille, joiden isä on AH1 kantaja, ellei itse lehmää ole geenitestillä todettu vapaaksi.

 
jukebox dam

JUKEBOXIN EMÄ LABRIE MARINA

Genial SITUATION

46412

 

Sukutaulu

 

REALITY x POKER x PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

SITUATION on ollut Suomessa suosittu jo genomisonnina, ja  näyttää siltä, että se toimii erinomaisesti paritettuna pohjoismaisiin sukulinjoihin. Herumistulokset ovat olleet hyviä ja rakenne on tasaisen korrekti. Kanadassa 79 % Situationin rakennearvostelluista tyttäristä on saanut tuloksen GP tai parempi. Situationin tyttäret näyttävät olevan itsenäisiä ja toimivia pihattolehmiä, mutta ne saattavat olla kipakoita lypsyyn opetettaessa, joten luonne kannattaa huomioida parituksia suunnitellessa. Situation kantaa haplotyyppi AH 1:stä, eikä sitä suositella paritettavaksi toisen haplotyyppikantajan kanssa. Sonnin kuva

 
Situationin emä

SITUATIONIN EMÄ GENIAL POKER SILHOUETTE

De La Plaine PRIME

46119

ShowTime

Sukutaulu

 

REALITY x MODEM x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
NAAG

 

DE LA PLAINE PRIME on ollut yksi Semex Finlandin suosituimmista genomisonneista, ja nyt nähtiin, että valinta on osunut kohdilleen. Primen saama hieno arvostelu lisää entisestään Prettyn lehmäperheen arvoa ayrshirejalostuksessa. Prime on helppokäyttöinen sonni, ja sopii hyvin rakenteen kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Takavedinten sijainti, lypsettävyys ja erinomaiset jalat tekevät Primen sopivaksi myös robottikarjoihin. 100% ayrshire. Primea ei suositella hiehoille, koska sen vasikat saattavat olla raamikkaita.

Prime polveutuu yhdestä Kanadan kuuluisimmista lehmäperheistä. Sen emä Forever Schoon Ping EX94 on raamikas ja lypsytyyppinen, kevytluustoinen, ja sen utarekudoksen laatu on aivan uskomattoman hieno. Pingin emä Forever Schoon Pretty (Jerry-BBB Kellogg), on EX-93-luokitettu sonninemä ja samalla kertaa myös International Dairy Showcasen Grand Champion. Pingin paras 305 pv on 10727-4,6-3,4. Prettyn paras 305 pv on 10751-4,7-3,4. Prettyn emän paras 305 pv 10720-3,7-3,1 ja luokitus EX90, emänemän paras 10283-4,1-3,4 ja luokitus VG87, emänemänemän paras 10537-4,5-3,5 ja luokitus EX95. Primen emälinjan 5. ensimmäisen polven lehmien KESKIMÄÄRÄINEN luokitustulos on EX 90,2! Sonnin kuva

 
prime daughter

DE LA PLAINE PRIME PLAYA

Des Fleurs PERFECT

46733

ShowTime

Sukutaulu

A2A2

POKER x JURIST x BRENDAN

Arvostelu suomeksi

 

 

 

 

PERFECT on nimensä veroinen, eli sillä on hyvä arvostelu sekä maitotuotoksessa +701 että kokonaisrakenteessa +9. Erinomaiset utareen kiinnitykset yhdessä hyvän kudoksen kanssa antavat napakan tuen korkeillekin herumisille. Sorkat +13 ja kannan vahvuus +7 kertovat vahvoista sorkista. Lantion kulma on optimaalinen, ja lanneselkä vahva.

Perfectin emä Des Fleurs Jurist Parfette on poikinut 7 kertaa ja lypsänyt tähän mennessä kokonaistuotoksen 67513-4,1-3,6. Sen paras 305 pv on 10936-3,8-3,4.

perfectdaughter

CLAUDALE BRASILIA

Duo Star GENTLEMAN

46621

ShowTime

Sukutaulu

A2A2

REALITY X CALIMERO X BBB KELLOGG

Arvostelu suomeksi

GENTLEMAN on sonni, joka parantaa voimakkaasti rakennetta ja lypsytyyppiä. Sen tyttäret ovat keskikokoisia ja tyypiltään erittäin yhtenäisiä. Kokonaisrakenne +15 nostaa Gentlemanin kirkkaasti rakenneykköseksi, ja kun utareen kokonaisrakenne on myös +15 ja jalat +11, voidaan olla varmoja, että Gentlemanilla on paljon annettavaa karjoissa, joissa rakenneominaisuudet kaipaavat pikasta parannusta. Gentleman sopii parhaiten korkeatuottoisiin sukuihin, joihin kaivataan kestävämpiä etukiinnityksiä ja keskisiteitä sekä  parempaa utarekudoksen laatua, tasapainoista runkoa ja lypsytyyppisyyttä sekä jalkarakennetta.

Gentlemanilla on myös kiinnostava lisäominaisuus, joka on viime aikoina ollut paljon otsikoissa. Gentleman periyttää kaikille tyttärilleen maidon beetakaseiinin tyyppiä A2. Ayrshire rodusta löytyy molempien kaseiinityyppien periyttäjiä. Semex ei ota kantaa siihen, onko näissä maitotyypeissä terveydellisiä eroja, mutta koska A2 maidosta on tullut Semex Alliancelle jonkin verran kyselyjä niiltä ihmisiltä, joille A2-tyypin maito tuntuu sopivan A1-maitoa paremmin, on sonnien arvosteluun lisätty tieto, periyttääkö sonni A1- vai A2 -tyyppiä vai molempia.

 
gentleman daughter

MARILIE GENTLEMAN KARMINA

Duo Star POKERSTARS

47111

ImmunityPlus

AYCANM105530027

Sukutaulu

ShowTime

POKER x TRIDENT x BBB KELLOGG

Arvostelu suomeksi

 
NAAG

 

 

POKERSTARS on ayrshirelistamme ensimmäinen arvosteltu immunity+ sonni. Se on myös monen ayrshirekasvattajan unelmasonni - se on 100 % puhdas pohjoisamerikkalainen ayrshire, immunity+ eli periyttää hyvää vastustuskykyä, ja parantaa voimakkaasti utare- ja jalkarakennetta. Sen takakiinnitys on huikeat +15 eli listan kirkkaasti korkein, ja myös etukiinnitys ja muoto ovat Pokerstarsin erityisvahvuuksia.

 
pokerstars daughter

LAROC POKERSTARS MOLISA

Palmyra BINGO

46672

Sukutaulu

POKER x JERRY x RENO

Arvostelu suomeksi

 
NAAG

Myös seksattuna!

BINGO on erittäin suositun sonnin Palmyra Bet On Me:n täysveli. Veljesten EX-rakenteisen emän Palmyra Jerry Bethanyn paras tuotosvuosi on yli 14500 kg. Bingon arvostelu lupaa erittäin hyvää utareterveyttä ja kestävyyttä sekä pitkämaitoisuutta. Rakenteessa vahvuuksina ovat erityisesti luustonlaatu, utaremuoto, etukiinnitys ja sorkan kanta. Bingo sopii hyvin pohjoismaisiin sukuihin parantamaan rakennetta ja kestävyyttä. Sen suvussa ei ole SRB- eikä NRF-verta, eli se sopii käyttöön myös niille jalostajille, joiden tavoitteena on 100% ayrshire. Bingon siemen sexaantuu kohtalaisen hyvin.

 
Bethany

BINGON EMÄ PALMYRA JERRY BETHANY

   

Des Coteaux AMAZING

47828

ImmunityPlus

AYCANM109850586

Genomax

REVOLUTION x PERCY x CALIMERO

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

AMAZING on onnistunut yhdistelmä kansainvälisiä sukulinjoja, ja se on uuden listamme paras tuotossonni maitoindeksillä +1473, pitoisuudet plussalla. Amazingin emä Duo Star Amitie on poikinut kolme kertaa, ja sen paras 305 pv (3.) on 11118-3,9-3,1. Amitien emä, emänemä ja emänemänemä ovat kaikki lypsäneet vähintään 50 000 kilon elinikäistuotoksen ja niiden parhaat 305 päivän tuotokset ovat yli 10 000 kiloa. Amazingin kokonaisrakenne on tasaisen korrekti. Sillä on erinomainen utarekudoksen laatu, ja vetimien pituus ja sijainti ovat optimaaliset.

Amazing

DES COTEAUX AMAZING

Kamouraska BIGSTAR

47759

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

SITUATION x JUPITER x PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

BIGSTAR on jo hiukan vanhempi genomisonni ja Bigtimen isä. Bigstar on hienosti pitänyt arvostelunsa ja jopa parantanut indeksejään isänsä Situationin jälkeläisten menestyksen myötä, ja näin ansainnut paikkansa listalla korkean tuotoksen, hyvien pitoisuuksien ja erinomaisen jalka- ja utarerakenteen periyttäjänä. Bigstarin emä Kamouraska Jupi Uby VG86 on myös ehtinyt näyttää kykynsä erityisesti korkean valkuaisprosentin osalta. Sen 305 pv:n tuotokset ovat: (1).305 pv 9849-4,7-3,8, (2.)305pv 9934-4,2-3,8 ja (3.) 305pv 10220-4,2-3,8. Bigstar on AH1 kantaja, eikä sitä suositella paritettavaksi toisen kantajan kanssa.

 
kamouraska bigstar

KAMOURASKA BIGSTAR

La Sapiniere CHELYOTE

47689

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

PATRIOTE x VOLVO x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

Myös seksattuna!

 

CHELYOTE on korkeaa tuotosta periyttävä Immunity+ -sonni, jonka maitoindeksi on +1054 ja kokonaisrakenne +7. Korkean maitoindeksin lisäksi Chelyoten pitoisuudet ovat reilusti plussalla. Chelyote parantaa erityisesti utarekudosta, takautareen leveyttä, keskisidettä ja etukiinnitystä, ja pidentää vetimiä. Sen tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella raamikkaita ja lypsytyyppisiä. 

 
chelyote dam

CHELYOTEN EMÄ LA SAPINIERE CHELYO

Marbrae BIGTIME

47760

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR x ROCKSTAR x NORMANDIN

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

BIGTIME periyttää isänsä tavoin erittäin korkeaa tuotosta ja hyviä pitoisuuksia, maitoindeksi +968, rasva% +0,16 ja v% +0,13, Kokonaisrakenne +11, utarerakenne +10 ja jalkarakenne +11. Bigtime on tasainen sonni, joka on helppo ottaa laajaan käyttöön tiloilla. Parantaa erityisesti lypsytyyppiä ja eturungon kapasiteettia. Bigtimen emä Marbrae Rockstar's Prosperity on ensikkona luokitettu  VG87, mikä on hyvin harvinaista Kanadassa. Sen lypsytyyppi on 6, etukiinnitys 7 sekä takakiinnityksen leveys 6 ja korkeus 7 ja utarekudoksen laatu 9. Tällaisen lehmän pojalle löytyy varmasti käyttöä karjoissa!

 
marbrae bigtime

MARBRAE BIGTIME

Ruisseau Clair ARBITER

47686

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

R FACET x REALITY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

ARBITER on Yves Charpentierin suosittelema RobotReady  ja A2A2 -sonni. Yves on käynyt Suomessa rakennearvostelemassa lehmiä jo yli 12 vuoden ajan, ja hänellä on hyvä näkemys siitä minkälaiset lehmäperheet ja ominaisuudet sopivat hyvin tähän populaatioon. Arbiterin suvussa ei ole lainkaan Pokeria, joten se sopii suvultaan hyvin käyttöön myös niihin karjoihin, joissa on käytetty kanadalaista eläinainesta jo useamman sukupolven ajan.

Arbiterin arvostelu on hyvin tasainen kaikilla osa-alueilla. Maitoindeksi +949 ja kokonaisrakenne +9 ilman heikkouksia. Kaikki käyttöominaisuudet plussalla.

 
arbiter dam

ARBITERIN EMÄ DUO STAR AMICALE

Duo Star REVOLVER

47539

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

VOLVO x OBLIQUE x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

ShowTime

 

A2A2

REVOLVER periyttää A2A2 beetakaseiinityyppiä ja parantaa maidon pitoisuuksia.  Revolver sopii erinomaisesti jalkarakenteen ja sorkka-aineksen parantamiseen, ja myös kaikki käyttöominaisuudet ovat kunnossa. Erinomainen kestävyysindeksi. Sopii hyvin hiehoille. Älä käytä Revolveria lehmille, joilla on lyhyet vetimet.

 
revolver dam

REVOLVERIN EMÄ DUO STAR ATHENA

D'Albanel OBLIGATION

47770

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROCKSTAR x MARLOW x REALITY

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

OBLIGATION on erittäin vahva rakenteen periyttäjä: Kokonaisrakenne +10,  utare +11 ja jalat +10. Etukiinnitysindeksi poikkeuksellisen korkea +9, utarekudoksen laatu +8 ja takakiinnityksen korkeus +8. Sonni periyttää myös erinomaista kestävyyttä ja utareterveyttä sekä hyviä sorkkia.

 
d'albanel obligation

D'ALBANEL OBLIGATION

Des Coteaux RAFTING

47768

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

R FACET x MORDICUS x POKER

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

 

 

 

RAFTING on Immunity+ sonni, jonka vahvuudet ovat erityisesti terveysominaisuuksissa, tytärhedelmällisyydessä ja lypsynopeudessa. Vedinsijainti optimaalinen, erinomainen etukiinnitys ja utarekudos. Kokonaisrakenteessa ei ole heikkoja kohtia. Rafting periyttää myös leveää lantiota, joka on usein kysytty ominaisuus sonnivalinnassa. Luonneindeksi 104 ja poikimaominaisuudet reilusti plussalla.

 
rafting dam

RAFTINGIN EMÄ DES COTEAUX MORDICUS ROSEE

Des Coteaux RUBICOM

47594

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

JUMPER x POKER x PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

Myös seksattuna!

ShowTime

RUBICOM on samasta emästä kuin Miquelon, ja periyttää veljensä lailla korkeaa maitotuotosta, +1104. Rakenteen osa-alueiden kokonaisindeksit ovat tasaisen komeaa luettavaa: Kokonaisrakenne +10, utare +9, jalat +9, runko&lypsytyyppi +6 ja lantio +7. Tämä kokonaisvaltainen tuotoksen ja rakenteen parantaja sopii laajaan käyttöön hyvin moniin karjoihin.Erityisvahvuuksina on poikkeuksellisen hyvä utarekudoksen laatu +10, utareen etu- ja takakiinnitykset sekä optimaalinen takavedinten sijainti. Rubicomia ei suositella lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Erinomaiset sorkat. Hyvä kylkiluiden avoimuus ja kaarevuus, joiden ansiosta utareen etukiinnitykselle on hyvin tilaa. Moitteettomat käyttöominaisuudet. Saa myös seksattuna, mutta määrät ovat aluksi hyvin pieniä.

 
rubicom dam

RUBICOMIN EMÄ KAMOURASKA POKER RUBIS

Des Coteaux AMBROSE

47538

Genomax

Sukutaulu

MIQUELON x PERCY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

 
 

AMBROSE on paitsi Robot Ready, myös kova maitosonni komealla indeksillä +1203. Ambrosen ansiot eivät ole pelkästään korkeassa tuotoksessa, vaan myös rakenne-ja käyttöominaisuudet ovat moitteettomat. Kaikki osakokonaisuudet ovat reilusti plussalla. Huippuluokan utarekudoksen laatu +9 tukee hyvää lypsettävyyttä, vedinsijainti on robotille optimaalinen, ja sonni pidentää vetimiä. Lypsytyyppisyys +8, syventää runkoa, hyvä rinnan leveys. Ambrosen tyttäret ovat pitkämaitoisia, ja myös tytärhedelmällisyys- sekä solulukuindeksit ovat erittäin hyvät.

Ambrosen hyvät indeksit pohjautuvat vahvaan lehmäperheeseen ja huolellisesti suunniteltuun kansainvälisen geeniaineksen hyödyntämiseen. Ambrosen emänisä Kildare Percy on Kangassalon Kellin  poika Kildare Heligo Xanten lehmäperheestä. Ambrosen emän  Duo Star Amitien VG86 toisen 305 päivän tuotos oli 9731-4,2-3,5. Emänemä Duo Star Amour EX94 (Calimero)  on lypsänyt 56080 kilon elinikäistuotoksen, ja sen paras 305 pv on 12797-3,7-3,3. Myös Amourin emä Lachut Road H S Salem (BBB Kellogg) lypsi 50-tonnariksi, ja sen emä Kellcrest Happy Spirit puolestaan pääsi yli 130 000 kilon elinikäistuotokseen, paras 305 pv 13570-4,7-3,4. Ambrose on kanadalaista tasapainoista jalostusta parhaimmillaan!

 
ambrose dam

AMBROSEN EMÄ DUO STAR AMITIE

Elegance AVENTURE

47769

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

OBLIQUE x REALITY x JERRY

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

 

 

AVENTURE edustaa linjaa, jossa on hyvin vähän srb-verta. Aventurella on korkea maitoindeksi +792 ja erittäin hyvä kestävyysindeksi 107. Rakennepalkit ovat tasaisesti plussalla lyhyen puolella olevia vetimiä lukuunottamatta. Sonnia ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Indeksien tulkinnassa kannattaa kuitenkin muistaa, että 10 indeksipistettä vedinpituudessa tarkoittaa Kanadan arvostelussa keskimäärin 4 millimetriä. Aventuren emä Elegance Reality Alana EX91 on poikinut tähän mennessä neljä kertaa, ja sen neljäs 305 pv tuotos oli 13668-4,2-3,1.

 
aventure dam

AVENTUREN EMÄ ELEGANCE REALITY ALANA

De La Plaine BLINK

47526

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

DECAF x BURDETTE x MODEM

Genomiarvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

 

BLINK on Robot Ready -sonni Forever Schoon Pingin perheestä. Blinkin suvussa ei ole lainkaan Pokeria, joten se sopii moniin kanadalaisiin sukulinjoihin. Blink periyttää raamikasta runkoa ja optimaalista rakennetta joka osa-alueella. Erityisvahvuuksina utarekudos, etukiinnitys, lypsytyypppi sekä hyvät sorkat.  Myös käyttöominaisuudet ovat kunnossa, kestävyys 108, solut 2,79, pitkämaitoisuus, hedelmällisyys, lypsynopeus, ja luonne ovat plussalla. Hyvä maitoindeksi ja pitoisuudet.

Blinkin takana oleva lehmäperhe on erinomainen esimerkki siitä, miten upea menestys näyttelyissä yhdistyy hyviin indekseihin ja sonninemä-statukseen. Blinkin emä Bling on sonninemä ja näyttelychampion jo kolmannessa polvessa peräkkäin. Se voitti ensikkona Royalin Intermediate Championin tittelin, ja kevällä se valittiin Quebec International Showcasen vara-Championiksi. Syksyn Royalissa saimme jälleen ihailla Blingiä, nyt kaksi kertaa poikineena, Reserve Intermediate Championina. Bling luokitettiin jo ensikkona VG88. Se lypsi ensimmäisen 305 pv tuotoksen 8519-4,6-3,6. Hyvät pitoisuudet ja rakenne kulkevat suvussa. Blingin emä Forever Schoon Ping, moninkertainen champion-lehmä, on luokitettu EX94 ja sen paras 305 pv 10712-4,4-3,5. Pingin emä Forever Schoon Pretty, joka sekin on palkittu Quebec International Showcasen Championina, on luokitettu EX93 ja sen paras 305 pv on 10751-4,6-3,4.

 
Blink dam

BLINKIN EMÄ DE LA PLAINE BURDETTE BLING

Laroc FABY

47685

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

MIQUELON x OBLIQUE x PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

 

 

FABY on Robot Ready -sonni, jonka maitoindeksi on +1009 ja rakenteen osa-alueet hyvin tasapainossa: kokonaisrakenne +7, utare +5, jalat +7, runko ja lypsytyyppi +5 ja lantio +8. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet plussalla. Fabyn emä Laroc Oblique Fanie VG87 on tuttu monille Ayrshirekasvattajien kevätmatkalla kävijöille. Se on poikinut nyt neljä kertaa, ja sen 3. kauden 305 pv oli 10382-4,3-3,1. Neljännen kauden projection on 10612 kg.

 
faby dam

FABYN EMÄ LAROC OBLIQUE FANIE

D'Albanel SCOOBY

47615

Genomax

Sukutaulu

 

JUMPER x REALITY x ORRARYD

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

Myös seksattuna!

 

SCOOBYn maitoindeksi on korkea +1296, ja kaikki rakenteen osakokonaisuudet ovat kunnossa. Scooby sopii parhaiten syvärunkoisille lehmille, joilla on hyväasentoinen tai laskeva lantio. Periyttää erinomaista utarekudoksen laatua, moitteettomat käyttöominaisuudet. Scoobya saa sekä tavallisena että seksattuna.

 
scooby dam

SCOOBYN EMÄ D'ALBANEL REALITY FACEBOOK

Margot CATERPILLAR P

47779

Genomax

Sukutaulu

HealthSmart

POKER'S NED x PETERSLUND X BBB KELLOGG

Genomiarvostelu suomeksi

Polled

CATERPILLAR P on heterotsygootti nupogeenin suhteen, eli sarvellisen lehmän kanssa sen jälkeläisistä 50% on syntymänupoja. Caterpillar on hyvin tasainen ja helppokäyttöinen Robot Ready -sonni. Sen maitoindeksi on +748 ja pitoisuudet plussalla. Rakenteessa ja käyttöominaisuuksissa ei ole puutteita. Kestävyys, solut ja utareterveys hyvät. Caterpillarin emän Margot Charaden EX90 paras 305 pv tuotos (3.) on 11115-4,4-3,5 ja elinikäistuotos kolmelta laktaatiolta 34484-4,2-3,7.

 
caterpillar p

MARGOT CATERPILLAR P

Forever Schoon PERFECTER

47353

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROCKSTAR x CALIMERO X HELIGO

Genomiarvostelu suomeksi

ShowTime

PERFECTER on Robot Ready -sonni, joka tuo raameja ja kokonaisvaltaista rakennetta. Utareet kiinnittyvät korkealle sekä edestä että takaa. Nostaa maidon pitoisuuksia, ja tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella pitkämaitoisia. Hyvät solut ja kestävyys. Perfecterin emä Forever Schoon Perfecta on moninkertainen näyttelyvoittaja ja myös huippuluokan lypsäjä - kokonaistuotos viideltä poikimiselta on 51964-4,8-3,6, paras 305 pv 12283-4,7-3,4.

 
perfecter dam

PERFECTERIN EMÄ FOREVER SCHOON PERFECTA EX96

De La Plaine VICKING

47213

Genomax

Sukutaulu

ShowTime

BURDETTE x MODEM x JERRY

Genomiarvostelu suomeksi

 
naag  

VICKING on 100% ayrshire, jonka täyssisko Pling voitti vuoden 2014 Royal Show'n Intemediate Championin arvon. Tämäkään näyttelytähti ei ole syttynyt sattumalta, vaan sekä Plingin emä Forever Schoon Ping EX 94 (mm. Primen emä), että emänemä Forever Schoon Pretty EX 2E 93 ovat voittaneet Champion-titteleitä rodun päänäyttelyistä. Ne ovat myös arvostettuja sonninemiä. Pingin paras 305 pv (3.) on 10712-4,4-3,5 ja Prettyn paras 305 pv (4.) on 10751-4,7-3,4. Vickingiä suositellaan käytettäväksi erityisesti rakenteen ja lypsytyypin parantajana korkeatuottoisiin sukuihin.

 
vicking dam

VICKINGIN EMÄ FOREVER SCHOON PING

Des Coteaux WATTS

47110

Sukutaulu

 

DREAMER x POKER x JERRY

Genomiarvostelu suomeksi

 

WATTS polveutuu samasta lehmäperheestä kuin Rockstar ja Radar. Näitä kolmea sonnia yhdistää Kamouraska Jerry Virvana EX-90, jonka elinikäistuotos on  43114-4,6-3,6 ja paras 305 pv neljänneltä kaudelta 11261-4,2-3,3.

Dreamerin tyttäret ovat tehneet Kanadassa niitä nähneisiin suomalaisiin lähtemättömän vaikutuksen tasaisen hyvällä tyypillään ja raamikkuudellaan. Genomien perusteella näyttäisi siltä, että Watts on hyvän rakenteen periyttäjänä isänsä poika. Sen kokonaisrakenne on +9 ja lypsytyyppi +7. Utarekudos on hyvä ja kiinnitykset vahvat. Luustolaatu ja takajalkojen asento sekä kulmaukset ovat optimaaliset.

 
Kamouraska Poker Wilhelmina

WATTSIN EMÄ KAMOURASKA POKER WILHELMINA

web-design set-print