Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

AYRSHIRE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

genomit

seksatut

Bigstar
Blink
Gentleman
Jukebox
McQueen
Mondial
Prime
Primer
Radar
Riesling
Scooby
Situation
Vicking
Volvo


Amarula
Amazing
Ambrose
Arbiter
Bigtime
Chelyote
Durango
Idol
Imagine
Kilovolt
Luxury
Maxxum
Nirvana
Obligation
Parrain
Rafting
Renoir
Romancer
Rotation
Rubicom
Sutter
Tarzan
Timing
Tuxedo
Yellow
Yukon

SEX Amazing
SEX Athenos
SEX Blink
SEX Rubicom
SEX Yellow

RobotReady

Immunity

A2A2

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

Kamouraska BIGSTAR

47759

A2A2

Sukutaulu

RobotReady

SITUATION x JUPITER x PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

 

Kamouraska Bigstar on ollut pitkään listallamme genomisonnina, ja myös sen poikaa Marbrae Bigtimea on käytetty paljon. Itse asiassa listallamme on kolmen sonnisukupolven ketju, ja kaikille kolmelle sonnille on riittänyt kysyntää. Se,että Bigstarin poikia käytetään jalostukseen ei tee sen omia tai sen isän Situationin geenejä yhtään huonommiksi. Jalostus toki etenee sukupolvesta toiseen, mutta ominaisuuksia on paljon, ja mitä enemmän sonnin jälkeläisistä on kokemuksia, sitä paremmin sitä osataan käyttää juuri sille parhaiten sopiviin emälinjoihin.

Bigstar on vahva kokonaisrakenteen ja hyvän utareen periyttäjä. Sen tyttäristä peräti 81% on arvosteltu GP tai parempi. Kokonaisrakenne +15, utare +15, ja jalat +11. Bigstaria kannattaa käyttää erityisesti etukiinnityksen, keskisiteen ja uatrekudoksen korjaamiseen. Se tuo myös lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä tyttäriinsä, ja jättää hyväasentoisia jalkoja. Maitotuotos hyvä +826 ja valkuais% plussalla. Tyttäret ovat nopealypsyisiä, indeksi 105. Bigstarit ovat isänsä Situationin tytärten tavoin toimivia pihattolehmiä, mutta eivät yleensä kaikkein kesyimpiä halinalleja. Kantaa AH1 haplotyyppiä, mikä kannattaa huomioida parituksissa. Kahden kantajan paritusta ei suositella.

 
kamouraska bigstar

KAMOURASKA BIGSTAR

De La Plaine BLINK

47526

Sukutaulu

DECAF x BURDETTE x MODEM

Genomiarvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

 

De La Plaine Blink on ollut yksi eniten myydyistä genomisonneistamme, ja nyt meillä on ilo esitellä se jälkeläisarvosteltujen sonnien listalla. Blink tuo rotuun monien kaipaamaa lypsytyyppiä ja takakorkeutta, johon yhdistyy laaja eturunko. Lisäksi se periyttää vahvaa etukiinnitystä. Takakorkeuden arvostelussa on kiinnostavaa nähdä, miten vahva periyttäjä Blink tässä ominaisuudessa on. Peräti 69% Blinkin tyttäristä Kanadassa on saanut takakorkeudesta arvosanan 8 tai 9! Blinkiä kannattaa käyttää lehmille, jotka kaipaavat korkeampia jalkoja ja vahvempaa lanneselkää. Erityisen ilahduttavia ovat Blinkin saamat huippuarvostelut lypsettävyydessä ja luonteessa: Molemmat ominaisuudet ovat kaksi hajonnan yksikköä keskiarvon yläpuolella eli 110! Toistaiseksi yhtäkään Blinkin tytärtä ei ole arvosteltu erittäin hitaaksi, ja vain 3 % on saanut arvosanan hidas. Blinkin vedinsijainnin arvostelu näyttää nopeasti vilkaisten huolestuttavalta: Sen takavedinten sijainti on 13 W. CDN:n järjestelmästä on onneksi mahdollista tarkistaa, mitä tämä tyttärien luokitusarvosteluissa todellisuudessa tarkoittaa. Blinkin tyttäristä arvosanan 0-4 (liian kaukana) on saanut 4%. Vastaavasti arvosanan 8-9 (liian lähellä) on saanut 7%. Suurin osa eli 73% on saanut arvosanan 5-6, mikä on optimaalinen. Blinkin ensimmäisessä arvostelussa näkyy vielä vahvasti sen isän 13W indeksi. Kun tyttäriä tulee lisää, alkavat niiden omat arvostelut painaa indeksissä yhä enemmän. Pohjoismaiseen populaatioon käytettynä on kuitenkin huomioitava Blinkin keskisideindeksi -2. Blinkia ei suositella lehmille, joiden keskisiteessä on huomautettavaa

 
Blink dam

BLINKIN EMÄ DE LA PLAINE BURDETTE BLING

Duo Star GENTLEMAN

46621

ShowTime

Sukutaulu

A2A2

REALITY X CALIMERO X BBB KELLOGG

Arvostelu suomeksi

GENTLEMAN on sonni, joka parantaa voimakkaasti rakennetta ja lypsytyyppiä. Sen tyttäret ovat keskikokoista suurempia ja tyypiltään erittäin yhtenäisiä. Kokonaisrakenne +14 ja utareen kokonaisrakenne on +15 ja jalat +12, Gentlemanilla on paljon annettavaa karjoissa, joissa rakenneominaisuudet kaipaavat parannusta. Gentleman sopii parhaiten korkeatuottoisiin sukuihin, joihin kaivataan kestävämpiä etukiinnityksiä ja keskisiteitä sekä  parempaa utarekudoksen laatua, tasapainoista runkoa ja lypsytyyppisyyttä sekä jalkarakennetta.

 
gentleman daughter

MARILIE GENTLEMAN KARMINA

Labrie JUKEBOX

47687

A2A2

Sukutaulu

OBLIQUE x JERRY x WILLY

Arvostelu suomeksi

 
 

JUKEBOX on kuuluisan periyttäjälehmän Labrie Marinan EX92 poika. Marina lypsi viidellä kaudella yhteensä 64372 kg, ja sen paras 305 pv oli 13258-3,9-3,3. Marinaa huuhdeltiin ahkerasti, ja sillä on Kanadassa 26 rekisteröityä jälkeläistä, joista 3 sonnia on ostettu Semexille. Lisäksi Marinan alkioita on viety runsaasti useimpiiin ayrshiremaihin, myös Suomeen.

Jukebox on A2A2 sonni, jonka maitoindeksi on todella korkea +1157. Pidentää vetimiä, hyvä luonneindeksi. Jukebox sopii parhaiten melko raamikkaille lehmille, joilla ei ole liian suora kinner. Jukebox on AH1 haplotyypin kantaja, joten älä käytä sitä lehmille, joiden isä on AH1 kantaja, ellei itse lehmää ole geenitestillä todettu vapaaksi.

 
jukebox dam

JUKEBOXIN EMÄ LABRIE MARINA

Kellcrest Flash McQUEEN

47903

A2A2

Sukutaulu

REALITY X PARDNER X KELLOGG

Arvostelu suomeksi

NAAG

Kellcrest Flash McQueen edustaa puhtaita pohjoisamerikkalaisia sukulinjoja ja polveutuu Kellcrest Casperin kautta suoraan Monasta, joka on myös Kellcrest Happy Spiritin emä. Tässä perheessä on korkea tuotos yhdistynyt erinomaiseen rakenteeseen sukupolvien ajan. McQueenin emän Kellcrest Fenellan EX92 tuotosrivi on kunnioitettava: 9 laktaatiolla on maitoa tullut tähän mennessä 103031-3,8-3,4, paras 305 pv on 14552-3,6-3,4 ja seitsemäs EX-luokitustulos on saatu elokuussa 2017 11 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä. Tällaisia lehmiä useimmat meistä ottaisivat ilomielin navettaansa!

McQueen on AH1 kantaja, eikä sitä suositella käytettäväksi kantajasonnien tyttärille. Muistakaa, että vaikka kaksi kantajaa paritetaan, on vain 25% mahdollisuus että alkio perii geenin molemmilta vanhemmiltaan, jolloin alkionkehitys keskeytyy ja lehmä uusii kiimansa. Joskus harvoin tällainen alkio jatkaa kasvuaan ja syntyy kehitysvammainen vasikkka. Eläimen haplotyypit voi helposti testata lähettämällä karvanäytteen Kanadaan.

Kellcrest Flash McQUEEN

KELLCREST FLASH McQUEEN

Lagace MONDIAL

48074

Sukutaulu

BINGO X REALITY X POKER

Arvostelu suomeksi

 
NAAG  

Suvultaan 100% ayrshiresonni Lagace Mondial- Mondialia kannattaa käyttää erityisesti rotu- ja lypsynopeuden sekä utareiden etukiinnityksen ja utaremuodon parantamiseen. Periyttää myös erittäin vahvaa lanneselkää. Sopii erinomaisesti pohjoismaisiin sukulinjoihin. Optimaalinen vedinsijainti. Helpot poikimiset. Mondialin emä Lagace Reality Moreen VG85 on lypsänyt kuudella poikimisella tähän mennessä 62293 kilon elinikäistuotoksen, paras 305 pv 11543-4,2-3,1. Moreenin emän Lagace Poker Modality EX92 paras 305 pv on 12901-4,3-3,2 ja elinikäistuotos 78210 kg. Seuraava emä Lagace Trident Modaline EX90 on lypsänyt elinikäistuotoksen 95189 kg, ja paras 305 pv on 14549-5,8-3,2. Emälinja jatkuu elinikäistuotoksella 76912 kg, paras 305 pv 12858-4,5-3,4, luokitus EX90, ja viidennessä polvessa taaksepäin ovat lukemat 71656 ja 305 pv 9107-4,1-3,5 sekä VG85. Kuudennesta polvesta löytyy ensimmäinen emä, joka ei ole lypsänyt 50-tonnariksi. Lagace Royal Moden tuotos oli vain 49645 kiloa, mutta sekin on luokitettu VG85.

 
Mondial

LAGACE MONDIAL

De La Plaine PRIME

46119

ShowTime

Sukutaulu

 

REALITY x MODEM x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
NAAG

 

DE LA PLAINE PRIME on ollut yksi Semex Finlandin suosituimmista genomisonneista, ja nyt nähtiin, että valinta on osunut kohdilleen. Primen saama hieno arvostelu lisää entisestään Prettyn lehmäperheen arvoa ayrshirejalostuksessa. Prime on helppokäyttöinen sonni, ja sopii hyvin rakenteen kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Takavedinten sijainti, lypsettävyys ja erinomaiset jalat tekevät Primen sopivaksi myös robottikarjoihin. 100% ayrshire. Primea ei suositella hiehoille, koska sen vasikat saattavat olla raamikkaita.

Prime polveutuu yhdestä Kanadan kuuluisimmista lehmäperheistä. Sen emä Forever Schoon Ping EX94 on raamikas ja lypsytyyppinen, kevytluustoinen, ja sen utarekudoksen laatu on aivan uskomattoman hieno. Pingin emä Forever Schoon Pretty (Jerry-BBB Kellogg), on EX-93-luokitettu sonninemä ja samalla kertaa myös International Dairy Showcasen Grand Champion. Pingin paras 305 pv on 10837-4,4-3,4. Prettyn paras 305 pv on 10751-4,7-3,4. Prettyn emän paras 305 pv 10720-3,7-3,1 ja luokitus EX90, emänemän paras 10283-4,1-3,4 ja luokitus VG87, emänemänemän paras 10537-4,5-3,5 ja luokitus EX95. Primen emälinjan 5. ensimmäisen polven lehmien KESKIMÄÄRÄINEN luokitustulos on EX 90,2! Sonnin kuva

 
prime daughter

DE LA PLAINE PRIME PLAYA

Kildare PRIMER

RobotReady

Sukutaulu

A2A2

PRIME X ORRARYD X WILTON

Arvostelu suomeksi

 

Kildare Primer polveutuu Saguenayenne Tri Valentinen lehmäperheestä. Se on Robot Ready -sonni, joka periyttää isänsä tavoin hyvää lypsytyyppiä, laajaa runkoa sekä leveää ja hyväasentoista lantiota. Utarerakenne on moitteeton, ja sonni korjaa vetimien sijaintia. 79% luokitetuista tyttäristä on saanut vedinsijanniksi 5-6. Lineaarisella skaalalla arvion 0-4 (vetimet liian kaukana) ei löydy yhtään tytärtä. Pidentää vetimiä. Takajalkojen asento takaa on suora, korjaa liian kiverää kinnertä. Hyvät pitoisuudet. Primeria kannattaa käyttää rungon kapasiteetin ja lantion leveyden parantajana lehmille, joilla on paljon maitoa mutta utare ei mahdu kunnolla rungon raameihin. Sopii erinomaisesti myös lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Primerin emä on lypsänyt elinikäistuotoksen 66 329 kg viidellä laktaatiolla. Paras 305 pv 13 760 - 5,2 - 3,5 ja luokitettu VG87. Emänemä Kildare Wilton Victoiren paras tuotos on 15 825 - 4,6 -3,6 ja sen emä Valentine lypsi 79 331 kion elinikäistuotoksen, paras 305 pv 12 628 - 4,5 -3,8.

 
PRIMER

KILDARE PRIMER

Kamouraska RADAR

47112

ImmunityPlus

Sukutaulu

POKERSTAR X PETERSLUND X JERRY

Arvostelu suomeksi

Radar on Immunity+ -sonni, jolla on hyvä tuotos +688 ja pitoisuudet plussalla. Sen isä on suvultaan 100% ayrshire ja emän puolelta se polveutuu Kamouraska Jerry Virvana EX90:n perheestä. Radar sopii hyvin käyttöön sukuihin, joihin tarvitaan lisää tuotosta ja takautareen leveyttä. Se korjaa myös liian lähellä olevia ja liian lyhyitä takavetimiä. Erinomaiset käyttö- ja poikimaominaisuudet: Kestävyys 109, solut 107, lypsettävyys 104 ja luonne 105. Poikimavaikeus isänä 106 ja emänisänä 104. Ei suositella AH1-haplotyyppikantajille. Semexin OptiMate jalostussuunnitteluohjelmisto osaa välttää haplotyyppikantajien parituksia

Kamouraska Radar

Kamouraska RADAR

Kellcrest RIESLING

47527

Sukutaulu

A2A2

POKER x PETERSLUND x PARDNER

Arvostelu suomeksi

 

 

RIESLING on A2 -sonni, joka periyttää korkeita pitoisuuksia ja hyvää utareterveyttä. Parantaa sorkkakulmaa ja sorkka-aineksen vahvuutta. Käytä Rieslingiä lypsytyypin ja luustolaadun parantamiseen sekä nousevan lantion ja heikon lanneselän korjaamiseen. Älä käytä lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Poikimaindeksi isänä 106, sopii hyvin hiehoille.

riesling dam

KELLCREST ROUSSETTE, RIESLINGIN EMÄ

Genial SITUATION

46412

Sukutaulu

REALITY X POKER X PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

 

 

 

SITUATION on sonni, joka periyttää hyvää lypsettävyyttä yhdessä optimaalisen vedinsijainnin kanssa. Arvostelun saatuaan sonni nosti kokonaisrakennettaan ollen nyt 11. Käytä erityisesti parantamaan lantio- ja jalkarakennetta, luuston laatua, sekä etukiinnitystä ja keskisidettä. Huomio sonnin heikko luonneindeksi parituksissa.

 
Situation

GENIAL SITUATION

De La Plaine VICKING

47213

ShowTime

Sukutaulu

BURDETTE x MODEM x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
naag  

VICKING on 100% ayrshire, jonka täyssisko Pling voitti vuoden 2014 Royal Show'n Intemediate Championin arvon. Tämäkään näyttelytähti ei ole syttynyt sattumalta, vaan sekä Plingin emä Forever Schoon Ping EX 94 (mm. Primen emä), että emänemä Forever Schoon Pretty EX 2E 93 ovat voittaneet Champion-titteleitä rodun päänäyttelyistä. Ne ovat myös arvostettuja sonninemiä. Pingin paras 305 pv (5.) on 10837-4,4-3,4 ja Prettyn paras 305 pv (4.) on 10751-4,7-3,4. Vickingiä suositellaan käytettäväksi erityisesti rakenteen ja lypsytyypin parantajana korkeatuottoisiin sukuihin.

 
vicking dam

VICKINGIN EMÄ FOREVER SCHOON PING

Kamouraska VOLVO

47214

Fertility First

Sukutaulu

POKER x PETERSLUND x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
 

VOLVO on samasta emästä kuin Rockstar. Se periyttää veljensä tavoin hyviä maidon pitoisuuksia ja sen tyttäret ovat pitkämaitoisia. Volvon rakenteen erityisvahvuuksia ovat lypsytyyppisyys sekä jalat ja sorkat. Utareessa erityisvahvuuksina ovat utarekudos ja keskiside, mutta Volvoa ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on lyhyet vetimet. Vaikka Volvon tyttäret kasvavat raamikkaiksi, ne syntyvät helposti: Volvon poikimavaikeusindeksi on erinomainen 106.

 
volvo daughter

DES FLEURS VOLVO PARJURE -ET

   

Ruisseau Clair AMARULA

48103

Genomax

AYCANM110154699

RobotReady

IVANHOE X BURDETTE X CALIMERO

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

Ruisseau Clair Amarula on moniin sukulinjoihin sopiva A2A2- ja Robot Ready-sonni, joka polveutuu erittäin maitoisasta lehmäperheestä. Amarulan emän Duo Star Burdette Amara EX91 on lypsänyt kolmannella kaudellaan huikean tuotoksen 305 pv 15 004 – 3,7 – 3,2, ja Amaran emä lypsi neljällä kaudella kokonaistuotoksen 56 080 kg, paras 305 pv (3.) 12797-3,7-3,3 . Amarulan kokonaisrakenne on +12, utarerakenne +12 ja jalat&sorkat +10. Amarulaa kannattaa käyttää erityisesti kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantajana, ja korjaamaan takajalkojen asentoa takaa. Etukiinnitysindeksi +10! Vahva keskiside +8 yhdessä erinomaisen takavedinsijainnin 1W kanssa on monen toivoma yhdistelmä. Parantaa myös takakorkeutta ja lypsytyyppisyyttä

Amarula

RUISSEAU CLAIR AMARULA-ET

   

Des Coteaux AMAZING

47828

ImmunityPlus

AYCANM109850586

Myös seksattuna!

Genomax

REVOLUTION x PERCY x CALIMERO

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

AMAZING on onnistunut yhdistelmä kansainvälisiä sukulinjoja, ja se on listamme parhaimpia tuotossonni maitoindeksillä +1049, pitoisuudet plussalla. Amazingin emä Duo Star Amitie on poikinut neljä kertaa, ja sen paras 305 pv (4.) on 12814-3,7-3,2. Amitien emä, emänemä ja emänemänemä ovat kaikki lypsäneet vähintään 50 000 kilon elinikäistuotoksen ja niiden parhaat 305 päivän tuotokset ovat yli 10 000 kiloa. Amazingin kokonaisrakenne on tasaisen korrekti. Sillä on erinomainen utarekudoksen laatu, ja vetimien sijainti ovat optimaaliset.

Amazing

DES COTEAUX AMAZING

Des Coteaux AMBROSE

47538

Genomax

Sukutaulu

MIQUELON x PERCY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

 
 

Ambrosen ansiot eivät ole pelkästään korkeassa tuotoksessa, vaan myös rakenne-ja käyttöominaisuudet ovat moitteettomat. Kaikki osakokonaisuudet ovat plussalla. edinsijainti on robotille optimaalinen. Syventää runkoa, hyvä rinnan leveys. Ambrosen tyttäret ovat pitkämaitoisia.

Ambrosen emänisä Kildare Percy on Kangassalon Kellin  poika Kildare Heligo Xanten lehmäperheestä. Ambrosen emän  Duo Star Amitien EX90 neljäs 305 päivän tuotos oli 12814-3,7-3,2. Emänemä Duo Star Amour EX94 (Calimero)  on lypsänyt 56080 kilon elinikäistuotoksen, ja sen paras 305 pv on 12797-3,7-3,3. Myös Amourin emä Lachut Road H S Salem (BBB Kellogg) lypsi 50-tonnariksi, ja sen emä Kellcrest Happy Spirit puolestaan pääsi yli 130 000 kilon elinikäistuotokseen, paras 305 pv 13570-4,7-3,4. Ambrose on kanadalaista tasapainoista jalostusta parhaimmillaan!

 
ambrose dam

AMBROSEN EMÄ DUO STAR AMITIE

Ruisseau Clair ARBITER

47686

Genomax

Sukutaulu

A2A2

R FACET x REALITY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

Fertility First

ARBITER on RobotReady  ja A2A2 -sonni. Arbiterin suvussa ei ole lainkaan Pokeria, joten se sopii suvultaan hyvin käyttöön myös niihin karjoihin, joissa on käytetty kanadalaista eläinainesta jo useamman sukupolven ajan.

Arbiterin arvostelu on hyvin tasainen kaikilla osa-alueilla. Maitoindeksi +1109 ja kokonaisrakenne +9 ilman heikkouksia. Kaikki käyttöominaisuudet plussalla.

 
arbiter dam

ARBITERIN EMÄ DUO STAR AMICALE

Ruisseau Clair ATHENOS

47962

Genomax

Vain seksattuna!

RobotReady

Sukutaulu

A2A2

VALPAS X OBLIQUE X CALIMERO

Arvostelu suomeksi

Ruisseau Clair Athenos on genomisonni, joka edustaa kansainvälistä ayrshirejalostustyötä. Semexin pieni, mutta tehokas jalostusohjelma tähtää rotutyypilliseen ayrshirelehmään, ja pyrkii vahvistamaan rodun ominaisuuksia käyttämällä harkitusti yksilöitä myös Kanadan ulkopuolelta.Sammatin Valpasta käytettiin huuhteluissa rakenteellisesti vahvoihin sonninemäperheisiin, ja syntyneistä sonnivasikoista valittiin jalostusohjelmaan yksilöitä, joissa lehmäperheen rakenneominaisuudet ja Valppaan hyvät pitoisuudet ja maitoindeksi yhdistyivät. Maitoa löytyy hyvin myös Athenoksen emälinjasta: Duo Star Athena EX92 kolmas kausi, 299 pv oli 12122-4,4-3,0, lypsää parhaillaan neljättä kauttaan. Athenan emän Duo Star Amourin EX94 paras 305 pv on 12797-3,7-3,3 ja elinikäistuotos 56080 kg. Athenoksen maitoindeksi on +1491 ja pitoisuudet r% 0,40 ja v%0,14. Rakenne tasainen, käyttöominaisuuksissa ei puutteita. Erinomainen tytärhedelmällisyys. Sopii kapearunkoisille lehmille lisäämään rinnan leveyttä ja rungon syvyyttä. Maidon beettakaseiini A2A2.

Ruisseau Clair Athenos

Ruisseau Clair ATHENOS

Marbrae BIGTIME

47760

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR x ROCKSTAR x NORMANDIN

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

Fertility First

BIGTIME periyttää isänsä tavoin erittäin korkeaa tuotosta, maitoindeksi +886, Kokonaisrakenne +13, utarerakenne +13 ja jalkarakenne +10. Bigtime on tasainen sonni, joka on helppo ottaa laajaan käyttöön tiloilla. Parantaa erityisesti lypsytyyppiä ja eturungon kapasiteettia. Bigtimen emä Marbrae Rockstar's Prosperity on ensikkona luokitettu  VG87, mikä on hyvin harvinaista Kanadassa. Sen lypsytyyppi on 10, etukiinnitys 11 sekä takakiinnityksen leveys 8 ja korkeus 8 ja utarekudoksen laatu 11. Tällaisen lehmän pojalle löytyy varmasti käyttöä karjoissa!

 
marbrae bigtime

MARBRAE BIGTIME

La Sapiniere CHELYOTE

47689

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

PATRIOTE x VOLVO x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

CHELYOTE on korkeaa tuotosta periyttävä Immunity+ -sonni, jonka maitoindeksi on +1049 ja kokonaisrakenne +8. Korkean maitoindeksin lisäksi Chelyoten pitoisuudet ovat reilusti plussalla. Chelyote parantaa erityisesti utarekudosta, takautareen leveyttä, keskisidettä ja etukiinnitystä, ja pidentää vetimiä. Sen tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella raamikkaita ja lypsytyyppisiä. 

 
chelyote dam

CHELYOTEN EMÄ LA SAPINIERE CHELYO

Des Cretes DURANGO

47904

Genomax

Sukutaulu

Fertility First

REVOLUTION x ROCKSTAR x OBLIQUE

Arvostelu suomeksi

 

 

Des Cretes Durango edustaa uutta lehmäperhettä, jossa on takana kolme sukupolvea VG tai EX rakennetta. Durangolla on korkea tuotos +981. Kokonaisrakenne +6. Hyvä luonne ja hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille.

Des Cretes Durango

Des Cretes Durango

Des Erables IDOL

48095

Genomax

Sukutaulu

BLINK X PATRIOTE X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Des Erables Idol nostaa maidon pitoisuuksia. Rasva% indeksi on 0,32% ja valkuais% 0,20. Periyttää hyvää kestävyyttä, luonnetta ja lypsettävyyttä. Rakenne kauttaaltaan tasaisen vahva. Lisää rungon raamikkuutta ja on listamme paras takakorkeuden parantaja. Idolia kannattaa käyttää laajasti pitoisuuksien sekä erityisesti rungon raamikkuuden ja utarerakenteen parantajana. Erinomainen etukiinnitysindeksi +9 ja hyvä utarekudos yhdistyy leveään takakiinnitykseen. Korjaa liian lähellä olevia takavetimiä. Idolin kautta saamme emän puolelta uusia emälinjoja mukaan. Idolin emä Des Erables Patriote Isis on lypsänyt 1. 305 tuotoksen 9215-4,7-3,6.

 
Idol

DES ERABLES IDOL

Cock Ronde IMAGINE

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR X OBLIQUE X PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

Cock Ronde Imagine on RobotReady ja A2A2 -sonni, joka vastaa asiakkaiden toiveisiin hyvästä lypsynopeudesta, indeksi 105. Maitoindeksi +1050. Sonni periyttää myös erinomaista etukiinnitystä ja utarekudosta, vahvaa keskisidettä, sekä hyväasentoisia ja kuivaluustoisia jalkoja. Poikimavaikeusindeksi 107, sopii hyvin hiehoille. Imaginen emän elinikäistuotos on 61 451 kg ja paras 305 pv 11 933 - 4,2 - 3,2. Älä käytä lehmille, jotka on todettu haplotyypin AH1 kantajiksi.

 
IMAGINE

COCK RONDE IMAGINE

Cock Ronde KILOVOLT

48021

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

REVOLUTION X ROCKSTAR X JURIST

Arvostelu suomeksi

Cock Ronde Kilovolt on Immunity- sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta +943 ja nostaa pitoisuuksia: Rasva% -indeksi +0,24 ja v% indeksi +0,25. Kaikki käyttöominaisuudet ovat plussalla. Sonni periyttää hyvää utarekudosta, keskisidettä ja takautareen leveyttä. Parantaa sorkka-ainesta ja tuo eturunkoon lisää kapasiteettia. Kilovoltin emä Cock Rond Rockstar Electron on luokitettu VG86 ja on lypsänyt ensimmäisen 305 pv tuotoksen 9216-4,4-3,6. Kilovoltin emänemän luokitus on VG87, paras 305 pv 11927-4,5-3,7 ja elinikäistuotos 73963 kg. Se on poikinut 7 kertaa. Seuraavassa kolmessa sukupolvessa löytyvät luokitukset ovat EX90, VG86 ja VG85, ja kaikki ovat poikineet vähintään 5 kertaa. Semexin jalostusohjelman kulmakivenä ovat vahvat lehmäperheet ja myös fenotyypiltään moitteettomat sonninemät, jotka lypsävät hyvin ja kestävät pitkään karjoissa.

Cock Ronde Kilovolt

Cock Ronde KILOVOLT

Tilecroft LUXURY

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ADIDAS X ROCKSTAR X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

Tilecroft Luxury on tuotossonni, jonka maitoindeksi on listamme toiseksi korkein +1332. Sonnia kannattaa käyttää myös etukiinnityksen, utarekudoksen ja jalkarakenteen parantajana. Luxuryn emä Tilecroft Rockstar Liberty on rakennearvosteltu EX90 ja sen 2. 305 pv tuotos on 11 369 - 4,4 -3,4.

Luxury

TILECROFT LUXURY

   

Laroc MAXXUM

48159

Genomax

AYCANM110335711

A2A2

NONSTOP X PREDATOR X NORMANDIN

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Laroc MAXXUM on korkeaa tuotosta periyttävä A2A2 -sonni, joka parantaa lypsytyyppiä ja takakorkeutta. Rakenne kauttaaltaan moitteeton. Toimii hyvin nousevan ja liian kapean lantion korjaajana. Maxxumin emä Laroc Predator Contess on luokitettu EX91 ja sen paras 305 pv (3.) on 11994 - 5,1 -3,3. Contessin emä Laroc Nor Charnene on luokitettu EX90 ja sen paras 305 pv (3.) 11058 - 3,8 -3,1.

Maxxum

Laroc MAXXUM

Cock Rond NIRVANA

48094

Genomax

Sukutaulu

REVOLUTION X ROCKSTAR X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Cock Rond Nirvanan vahvuuksia ovat hyvät käyttö- ja poikimaominaisuudet sekä vahvat sorkat. Periyttää hyviä pitoisuuksia ja pitkämaitoisuutta. Älä käytä Nirvanaa lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Nirvanan emän paras 305 pv (2.) on 12658-4,2-3,4. Emänemän paras (3.) on 11933-4,2-3,2 (einikäistuotos tähän mennessä 51561) ja emänemänemän paras on 10805-4,2-3,5 (elinikäistuotos 53319 kg). Nirvanan emälinjasta löytyy 9 peräkkäistä sukupolvea VG- tai EX-luokituksia, eli tästäkin sonninemäperheestä löytyy sekä korkeita tuotoksia että hyvää rakennetta.

 
Nirvana

COCK ROND NIRVANA

D'Albanel OBLIGATION

47770

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROCKSTAR x MARLOW x REALITY

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

OBLIGATION on erittäin vahva rakenteen periyttäjä: Kokonaisrakenne +9,  utare +9 ja jalat +8. Sonni periyttää myös erinomaista kestävyyttä ja utareterveyttä sekä hyviä sorkkia.

 
d'albanel obligation

D'ALBANEL OBLIGATION

Des Fleurs PARRAIN

47905

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

ROCKSTAR X ORRARYD X POKER

Arvostelu suomeksi

Des Fleurs Parrain on onnistunut tulos kansainvälistä jalostusyhteistyötä. Se on Immunity+ sonni, joka periyttää hyvää vastustuskykyä tyttärilleen. Korkea tuotos +1326 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Parrainin utareessa yhdistyvät vahva keskiside optimaaliseen vedinsijaintiin ja vedinpituuteen. Erinomainen etukiinnitys ja takautareen leveys. Erittäin helppokäyttöinen sonni, joka sopii hyvin kanadalaisiin sukulinjoihin.

Des Fleurs Parrain

Des Fleurs PARRAIN

Des Coteaux RAFTING

47768

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

R FACET x MORDICUS x POKER

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

RAFTING on Immunity+ sonni, jonka vahvuudet ovat erityisesti terveysominaisuuksissa, kestävyydessä ja lypsynopeudessa. Vedinsijainti optimaalinen, erinomainen etukiinnitys ja utarekudos. Kokonaisrakenteessa ei ole heikkoja kohtia. Rafting periyttää myös leveää lantiota, joka on usein kysytty ominaisuus sonnivalinnassa. Poikimaominaisuudet plussalla.

 
rafting dam

RAFTINGIN EMÄ DES COTEAUX MORDICUS ROSEE

   

Kamouraska RENOIR

48160

Genomax

AYCANM110319542

RobotReady

ROMANCER X BIGSTAR X POKER

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Kamouraska Renoir on listan paras maitosonni indeksillä +1247, pitoisuudet plussalla. Tyttäret pitkämaitoisia. Rakenne korrekti vailla heikkouksia. Erinomaiset sorkat. Vahvoilla sorkilla on positiivinen yhteys sorkkaterveyden kanssa. Robot Ready.

Renoir

Kamouraska RENOIR

Kamouraska ROMANCER

47986

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

JUMPER X ORRARYD X PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

Kamouraska Romancer tulee samasta lehmäperheestä kuin Radar. Sen emä Kamouraska Orra Xuby VG85 on kolme kertaa poikinut 50-tonnari, jonka paras 305 pv (3.) on 16886-4,7-3,5. Elinikäistuotos kolmella laktaatiolla 58778-4,7-3,7. Romancer on genomisonni, joka periyttää erittäin korkeaa tuotosta +1267 ja hiukan erisukuisena se sopii moniin kanadalaisiin sukulinjoihin. Romancerin suvussa ei ole lainkaan Pokeria. Optimaalinen vedinsijainti.

Kamouraska Romancer

Kamouraska ROMANCER

Roi ROTATION

48226

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROMANCER X ROCKSTAR X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

 

Roi Rotation on Robot Ready sonni, jolla on listan korkein maitoindeksi +1407. Rotationia kannattaa käyttää maitotuotoksen parantajana, ja samalla se korjaa liian lähellä olevia vetimiä ja parantaa utareen takakiinnitystä. Rotationin emä on luokitettu EX91 ja sen takana on 5 sukupolvea vähintään VG luokituksia.

 
Rotation

ROI ROTATION

Des Coteaux RUBICOM

47594

Genomax

Sukutaulu

JUMPER x POKER x PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

RUBICOMIN rakenteen osa-alueiden kokonaisindeksit ovat tasaista luettavaa: Kokonaisrakenne +11, utare +8, jalat +10, runko&lypsytyyppi +9 ja lantio +6. Tämä kokonaisvaltainen tuotoksen ja rakenteen parantaja sopii laajaan käyttöön hyvin moniin karjoihin.Erityisvahvuuksina on poikkeuksellisen hyvä utarekudoksen laatu +10, parantaa utareen kiinnityksiä. Erinomaiset sorkat. Hyvä kylkiluiden avoimuus ja kaarevuus, joiden ansiosta utareen etukiinnitykselle on hyvin tilaa.

 
rubicom dam

RUBICOMIN EMÄ KAMOURASKA POKER RUBIS

Visserdale SUTTER

48097

Genomax

Sukutaulu

ADIDAS X ORRARYD X ROCKSTAR

Genomiarvostelu suomeksi

Visserdale Sutter otettiin ilolla vastaan. Sen isää Adidasta ei ole koskaan saatu Suomeen siementuotannossa olevien ongelmien takia, mutta nyt saamme näitä geenejä käyttöömme pojan kautta. Sutter periyttää isänsä tavoin hyvää utare- ja jalkarakennetta, ja parantaa eturungon vahvuutta ja rinnan leveyttä. Optimaalinen vedinpituus ja sijainti. Erittäin hyvä maitoindeksi +1128 ja samaan aikaan pitoisuudet plussalla. Emänsä puolelta Sutter polveutuu hiukan vähemmän listoilla nähdystä Selenan lehmäperheestä. Sutterin emä Visserdale Selena 8 on lypsänyt ensimmäisen 305 päivän tuotoksen 12533-3,9-3,4. Selenan emä Visserdale Selena 3 (Rockstar) on myös ollut varsinainen maitotykki heti ensikkokaudesta alkaen: Sen ensimmäinen 305 pv on ollut 13155-4,6-3,5, ja elinikäistuotosta on kertynyt neljällä poikimisella jo yli 55 000 kg. Selena 3 on luokitettu EX91

 
Sutter

VISSERDALE SUTTER

Misyl TARZAN

47987

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR X LANDSCAPE X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

A2A2

Misyl Tarzan on huippurakennetta periyttävä Robot Ready- genomisonni, jolla on myös erinomaiset tuotosindeksit, maito +1149. Tarzanin isä Bigstar on saanut jälkeläisarvostelun, ja sen ensimmäiset 13 luokitettua tytärtä ovat 100% GP+! Tästä isälinjasta saadaan todella vahvaa rakennetta kaikilla osa-alueilla, ja Tarzan sopii hyvin käyttöön kokonaisvaltaiseen rakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +10, utare +9, jalat +6, lypsytyyppi +9 ja lantio +7. Lypsytyyppisyys +9. Tarzan korjaa erityisesti ahdasta ja kapeaa eturunkoa, ja sitä kannattaa käyttää myös utareen kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantamiseen. Sonni on beettakaseiinityyppiä A2A2

Misyl Tarzan

Misyl TARZAN

   

De La Plaine TIMING

48162

Genomax

AYCANM109941528

RobotReady

REVOLUTION X BURDETTE X MODEM

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

De La Plaine Timing on onnistunut yhdistelmä Kanadan parhaita rakennelinjoja ja pohjoismaisia sonneja. Timing periyttää erinomaisia pitoisuuksia ja kauttaaltaan tasapainoista rakennetta. Parantaa utarekudoksen laatua, hyvä takavedinten sijainti sekä periyttää nopeaa lypsettävyyttä. Robot Ready. Timingin emälinjasta löytyy neljä peräkkäistä sukupolvea EX-luokitettuja ja näyttelyissä Champion-palkittuja lehmiä, joista on ostettu poikia keinosiemennyskäyttöön! Kaikki lehmät ovat myös lypsäneet erinomaisesti: Timingin emä De La Plaine Burdette Bling EX94 on lypsänyt kolmella poikimisella tähän mennessä 47406 kiloa, paras 305 pv (3.) 14 968 4,3-3,3. Blingin emä Forever Schoon Ping EX94 on poikinut tähän mennessä 5 kertaa ja lypsänyt 63 574 kg, paras 305 pv (5.) 10837 - 4,4 - 3,4. Pingin emä Forever Schoon Pretty EX93 lypsi parhaan 305 pv (4.) 10751 - 4,7 -3,4.

Timing

De La Prime TIMING

Ruisseau Clair TUXEDO

47902

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

VOLVO x REALITY x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

A2A2

Ruisseau Clair Tuxedo on Robot Ready -sonni, jonka kokonaisrakenne on vakuuttava +12, jalat ja sorkat +13, utare +8, rungon kapasiteetti&lypsytyyppi +9 ja lantio +8. Utarekudoksen laatu +12 ja keskiside  +11 sekä luustonlaatu on todella hyvä +10. Vedinsijainti sekä vedinpituus optimaaliset. Parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta, takakorkeutta ja lypsytyyppiä, sopii erinomaisesti laajaan käyttöön tuomaan lisää rungon kapasiteettia ja jalkarakennetta. Maitoindeksi korkea +957 ja käyttöominaisuudet moitteettomat. Sopii hyvin hiehoille.

Ruisseau Clair Tuxedo

Ruisseau Clair TUXEDO

   

Pie X YELLOW

48193

Genomax

AYCANM110771578

RobotReady

YALE X ROCKSTAR X OBLIQUE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

Kovasti odotettu ayrshiresonni Pie X Yellow on vapautunut kansainväliseen myyntiin, ja saamme toivon mukaan ensimmäiset annokset maahan helmi-maaliskuun vaihteessa. Tämä A2A2 – ja robot ready sonni periyttää erittäin korkeaa tuotosta ja hyviä pitoisuuksia. Se kuuluu sekä rasva- että valkuaiskilojen periyttäjänä populaation parhaan yhden prosentin joukkoon (rank 99%). Sonnin kokonaisrakenne on +10, utare +10, jalat +9 ja runko&lypsytyyppi +7. Parantaa erityisesti etukiinnitystä, takakiinnityksen leveyttä ja keskisidettä. Korjaa sorkkien vahvuutta ja takajalkojen asentoa takaa. Käytä lehmille, jotka kaipaavat parempaa lypsytyyppiä, laajempaa runkoa ja lisää tilaa utareelle, sekä lehmille, joiden jalka-asennoissa on toivomisen varaa.

Yellow

Pie X YELLOW

   

La Croisee YUKON

Genomax

AYCANM110774630

RobotReady

YALE X BIGSTAR X ROCKSTAR

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

La Croisee Yukon on Robot Ready ja A2A2 sonni, joka täydentää monissa karjoissa esiin tulleita tavoitteita pitempiin vetimiin, parempaan etukiinnitykseen ja raamikkampaan runkoon. Yukon periyttää erinomaista utarekudoksen laatua ja etukiinnitystä sekä vahvaa keskisidettä samalla kun takavedinten sijainti on optimaalinen 2W. Vedinpituus 5L eli yhden hajonnan yksikön pitkän puolella. Rinnan leveys 6 ja lypsytyyppi 7. Yukon periyttää myös erittäin hyviä sorkkia. Maitoindeksi +1052 ja pitoisuudet plussalla. Älä käytä Yukonia lehmille, jotka on todettu haplotyypin AH1 kantajiksi. Teettämällä Semexin OptiMate-jalostussuunnitelman vältyt kantajien parituksilta.

Yukon

La Croisee YUKON

web-design set-print