Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

AYRSHIRE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

genomit

seksatut

Ambrose
Arbiter
Bigstar
Bigtime
Blink
Chelyote
Jukebox
McQueen
Mondial
Parrain
Primer
Radar
Rubicom
Scooby
Situation
Volvo


Amarula
Amazing
Cashton
Durango
Fantastic
Idol
Imagine
Kilovolt
Luxury
Maxxum
Nirvana
Obligation
Player
Rafting
Renoir
Rotation
Tarzan
Timing
Tuxedo
Yellow
Yukon

SEX Amazing
SEX Arbiter
SEX Bigtime
SEX Renoir
SEX Rubicom
SEX Yellow

RobotReady

Immunity

A2A2

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

Des Coteaux AMBROSE

47538

Sukutaulu

MIQUELON x PERCY x CALIMERO

Genomiarvostelu suomeksi

 
 

Ambrose periyttää erittäin pitkämaitoisia tyttäriä ja hyviä vedinsijainteja robottilypsyyn. Hyvä keskiside ja etukiinnitys.

Ambrosen emänisä Kildare Percy on Kangassalon Kellin  poika Kildare Heligo Xanten lehmäperheestä. Ambrosen emän  Duo Star Amitien EX90 neljäs 305 päivän tuotos oli 12814-3,7-3,2. Emänemä Duo Star Amour EX94 (Calimero)  on lypsänyt 56080 kilon elinikäistuotoksen, ja sen paras 305 pv on 12797-3,7-3,3. Myös Amourin emä Lachut Road H S Salem (BBB Kellogg) lypsi 50-tonnariksi, ja sen emä Kellcrest Happy Spirit puolestaan pääsi yli 130 000 kilon elinikäistuotokseen, paras 305 pv 13570-4,7-3,4. Ambrose on kanadalaista tasapainoista jalostusta parhaimmillaan!

 
ambrose dam

AMBROSEN EMÄ DUO STAR AMITIE

Ruisseau Clair ARBITER

47686

RobotReady

Sukutaulu

A2A2

R FACET x REALITY x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

Ruisseau Clair Arbiterin saama jälkeläisarvostelu oikeuttaa sen ansaitusti jatkamaan uraansa Semex Finlandin listalla. Arbiterin maitoindeksi +1275 ja se paransi sekä lantion että runkorakenteen arvosteluaan genomituloksiin verrattuna. Arbiter periyttää lypsytyyppisiä tyttäriä, joilla on leveä lantio. Utareissa on vahva keskiside ja erinomainen kudoslaatu. Tyttäret ovat pitkämaitoisia ja poikivat helposti. Arbiter on Robot Ready -sonni, jonka lypsettävyysindeksi nousi tytärtietojen myötä hienosti lukemiin 106. Vedinsijainnit ja vedinpituus ovat optimaaliset.

 
arbiter dam

ARBITERIN EMÄ DUO STAR AMICALE

Kamouraska BIGSTAR

47759

A2A2

Sukutaulu

SITUATION x JUPITER x PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

 

Kamouraska Bigstar on ollut pitkään listallamme genomisonnina, ja myös sen poikaa Marbrae Bigtimea on käytetty paljon. Itse asiassa listallamme on kolmen sonnisukupolven ketju, ja kaikille kolmelle sonnille on riittänyt kysyntää. Se,että Bigstarin poikia käytetään jalostukseen ei tee sen omia tai sen isän Situationin geenejä yhtään huonommiksi. Jalostus toki etenee sukupolvesta toiseen, mutta ominaisuuksia on paljon, ja mitä enemmän sonnin jälkeläisistä on kokemuksia, sitä paremmin sitä osataan käyttää juuri sille parhaiten sopiviin emälinjoihin.

Bigstar on vahva kokonaisrakenteen ja hyvän utareen periyttäjä. Sen tyttäristä peräti 81% on arvosteltu GP tai parempi. Kokonaisrakenne +13, utare +13, ja jalat +9. Bigstaria kannattaa käyttää erityisesti etukiinnityksen, keskisiteen ja uatrekudoksen korjaamiseen. Se tuo myös lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä tyttäriinsä, ja jättää hyväasentoisia jalkoja. Maitotuotos hyvä +800. Tyttäret ovat nopealypsyisiä, indeksi 104. Bigstarit ovat isänsä Situationin tytärten tavoin toimivia pihattolehmiä, mutta eivät yleensä kaikkein kesyimpiä halinalleja. Kantaa AH1 haplotyyppiä, mikä kannattaa huomioida parituksissa. Kahden kantajan paritusta ei suositella.

 
kamouraska bigstar

KAMOURASKA BIGSTAR

Marbrae BIGTIME

47760

RobotReady

Sukutaulu

A2A2

BIGSTAR x ROCKSTAR x NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

BIGTIME on RobotReady ja A2A2 -sonni, joka parantaa maidon pitoisuuksia ja periyttää erinomaista lypsettävyyttä, indeksi 106. Tuo lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä, käytä erityisesti eturungon parantajana lapojen takaa kuroutuneille lehmille. Hyvät utareen kiinnitykset ja vahva keskiside.

 
marbrae bigtime

MARBRAE BIGTIME

De La Plaine BLINK

47526

Sukutaulu

DECAF x BURDETTE x MODEM

Arvostelu suomeksi

 

 

De La Plaine Blink on ollut yksi eniten myydyistä genomisonneistamme, ja nyt meillä on ilo esitellä se jälkeläisarvosteltujen sonnien listalla. Blink tuo rotuun monien kaipaamaa lypsytyyppiä ja takakorkeutta, johon yhdistyy laaja eturunko. Lisäksi se periyttää vahvaa etukiinnitystä. Takakorkeuden arvostelussa on kiinnostavaa nähdä, miten vahva periyttäjä Blink tässä ominaisuudessa on. Peräti 65% Blinkin tyttäristä Kanadassa on saanut takakorkeudesta arvosanan 8 tai 9! Blinkiä kannattaa käyttää lehmille, jotka kaipaavat korkeampia jalkoja ja vahvempaa lanneselkää. Erityisen ilahduttavia ovat Blinkin saamat huippuarvostelut lypsettävyydessä 109 ja luonteessa 112. Blinkin vedinsijainnin arvostelu näyttää nopeasti vilkaisten huolestuttavalta: Sen takavedinten sijainti on 11 W. CDN:n järjestelmästä on onneksi mahdollista tarkistaa, mitä tämä tyttärien luokitusarvosteluissa todellisuudessa tarkoittaa. Blinkin tyttäristä arvosanan 0-4 (liian kaukana) on saanut 3%. Vastaavasti arvosanan 8-9 (liian lähellä) on saanut 6%. Suurin osa eli 75% on saanut arvosanan 5-6, mikä on optimaalinen. Blinkia ei suositella lehmille, joiden keskisiteessä on huomautettavaa.

 
Blink dam

BLINKIN EMÄ DE LA PLAINE BURDETTE BLING

La Sapiniere CHELYOTE

47689

ImmunityPlus

Sukutaulu

PATRIOTE x VOLVO x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

 

 

CHELYOTE on immunity+ sonni, joka lunasti hienosti lupauksensa hyvien raamien ja korkean tuotoksen periyttäjänä. Maitoindeksi +1317, r% +0,24 ja v% +0,09. Chelyote tuo moniin karjoihin kaivattua korkeutta, raamikkuutta ja lypsytyyppiä. Dairy strength (rungon raamikkuus) peräti +14 ja dairy capacity (lypsytyyppisyys) +16. Rungon syvyys 10 ja rinnan leveys 8.

 
chelyote dam

CHELYOTEN EMÄ LA SAPINIERE CHELYO

Labrie JUKEBOX

47687

A2A2

Sukutaulu

OBLIQUE x JERRY x WILLY

Arvostelu suomeksi

 
 

JUKEBOX on kuuluisan periyttäjälehmän Labrie Marinan EX92 poika. Marina lypsi viidellä kaudella yhteensä 64372 kg, ja sen paras 305 pv oli 13258-3,9-3,3. Marinaa huuhdeltiin ahkerasti, ja sillä on Kanadassa 26 rekisteröityä jälkeläistä, joista 3 sonnia on ostettu Semexille. Lisäksi Marinan alkioita on viety runsaasti useimpiiin ayrshiremaihin, myös Suomeen.

Jukebox on A2A2 sonni, jonka maitoindeksi on todella korkea +1142. Pidentää vetimiä, hyvä luonneindeksi. Jukebox sopii parhaiten melko raamikkaille lehmille, joilla ei ole liian suora kinner. Jukebox on AH1 haplotyypin kantaja, joten älä käytä sitä lehmille, joiden isä on AH1 kantaja, ellei itse lehmää ole geenitestillä todettu vapaaksi.

 
jukebox dam

JUKEBOXIN EMÄ LABRIE MARINA

Kellcrest Flash McQUEEN

47903

A2A2

Sukutaulu

REALITY X PARDNER X KELLOGG

Arvostelu suomeksi

NAAG

Kellcrest Flash McQueen edustaa puhtaita pohjoisamerikkalaisia sukulinjoja ja polveutuu Kellcrest Casperin kautta suoraan Monasta, joka on myös Kellcrest Happy Spiritin emä. Tässä perheessä on korkea tuotos yhdistynyt erinomaiseen rakenteeseen sukupolvien ajan. McQueenin emän Kellcrest Fenellan EX92 tuotosrivi on kunnioitettava: 9 laktaatiolla on maitoa tullut tähän mennessä 103 031-3,8-3,4, paras 305 pv on 14552-3,6-3,4 ja seitsemäs EX-luokitustulos on saatu elokuussa 2017 11 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä. Tällaisia lehmiä useimmat meistä ottaisivat ilomielin navettaansa!

McQueen on AH1 kantaja, eikä sitä suositella käytettäväksi kantajasonnien tyttärille. Muistakaa, että vaikka kaksi kantajaa paritetaan, on vain 25% mahdollisuus että alkio perii geenin molemmilta vanhemmiltaan, jolloin alkionkehitys keskeytyy ja lehmä uusii kiimansa. Joskus harvoin tällainen alkio jatkaa kasvuaan ja syntyy kehitysvammainen vasikkka. Eläimen haplotyypit voi helposti testata lähettämällä karvanäytteen Kanadaan.

Kellcrest Flash McQUEEN

KELLCREST FLASH McQUEEN

Lagace MONDIAL

48074

Sukutaulu

BINGO X REALITY X POKER

Arvostelu suomeksi

 
NAAG  

Suvultaan 100% ayrshiresonni Lagace Mondial- Mondialia kannattaa käyttää erityisesti rotu- ja lypsynopeuden sekä utareiden etukiinnityksen ja utaremuodon parantamiseen. Periyttää myös erittäin vahvaa lanneselkää. Sopii erinomaisesti pohjoismaisiin sukulinjoihin. Optimaalinen vedinsijainti. Helpot poikimiset. Mondialin emä Lagace Reality Moreen VG85 on lypsänyt kuudella poikimisella tähän mennessä 62293 kilon elinikäistuotoksen, paras 305 pv 11543-4,2-3,1. Moreenin emän Lagace Poker Modality EX92 paras 305 pv on 12901-4,3-3,2 ja elinikäistuotos 78210 kg. Seuraava emä Lagace Trident Modaline EX90 on lypsänyt elinikäistuotoksen 95189 kg, ja paras 305 pv on 14549-5,8-3,2. Emälinja jatkuu elinikäistuotoksella 76912 kg, paras 305 pv 12858-4,5-3,4, luokitus EX90, ja viidennessä polvessa taaksepäin ovat lukemat 71656 ja 305 pv 9107-4,1-3,5 sekä VG85. Kuudennesta polvesta löytyy ensimmäinen emä, joka ei ole lypsänyt 50-tonnariksi. Lagace Royal Moden tuotos oli vain 49645 kiloa, mutta sekin on luokitettu VG85.

 
Mondial

LAGACE MONDIAL

Des Fleurs PARRAIN

47905

ImmunityPlus

Sukutaulu

ROCKSTAR X ORRARYD X POKER

Arvostelu suomeksi

Des Fleurs Parrain on Immunity sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta +802 yhdistettynä erinomaisiin pitoisuuksiin. Parrainia kannattaa käyttää parantamaan etuosan kapasiteettia ja rinnan leveyttä. Se korjaa myös lypsytyyppiä ja lanneselkää. Erinomainen etukiinnitys ja takakiinnityksen leveys. Parrain sopii erinomaisesti robottikarjoihin, takavedinten sijainti 2W, pidentää vetimiä. Optimaalinen kinnerkulma.

Des Fleurs Parrain

Des Fleurs PARRAIN

Kildare PRIMER

48272

A2A2

Sukutaulu

PRIME X ORRARYD X WILTON

Arvostelu suomeksi

 

Kildare Primer polveutuu Saguenayenne Tri Valentinen lehmäperheestä. Se on Robot Ready -sonni, joka periyttää isänsä tavoin hyvää lypsytyyppiä, laajaa runkoa sekä leveää ja hyväasentoista lantiota. Utarerakenne on moitteeton, ja sonni korjaa vetimien sijaintia. 76% luokitetuista tyttäristä on saanut vedinsijanniksi 5-6. Lineaarisella skaalalla arvion 0-4 (vetimet liian kaukana) ei löydy yhtään tytärtä. Pidentää vetimiä. Takajalkojen asento takaa on suora, korjaa liian kiverää kinnertä. Hyvät pitoisuudet. Primeria kannattaa käyttää rungon kapasiteetin ja lantion leveyden parantajana lehmille, joilla on paljon maitoa mutta utare ei mahdu kunnolla rungon raameihin. Sopii erinomaisesti myös lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Primerin emä on lypsänyt elinikäistuotoksen 66 329 kg viidellä laktaatiolla. Paras 305 pv 13 760 - 5,2 - 3,5 ja luokitettu VG87. Emänemä Kildare Wilton Victoiren paras tuotos on 15 825 - 4,6 -3,6 ja sen emä Valentine lypsi 79 331 kion elinikäistuotoksen, paras 305 pv 12 628 - 4,5 -3,8.

 
PRIMER

KILDARE PRIMER

Kamouraska RADAR

47112

ImmunityPlus

Sukutaulu

RobotReady

POKERSTAR X PETERSLUND X JERRY

Arvostelu suomeksi

Radar on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jolla on hyvä tuotos ja pitoisuudet plussalla. Sen isä on suvultaan 100% ayrshire ja emän puolelta se polveutuu Kamouraska Jerry Virvana EX90:n perheestä. Radar sopii hyvin käyttöön sukuihin, joihin tarvitaan lisää tuotosta ja takautareen leveyttä. Se korjaa myös liian lähellä olevia ja liian lyhyitä takavetimiä. Erinomaiset käyttö- ja poikimaominaisuudet: Kestävyys 108, utareterveys 107, lypsettävyys 105 ja luonne 105. Poikimavaikeus isänä 106 ja emänisänä 103. Ei suositella AH1-haplotyyppikantajille. Semexin OptiMate jalostussuunnitteluohjelmisto osaa välttää haplotyyppikantajien parituksia

Kamouraska Radar

Kamouraska RADAR

Des Coteaux RUBICOM

47594

Sukutaulu

JUMPER x POKER x PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

Myös seksattuna!

Des Coteaux Rubicom on ollut yksi eniten myydyistä ayrshire-genomisonneistamme, ja nyt kun sen ensimmäiset tyttäret ovat poikineet sekä Suomessa että Kanadassa, on ollut ilo nähdä, miten hyvin se toimii molemmissa maissa. Kanadassa olemme päässeet ihailemaan Rubicomin tytärten menestystä myös näyttelykehien ensikkoluokissa. Nyt saamme entistä varmempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa Rubicomin ominaisuuksista, kun voimme CDN:n kautta tutkia sen tytärten fenotyyppisiä tietoja laskennallisten indeksien lisäksi.

Rubicomissa yhdistyy korkea tuotos +1363 erinomaiseen rakenteeseen kaikilla osa-alueilla. Kokonaisrakenne +12, utare +10, jalat +10, runko&lypsytyyppi +12 ja lantio +6. Rubicom periyttää erinomaista utarekudoksen laatua +12. Myös lypsytyyppisyysindeksi on vertaansa vailla, +17. Rubicom sopii erinomaisesti korjaamaan liian pyöreää ja lihavuuteen taipuvaista tyyppiä. Kinnerkulma optimaalinen ja takajalat takaa suorat. Erinomainen luustolaatu. Lypsynopeus 103. Tyttäristä 82% on saanut luokituksesta GP tai parempi. Sopii hyvin myös hiehoille.Rubicomia ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet

 
rubicom dam

RUBICOMIN EMÄ KAMOURASKA POKER RUBIS

D'Albanel SCOOBY

47615

Sukutaulu

 

JUMPER x REALITY x ORRARYD

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

 

SCOOBYn maitoindeksi on korkea +843, ja kaikki rakenteen osakokonaisuudet ovat kunnossa. Scooby sopii parhaiten syvärunkoisille lehmille, joilla on hyväasentoinen tai laskeva lantio. Erittäin helpot poikimiset isänä sekä emän isänä.

 
scooby dam

SCOOBYN EMÄ D'ALBANEL REALITY FACEBOOK

Genial SITUATION

46412

Sukutaulu

REALITY X POKER X PETERSLUND

Arvostelu suomeksi

 

 

 

 

SITUATION on sonni, joka periyttää hyvää lypsettävyyttä yhdessä optimaalisen vedinsijainnin kanssa. Arvostelun saatuaan sonni nosti kokonaisrakennettaan ollen nyt 11. Käytä erityisesti parantamaan lantio- ja jalkarakennetta, luuston laatua, sekä etukiinnitystä ja keskisidettä.

 
Situation

GENIAL SITUATION

Kamouraska VOLVO

47214

Sukutaulu

POKER x PETERSLUND x JERRY

Arvostelu suomeksi

 
 

VOLVO on samasta emästä kuin Rockstar. Se periyttää veljensä tavoin hyviä maidon pitoisuuksia ja sen tyttäret ovat pitkämaitoisia. Volvon rakenteen erityisvahvuuksia ovat lypsytyyppisyys sekä jalat ja sorkat. Utareessa erityisvahvuuksina ovat utarekudos ja keskiside, mutta Volvoa ei suositella käytettäväksi lehmille, joilla on lyhyet vetimet. Vaikka Volvon tyttäret kasvavat raamikkaiksi, ne syntyvät helposti.

 
volvo daughter

DES FLEURS VOLVO PARJURE -ET

   

Ruisseau Clair AMARULA

48103

Genomax

AYCANM110154699

Fertility First

IVANHOE X BURDETTE X CALIMERO

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

Ruisseau Clair Amarula on moniin sukulinjoihin sopiva A2A2- ja Robot Ready-sonni, joka polveutuu erittäin maitoisasta lehmäperheestä. Amarulan emän Duo Star Burdette Amara EX91 on lypsänyt kolmannella kaudellaan huikean tuotoksen 305 pv 15 004 – 3,7 – 3,2, ja Amaran emä lypsi neljällä kaudella kokonaistuotoksen 56 080 kg, paras 305 pv (3.) 12797-3,7-3,3 . Amarulan kokonaisrakenne on +13, utarerakenne +12 ja jalat&sorkat +11. Amarulaa kannattaa käyttää erityisesti kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantajana, ja korjaamaan takajalkojen asentoa takaa. Etukiinnitysindeksi +10! Vahva keskiside +8 yhdessä erinomaisen takavedinsijainnin 2C kanssa on monen toivoma yhdistelmä. Parantaa selkeästi myös takakorkeutta ja lypsytyyppisyyttä

Amarula

RUISSEAU CLAIR AMARULA-ET

   

Des Coteaux AMAZING

47828

ImmunityPlus

AYCANM109850586

Myös seksattuna!

Genomax

REVOLUTION x PERCY x CALIMERO

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

AMAZING on onnistunut yhdistelmä kansainvälisiä sukulinjoja, ja se on listamme parhaimpia tuotossonneja maitoindeksillä +1116, pitoisuudet plussalla. Amazingin emä Duo Star Amitie on poikinut neljä kertaa, ja sen paras 305 pv (4.) on 12814-3,7-3,2. Amitien emä, emänemä ja emänemänemä ovat kaikki lypsäneet vähintään 50 000 kilon elinikäistuotoksen ja niiden parhaat 305 päivän tuotokset ovat yli 10 000 kiloa. Amazingin kokonaisrakenne on tasaisen korrekti. Sillä on erinomainen utarekudoksen laatu, ja vetimien sijainti ovat optimaaliset. Sekä korkea maitokilot ja pitoisuudet.

Amazing

DES COTEAUX AMAZING

Coulee-Crest CASHTON

48319

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

REVOLUTION X ROCKSTAR X REALITY

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

Coulee-Crest Cashton edustaa uutta USA:sta lähtöisin olevaa lehmäperhettä Semex Finlandin listalla. Se on erinomainen esimerkki kansainvälisestä jalostuksesta, jossa huomioidaan tasapainoisesti lehmäperheet, sukulinjat ja genomit. Cashtonin emä Coulee-Crest Rockstar Candy on yli 92%:sti puhdas ayrshire, ja sen paras 305 pv (2.) on 10845 - 5,8 -3,1. Candyn emänemän kautta sukuun tulee myös alkuperäisiä suomalaisia ayrshirelinjoja. Van-De Caitlin Corky (Purolan Orkko) voitti ensikkona WDE:ssä luokkansa, ja siitä kehittyi kestävä ja korkeatuottoinen lehmä, jonka paras 305 pv oli 14492 -4,2 -3,1. Cashton periyttää sekä korkeaa maitotuotosta +1038 että hyviä pitosiuuksia, indeksit r% +0,26 ja v% +0,17. Sen kuiva-ainekilot ovat populaation parhaan 4 %:n joukossa. Rakenteessa ja käyttöominaisuuksiaa ei puutteita. Lypsettävyys 103.

 
chaston

COULEE-CREST CASHTON

Des Cretes DURANGO

47904

Genomax

Sukutaulu

REVOLUTION x ROCKSTAR x OBLIQUE

Arvostelu suomeksi

 

 

Des Cretes Durango edustaa uutta lehmäperhettä, jossa on takana kolme sukupolvea VG tai EX rakennetta. Durangolla on korkea tuotos +1064. Kokonaisrakenne +6. Hyvä luonne ja hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille. Ei suositella lehmille, joilla on lyhyet vetimet.

Des Cretes Durango

Des Cretes Durango

Des Cretes FANTASTIC

48369

ImmunityPlus

Sukutaulu

RobotReady

ATHENOS X REVOLUTION x ROCKSTAR

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

 

Des Cretes Fantastic on yhdistelmä kansainvälisiä ayrshiresukuja. Se on immunity+ , RobotReady- ja A2A2-sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta ja erinomaisia pitoisuuksia. Moitteeton rakenne, periyttää erityisesti hyviä jalkoja. Luonne ja lypsettävyys plussalla.

Des Cretes Fantastic

Fantasticin emänemä Des Cretes Alleuse VG86 on lypsänyt 2.305 pv:n tuotoksen 11 179 -3,7 - 3,1.

Des Erables IDOL

48095

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BLINK X PATRIOTE X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Des Erables Idol nostaa maidon pitoisuuksia. Rasva% indeksi on 0,28% ja valkuais% 0,19. Periyttää hyvää kestävyyttä, luonnetta ja lypsettävyyttä. Rakenne kauttaaltaan tasaisen vahva. Lisää rungon raamikkuutta ja on parhaita takakorkeuden parantaja. Idolia kannattaa käyttää laajasti pitoisuuksien sekä erityisesti rungon raamikkuuden ja utarerakenteen parantajana. Erinomainen etukiinnitysindeksi +9 ja hyvä utarekudos yhdistyy leveään takakiinnitykseen. Korjaa liian lähellä olevia takavetimiä. Idolin kautta saamme emän puolelta uusia emälinjoja mukaan. Idolin emä Des Erables Patriote Isis on lypsänyt 1. 305 tuotoksen 9215-4,7-3,6.

 
Idol

DES ERABLES IDOL

Cock Ronde IMAGINE

48273

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

BIGSTAR X OBLIQUE X PETERSLUND

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

Cock Ronde Imagine on RobotReady ja A2A2 -sonni, joka vastaa asiakkaiden toiveisiin hyvästä lypsynopeudesta, indeksi 104. Maitoindeksi +971. Sonni periyttää myös erinomaista etukiinnitystä ja utarekudosta, vahvaa keskisidettä, sekä hyväasentoisia ja kuivaluustoisia jalkoja. Poikimavaikeusindeksi 107, sopii hyvin hiehoille. Imaginen emän elinikäistuotos on 65 569 kg ja paras 305 pv 11 933 - 4,2 - 3,2. Älä käytä lehmille, jotka on todettu haplotyypin AH1 kantajiksi.

 
IMAGINE

COCK RONDE IMAGINE

Cock Ronde KILOVOLT

48021

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

REVOLUTION X ROCKSTAR X JURIST

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Cock Ronde Kilovolt on Immunity- sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta +1053 ja nostaa pitoisuuksia: Rasva% -indeksi +0,19 ja v% indeksi +0,25. Kaikki käyttöominaisuudet ovat plussalla. Sonni periyttää hyvää utarekudosta, keskisidettä ja takautareen leveyttä. Parantaa sorkka-ainesta ja tuo eturunkoon lisää kapasiteettia. Kilovoltin emä Cock Rond Rockstar Electron on luokitettu VG86 ja on lypsänyt 2. 305 pv tuotoksen 10 347 - 4,1-3,7. Kilovoltin emänemän luokitus on VG87, paras 305 pv 11 927-4,5-3,7 ja elinikäistuotos 73963 kg. Se on poikinut 7 kertaa. Seuraavassa kolmessa sukupolvessa löytyvät luokitukset ovat EX90, VG86 ja VG85, ja kaikki ovat poikineet vähintään 5 kertaa. Semexin jalostusohjelman kulmakivenä ovat vahvat lehmäperheet ja myös fenotyypiltään moitteettomat sonninemät, jotka lypsävät hyvin ja kestävät pitkään karjoissa.

Cock Ronde Kilovolt

Cock Ronde KILOVOLT

Tilecroft LUXURY

48274

Genomax

Sukutaulu

ADIDAS X ROCKSTAR X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

Tilecroft Luxury on tuotossonni hyvällä jalka- ja utarerakenteellä. Luxuryn emä Tilecroft Rockstar Liberty on rakennearvosteltu EX90 ja sen 2. 305 pv tuotos on 11 369 - 4,4 -3,4.

Luxury

TILECROFT LUXURY

   

Laroc MAXXUM

48159

Genomax

AYCANM110335711

A2A2

NONSTOP X PREDATOR X NORMANDIN

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Laroc MAXXUM on korkeaa tuotosta periyttävä A2A2 -sonni, joka parantaa lypsytyyppiä ja takakorkeutta. Rakenne kauttaaltaan moitteeton. Toimii hyvin nousevan ja liian kapean lantion korjaajana. Maxxumin emä Laroc Predator Contess on luokitettu EX91 ja sen paras 305 pv (3.) on 11994 - 5,1 -3,3. Contessin emä Laroc Nor Charnene on luokitettu EX90 ja sen paras 305 pv (3.) 11058 - 3,8 -3,1.

Maxxum

Laroc MAXXUM

Cock Rond NIRVANA

48094

Genomax

Sukutaulu

REVOLUTION X ROCKSTAR X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

Cock Rond Nirvanan vahvuuksia ovat hyvät käyttö- ja poikimaominaisuudet sekä vahvat sorkat. Periyttää hyviä pitoisuuksia ja pitkämaitoisuutta. Älä käytä Nirvanaa lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Nirvanan emän paras 305 pv (2.) on 12658-4,2-3,4. Emänemän paras (3.) on 11933-4,2-3,2 (einikäistuotos tähän mennessä 51561) ja emänemänemän paras on 10805-4,2-3,5 (elinikäistuotos 53319 kg). Nirvanan emälinjasta löytyy 9 peräkkäistä sukupolvea VG- tai EX-luokituksia, eli tästäkin sonninemäperheestä löytyy sekä korkeita tuotoksia että hyvää rakennetta.

 
Nirvana

COCK ROND NIRVANA

D'Albanel OBLIGATION

47770

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROCKSTAR x MARLOW x REALITY

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

OBLIGATION on vahva rakenteen periyttäjä: Kokonaisrakenne +8,  utare +8 ja jalat +6. Sonni periyttää myös erinomaista kestävyyttä ja utareterveyttä sekä hyviä sorkkia. Parantaa eturunkoa.

 
d'albanel obligation

D'ALBANEL OBLIGATION

Margot PLAYER

48370

Genomax

Sukutaulu

TUXEDO X CALIMERO X JOURNALIST

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

Margot Player on legendaarisen näyttelyvoittajan Margot Patagonien EX95 -5E poika. Patagonie on voittanut Kanadan ja USA:n näyttelyissä kaikki merkittävimmät Championit, mukaan lukien Royalin ja World Dairy Expon. Se on tuottanut tähän mennessä 57 832 kilon elinikäistuotoksen, ja sen paras 305 pv on 6. lypsykaudelta 10 939 - 4,6 - 3,6.

Player on todellinen täsmäparitus, kun halutaan saada nopeaa parannusta rakenteeseen. Se tuo runkoon raamia ja lypsytyyppiä, lanneselkään vahvuutta, ja periyttää erinomaisia jalkoja. Utareindeksit moitteettomat, hyvät vedinsijainnit, pidentää vetimiä

 
Player

Playerin emä Margot Patagonie EX95 - 5E , paras 305 pv (6.) 10 939 - 4,6 - 3,7

Des Coteaux RAFTING

47768

ImmunityPlus

Sukutaulu

Genomax

R FACET x MORDICUS x POKER

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

RAFTING on Immunity+ sonni, jonka vahvuudet ovat erityisesti terveysominaisuuksissa, kestävyydessä ja lypsynopeudessa. Vedinsijainti optimaalinen, erinomainen etukiinnitys ja utarekudos. Kokonaisrakenteessa ei ole heikkoja kohtia. Rafting periyttää myös leveää lantiota, joka on usein kysytty ominaisuus sonnivalinnassa. Poikimaominaisuudet plussalla.

 
rafting dam

RAFTINGIN EMÄ DES COTEAUX MORDICUS ROSEE

   

Kamouraska RENOIR

48160

Genomax

AYCANM110319542

Myös seksattuna!

RobotReady

ROMANCER X BIGSTAR X POKER

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

 

Kamouraska Renoir periyttää korkeaa maitotuotosta, indeksi +1246. Tyttäret pitkämaitoisia. Rakenne korrekti vailla heikkouksia. Erinomaiset sorkat. Vahvoilla sorkilla on positiivinen yhteys sorkkaterveyden kanssa.

Renoir

Kamouraska RENOIR

Roi ROTATION

48226

Genomax

Sukutaulu

RobotReady

ROMANCER X ROCKSTAR X OBLIQUE

Genomiarvostelu suomeksi

 

Roi Rotation on Robot Ready sonni, jolla on listan korkein maitoindeksi +1450. Rotationia kannattaa käyttää maitotuotoksen parantajana, ja samalla se korjaa liian lähellä olevia vetimiä ja parantaa utareen takakiinnitystä. Rotationin emä on luokitettu EX91 ja sen takana on 5 sukupolvea vähintään VG luokituksia.

 
Rotation

ROI ROTATION

Misyl TARZAN

47987

Genomax

Sukutaulu

A2A2

BIGSTAR X LANDSCAPE X NORMANDIN

Arvostelu suomeksi

Misyl Tarzan on huippurakennetta periyttävä genomisonni, jolla on myös erinomaiset tuotosindeksit, maito +1031. Tästä isälinjasta saadaan todella vahvaa rakennetta kaikilla osa-alueilla, ja Tarzan sopii hyvin käyttöön kokonaisvaltaiseen rakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +9, utare +8, jalat +4, lypsytyyppi +9 ja lantio +7. Lypsytyyppisyys +9. Tarzan korjaa erityisesti ahdasta ja kapeaa eturunkoa, ja sitä kannattaa käyttää myös utareen kiinnitysten, keskisiteen ja utarekudoksen parantamiseen. Sonni on beettakaseiinityyppiä A2A2

Misyl Tarzan

Misyl TARZAN

   

De La Plaine TIMING

48162

Genomax

AYCANM109941528

RobotReady

REVOLUTION X BURDETTE X MODEM

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

De La Plaine Timing on onnistunut yhdistelmä Kanadan parhaita rakennelinjoja ja pohjoismaisia sonneja. Timing periyttää erinomaisia pitoisuuksia ja kauttaaltaan tasapainoista rakennetta. Parantaa utarekudoksen laatua, hyvä takavedinten sijainti sekä periyttää nopeaa lypsettävyyttä. Robot Ready. Timingin emälinjasta löytyy neljä peräkkäistä sukupolvea EX-luokitettuja ja näyttelyissä Champion-palkittuja lehmiä, joista on ostettu poikia keinosiemennyskäyttöön! Kaikki lehmät ovat myös lypsäneet erinomaisesti: Timingin emä De La Plaine Burdette Bling EX94 on lypsänyt kolmella poikimisella tähän mennessä 47406 kiloa, paras 305 pv (3.) 14 968 4,3-3,3. Blingin emä Forever Schoon Ping EX94 on poikinut tähän mennessä 5 kertaa ja lypsänyt 63 574 kg, paras 305 pv (5.) 10837 - 4,4 - 3,4. Pingin emä Forever Schoon Pretty EX93 lypsi parhaan 305 pv (4.) 10751 - 4,7 -3,4.

Timing

De La Prime TIMING

Ruisseau Clair TUXEDO

47902

Genomax

Sukutaulu

A2A2

VOLVO x REALITY x CALIMERO

Arvostelu suomeksi

Ruisseau Clair Tuxedo on sonni, jonka kokonaisrakenne on vakuuttava +11, jalat ja sorkat +12, utare +7, rungon kapasiteetti&lypsytyyppi +10 ja lantio +9. Utarekudoksen laatu +10 ja keskiside  +9 sekä luustonlaatu on todella hyvä +10. Vedinsijainti sekä vedinpituus optimaaliset. Parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta, takakorkeutta ja lypsytyyppiä, sopii erinomaisesti laajaan käyttöön tuomaan lisää rungon kapasiteettia ja jalkarakennetta. Maitoindeksi korkea +854 ja käyttöominaisuudet moitteettomat. Sopii hyvin hiehoille.

Ruisseau Clair Tuxedo

Ruisseau Clair TUXEDO

   

Pie X YELLOW

48193

Genomax

AYCANM110771578

Myös seksattuna!

RobotReady

YALE X ROCKSTAR X OBLIQUE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

Pie X Yellow on A2A2 – ja robot ready sonni, joka periyttää erittäin korkeaa tuotosta ja hyviä pitoisuuksia. Sonnin kokonaisrakenne on +13, utare +12, jalat +10 ja runko&lypsytyyppi +10. Parantaa erityisesti etukiinnitystä, takakiinnityksen leveyttä ja keskisidettä. Korjaa sorkkien vahvuutta ja takajalkojen asentoa takaa. Käytä lehmille, jotka kaipaavat parempaa lypsytyyppiä, laajempaa runkoa ja lisää tilaa utareelle, sekä lehmille, joiden jalka-asennoissa on toivomisen varaa.

Yellow

Pie X YELLOW

   

La Croisee YUKON

48275

Genomax

AYCANM110774630

RobotReady

YALE X BIGSTAR X ROCKSTAR

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

La Croisee Yukon on Robot Ready ja A2A2 sonni, joka täydentää monissa karjoissa esiin tulleita tavoitteita pitempiin vetimiin, parempaan etukiinnitykseen ja raamikkampaan runkoon. Yukon periyttää erinomaista utarekudoksen laatua ja etukiinnitystä sekä vahvaa keskisidettä samalla kun takavedinten sijainti on optimaalinen 2W. Vedinpituus 5L eli lähes yhden hajonnan yksikön pitkän puolella. Rinnan leveys 7 ja lypsytyyppi 7. Yukon periyttää myös erittäin hyviä sorkkia. Maitoindeksi +1202 ja pitoisuudet plussalla. Älä käytä Yukonia lehmille, jotka on todettu haplotyypin AH1 kantajiksi. Teettämällä Semexin OptiMate-jalostussuunnitelman vältyt kantajien parituksilta.

Yukon

La Croisee YUKON

web-design set-print