Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

HOLSTEIN SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Album
Alligator
Aptitude
Bardo
Brawler
Brekem
Doorman
Eric
Fever
Fitz
Gentle
High Octane
Impression
Investor
Lautrust
Merlot
Santana
Sennet
Superpower
Unix

Amazon RED
Amnesty RED
Apps
Athabaska
Bad SpermVital
Bluff
Brenaco RED
Buffalo
Chamonix
Classic
Crushabull
Darwin
Dryden
Fuel
Galahad
Galore
Greatlakes
Gymnast
Hailstorm
Homeground
Horsepower
Miami
Origin
Othello
Parkavenue
Pluto
Redcarpet
Rigel
Romanus PP
Saluki
Sidekick
Swingman RED
Useful
Victor
Zebra RC

SEX Album
SEX Amnesty RED
SEX Atomar
SEX Bad
SEX Brekem
SEX Borsalino
SEX Brenaco RED
SEX Crushabull
SEX Doorman
SEX Dryden
SEX Fitz
SEX Fortune
SEX Fuel
SEX Galahad
SEX Lautrust
SEX Merlot
SEX Miami
SEX Othello
SEX Parkavenue
SEX Pluto
SEX Rigel
SEX Saluki
SEX Sidekick
SEX Swingman RED
SEX Unix
SEX Useful
SEX Victor
SEX Zebra

 

Immunity+     RobotReady     A2A2     SpermVital

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 
   

Silverridge ALBUM

96856

CalvingEasy

HOCANM11438396

Myös seksattuna!

A2A2

EPIC x MAN-O-MAN x GOLDWYN

Sukutaulu

Fertility First
 

Arvostelu suomeksi

RobotReady

ALBUM on ollut Suomessa runsaassa käytössä lähes koko genomisonniajan. Se on ominaisuuksiltaan melko samantyyppinen kuin veljensä. Rakenneindeksit ei ole aivan yhtä korkeissa lukemissa, vaikkakin täysin moitteettomat, ja terveysominaisuuksissa Album päihittää veljensä. Soluluku 110, utareterveys 107, pitkämaitoisuus 107 sekä poikimaominaisuudet erinomaiset, isänä 111 ja emänisänä 108. Rungoltaan Albumin tyttäret ovat vahvempia ja leveärintaisempia kuin Airintaken, ja maidon pitoisuudet ovat paremmat. Lantion rakenteen parantajana Album ei ole veljensä veroinen, mutta kuitenkin reilusti plussalla +5, ja lanneselän vahvuus +7.

album daughter

DUTEAU ALBUM INGRID

   

Stantons ALLIGATOR

99283

ImmunityPlus

HO840M3128769279

CalvingEasy

KINGBOY X MCCUTCHEN X OBSERVER

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

Stantons Alligator on Immunity+ sonni, joka periyttää huippuluokan rakennetta kokonaisindeksillä +15. Utarerakenteessa korostuu upean takakiinnityksen lisäksi se harvinainen yhdistelmä, että erittäin vahva keskiside +13 yhdistyy hyvään takavedinsijaintiin 1C. Vahvat sorkat, kinnerkulma optimaalinen ja takajalat takaa erinomaiset. Alligatorin tyttäret ovat korkeita ja raamikkaita, mikä kannattaa huomioida sonnin käytössä, jos navetassa on ahtaat parret. Vaikka Alligator periyttää leveää lantiota, sen poikimavaikeusindeksi on normaali 101. Alligatoria kannattaa käyttää lehmille, jotka kaipaavat parempaa kokonaisrakennetta kaikilla osa-alueilla, sekä laajempaa runkoa, lanneselän vahvuutta ja lantion leveyttä. Peräti 94% Kanadassa luokitetuista tyttäristä on saanut arvostelun GP tai parempi! Maitoindeksi +1362 ja pitoisuudet plussalla. Sonnia ei suositella käytettäväksi tiukkalypsyisille lehmille.

Alligator

STANTONS ALLIGATOR

Boldi V APTITUDE

99148

ImmunityPlus

HOCANM12020854

Nostaa pitoisuuksia

RobotReady

DAVINCI X EPIC X MAN-O-MAN

Sukutaulu

CalvingEasy

 

Arvostelu suomeksi

 

Boldi V Aptitude on Immunity, Calving Ease ja Robot Ready sonni, joka nostaa maidon pitoisuuksia ja on erinomainen utarerakenteen parantaja. Etukiinnitys huippuluokkaa +14 ja takakiinnityksen korkeus +10. Utaremuoto 12 S kertoo, että Aptitudea kannattaa käyttää myös korjaamaan liian syvää utaretta. Pidentää vetimiä, optimaalinen vedinsijainti. 86% Aptituden luokitetuista tyttäristä on saanut arvostelun Good Plus tai parempi. Tyttäret ovat pitkämaitoisia, luonne ja lypsettävyys plussalla,helpot poikimiset.

Boldi V Aptitude

BOLDI V APTITUDE

Benner BARDO

99147

RobotReady

HOCANM11951553

Pitoisuudet

A2A2

FLAME X MOGUL X BAXTER

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Benner Bardo on Robot Ready ja A2A2 sonni, joka nousi toisen arvostelunsa perusteella Kanadan LPI-listalla ensimmäikseksi indeksillä +34191 Bardo periyttää korkeita pitoisuuksia yhdessä tasapainoisten rakenneominaisuuksien kanssa. Se on erityisen vahva jalka- ja sorkkarakenteen parantaja, ja hyvän sorkka-aineksen ansiosta tyttärillä on selvästi normaalia vähemmän sorkkavaivoja. Bardo periyttää myös vahvaa lanneselkää ja hyvää lantiokulmaa. Hyvä lypsettävyys ja luonne.

Benner Bardo

BENNER BARDO

Sivun alkuun

Gen-I-Beq BRAWLER

95650

HOCANM104854291

Hyvä tuotos ja pitoisuudet
Hyvä rakenne ja kestävyys

BAXTER x SHOTTLE x CHAMPION

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

BRAWLER on ollut suosittu Suomessa jo genomisonnikaudellaan. Brawlerissa yhdistyy hyvä tuotos korkeisiin pitoisuuksiin. Sen kaikki käyttöominaisuudet ovat hyvät. Rakenteellisesti sonnin erityisvahvuuksia ovat jalat ja sorkat sekä utarekudoksen laatu. Etuvedinten sijainti on optimissa. Huomioitavaa on suorahko kinnerkulma. Sonni jättää keskikokoisia tyttäriä, ja sopii hyvin käyttöön myös ahtaampiin navetoihin.

brawler daughter

AMIGO BRAWLER FAZYANE

youtube
 
   

Swissbec BREKEM *RC

96961

ImmunityPlus

HOCANM107559777

Terveyssonni
Myös seksattuna!

CalvingEasy

BOOKEM x MAN-O-MAN x MR BURNS

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

Red and White

 

BREKEM on ollut tasaisesti suosiossa Suomessa siitä lähtien, kun sen ensimmäiset annokset saatiin myyntiin ja jatkaa listallamme edelleen saatuaan jälkeläisarvostelun. On mahtavaa huomata, miten hyvin Semexin sonnit pitävät arvostelunsa vuodesta toiseen. Karjoissa on paljon Brekemin pian poikivia tyttäriä, ja ne näyttävät todella lupaavilta. Sonnia voi nyt hyvillä mielin käyttää lisää, ja parituksia sovittaa entistä tarkemmin sen mukaan, miten sonni on sopinut omaan karjaan. On aina yhtä innostavaa nähdä, miten suunnitellut yhdistelmät toimivat, ja huomata, miten eläinaines yhtenäistyy ja paranee, kun sopivat yhdistelmät löytyvät käyttöön. Kyse ei aina ole tietyn sonnin yksittäisistä indekseistä, vaan siitä, miten sukulinjat sopivat yhteen ja ominaisuudet täydentävät toisiaan.

Brekem parantaa voimakkaasti maidon pitoisuuksia. Sen valkuaisprosentti-indeksi on +0,30. Rakenneindeksit ovat tasaiset, ja vedinsijainti on optimaalisesti leveän puolella eli 3W, samaan aikaan kun sonni pidentää vetimiä, 2L. Tämä yhdistelmä on arvosteluissa kaikkein toivotuin. Sonnin käytössä on huomiotava se, että Brekem ei sovi lehmille, joilla on hyvin matala sorkkakulma. Käyttöominaisuudet tasaisesti plussalla, vain lypsynopeus on 1 alle keskiarvoon. Brekem on punavärigeenin kantaja, eli paritettuna toisen RC kantajan tai punaisen holsteinin kanssa saattaa tuloksena olla Red and White vasikka.

brekem daughter

MICHERET EUJENNY BREKEM

Sivun alkuun
   

Val-Bisson DOORMAN

96508

ImmunityPlus

HOCANM107281711

Myös seksattuna!

ShowTime

BOOKEM x SHOTTLE x GOLDWYN

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

DOORMANilla on upea rakenne: kokonaisrakenne +13, utare +11, jalat +9 ja lypsytyyppi peräti +13. Doormanin tyttäret ovat raamikkaita ja lypsytyyppisiä ja ne menestyvät näyttelyissä kaikkialla maailmassa. Doorman on immunity-sonni, joka periyttää erittäin alhaista solulukua ja hyvää utaretulehduksen vastustuskykyä. Se nostaa pitoisuuksia, ja vaikka sen maitoindeksi on alhainen, sen tyttärien keskimääräinen aikuisiän tuotos on Kanadassa 12123-496-401. Doormania ei suositella tiukkalypsyisille lehmille.

doorman daughter

COMESTAR LAMADONA DOORMAN

Silverridge V ERIC

99149

ImmunityPlus

HOCANM109319169

Sopii hiehoille

RobotReady

LOTTOMAX X MCCUTCHEN X SNOWMAN

Sukutaulu

CalvingEasy

Arvostelu suomeksi

 

Silverridge V Eric on saanut jälkeläisarvostelun Kanadassa ja siirtyy genomistalta arvosteltujen sonnien arvokkaaseen joukkoon. Tämä Immunity+, RobotReady ja CalvingEase sonni paransi selvästi rakennettaan genomiarvoistaan, ja sai kokonaisrakennepisteet +12, utare +12, jalat +11, runko +2 ja lantio +7. Maltilliset rungon raamit yhdistyvät hyvää lypsytyyppiin, joten Eric sopii hyvin keventämään liian raskasrakenteisia lehmiä. Vahva keskiside ja hyvät vedinsijainnit,optimaalinen vedinpituus. Erinomainen utarekudoksen laatu. Eric sopii hyvin myös hiehoille.

Silverridge V Eric

SILVERRIDGE V ERIC

Sivun alkuun

Crackholm FEVER

95610

HOCANM103631566

Korkea UM%
Rakennesonni
Erinomainen kestävyys

GOLDWYN x BLITZ x MATTIE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

Sonnin kokonaisrakenne on +7, utare +4 ja jalat +10. Fever periyttää riittävää tuotosta ja pitoisuudet ovat kunnossa. Terveysominaisuuksistakaan ei löydy moitteen sijaa. Kestävyys on erinomainen: 110.

FeverJana

DESDEUXLACS FEVER JANA

Toc-Farm FITZ

99232

RobotReady

HOITAM53990116251

Myös seksattuna!

ShowTime

DOORMAN X SNOWMAN X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Toc-Farm Fitz on Italiassa syntynyt Robot Ready sonni, joka on saanut erinomaisen jälkeläisarvostelun Kanadassa. Fitzin isä Val-Bisson Doorman on kuuluisa huippurakenteen periyttäjä, ja Fitz kulkee isänsä jalanjäljissä: Sen kokonaisrakenneindeksi on +13, utare +13, ja runko&lypsytyyppi +12. Fitzin tyttäret ovat raamikkaita, ja niillä on leveä lantio, joka helpottaa poikimisia ja antaa takautareelle hyvin tilaa. Etukiinnitys on on erinomainen +14. Vedinpituus optimaalinen ja takavedinten sijainti sopii robotille. 85% Fitzin tyttäristä on saanut luokitustuloksen GP tai parempi. Isänsä tavoin myös Fitz periyttää erinomaista utareterveyttä. Vahvat sorkat ja hyvä takajalkojen asento takaa. Ei suositella lehmille, joilla on liian suora kinner.

Fitz tytär

TOC-FARM FITZ TYTÄR

EBA GENTLE

99280

A2A2

HOFRAM7261003924

MERIDIAN X BEACON X TOYSTORY

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

EBA Gentle periyttää isänsä tavoin erittäin korkeaa maitotuotosta, indeksi +2256. Käsikädessä korkean tuotoksen kanssa kulkee erinomainen utarekudoksen laatu +11 ja nopeat maidon virtaukset. Gentlen lypsynopeusindeksi on listamme paras lukemalla 112. Gentleä kannattaa käyttää myös jalkarakenteen parantajana. Se sopii erinomaisesti lehmille, joilla on liian suora kinner, sekä korjaamaan nousevaa lantiota ja liian taakse sijoittunutta lonkkaniveltä, jolla on suuri vaikutus lehmän luontaisen liikkumisen kannalta. Sopii hyvin hiehoille. A2A2. Kuvassa Gentlen ranskalainen emä EBA Gladys VG86. Sonni asuu Unkarin asemalla, mutta sen jälkeläisarvostelu perustuu Kanadassa asuviin tyttäriin.

EBA Gladys

Gentlen ranskalainen emä EBA Gladys VG86

Stantons HIGH OCTANE

97404

ImmunityPlus

HOCANM11696704

Rakennesonni
Korkea tuotos

ShowTime

MCCUTCHEN x OBSERVER x SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Genomikäytössä ollut ja suoraan jälkeläisarvosteltujen listalle siirtyvä sonni Stantons High Octane, jonka tyttäriä on jo runsaasti lypsyssä ympäri maailman, jotka loistavat hyvällä rakenteellaan ja lypsytyypillään.

High Octane on tyypillinen Barbien perheen edustaja: Se periyttää korkeaa tuotosta ja pitkämaitoisuutta, leveää ja raamikasta runkoa ja vahvaa lanneselkää, sekä erinomaista utarekudoksen laatua ja utarekiinnityksiä. High Octanea kannattaa käyttää kapasiteetin kasvattajana ja kokonaisvaltaisena rakenteen parantajana lehmille, jotka ovat taipuvaisia lihomaan tai lyhytlinjaisia, sekä karjan parhaille rakennelehmille vahvistamaan sukutaulua. Kokonaisrakenne +11, utare +11, jalat ja sorkat +8, runko&lypsytyyppi +4 ja lantio +10. Periyttää hyvää vastustuskykyä ja utareterveyttä sekä hyvää luonnetta. Lypsynopeus 105. Maitoindeksi +1388. Älä käytä lehmille, joilla on eturaskas utare tai lyhyet vetimet. Ei suositella käyttöön jos navetassa on hyvin ahtaat parret. Ei suositellla hiehoille.

Stantons High Octane

STANTONS HIGH OCTANE

Sivun alkuun

Monument IMPRESSION

96677

ImmunityPlus

HOUSAM66382657

RobotReady

SOCRATES x POTTER x DURHAM

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

IMPRESSION on sukunsa puolesta tervetullut vaihtoehto jokaiseen karjaan, sillä sen suvusta ei löydy Goldwyniä, Stormia, Shottlea, Boltonia, Planetia eikä O´mania! Impressionin isä Socrates on USA:nen sonni, jonka taustalta löytyy sama lehmäperhe kuin mm. Stantons Steadylla, emälinjaltaan Impressionin takaa löytyy emänemänemänä muutaman vuoden takaisen Semex-sonnin Wilcoxview Jasperin täyssisar. Impression on erittäin tasainen sonni vailla heikkouksia millään osa-alueella; tasaisen vahvassa rakenteessa parasta ovat erittäin hyvä utareen takakiinnitys sekä lantion optimaalisuus. Kestävyysindeksi lupaa tyttärille pitkää ikää ja paljon solutonta maitoa. Ei suositella hiehoille.

impressiondaughter

DESNETTE LAYNIE IMPRESSION

youtube
 

Cheveret INVESTOR

98569

CalvingEasy

HOCANM109174197

RobotReady

MONTROSS X MCCUTCHEN X DOMAIN

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Cheveret Investor on RobotReady -sonni, joka jatkaa listallamme saatuaan hienon jälkeläisarvostelun Kanadassa. Investor periyttää erittäin korkeaa maitotuotosta +2066 ja sen tyttäret ovat pitkämaitoisia. Sekä Investorin tuotos että lypsynopeus paranivat selvästi jälkeläisarvostelun myötä. Lypsynopeus on nyt huippuluokkaa indeksillä110 ja luonneindeksikin nousi lukemiin 108. Investorin emä Pesce McCutchen Lumina on luokitettu EX90.

Chevenet Investor

CHEVENET INVESTOR

Comestar LAUTRUST

98820

CalvingEasy

HOCANM107359260

Myös seksattuna!

A2A2

SUDAN X MOM X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Lautrustin emän puolen veli Comestar Lineman on ollut meillä runsaassa käytössä jo genomiaikana, ja sen tyttäristä on kuulunut paljon hyvää niin Suomesta kuin ulkomailta. Sonnit polveutuvat Laurie Sheikin perheestä, josta myös holsteinlegendat ja miljonäärisonnit Outside, Lee ja Lheros tulevat.

Lautrustin isä Sudan edustaa eri sukulinjoja kuin muut listallamme olevat sonnit, joten Lautrust täydentää valikoimaa myös sukunsa puolesta. Lautrustin ja Linemanin emä Comestar Lautamai Man O Man on huuhteluiden välissä ehtinyt poikia kahdesti ja lypsänyt 54 000 kilon elinikäistuotoksen. Sen 1. 305 pv oli komeat 15918-4,2-3,4. Lautrust on perinyt emänsä kovat tuotosgeenit: Sen maitoindeksi on +1503, r% 0,23 ja v% 0,16. Utarerakenteessa korostuu huippuluokan kudoslaatu, tiukka keskiside ja ihanteellinen vedinsijainti. Vetimien pituus optimaalinen. Lautrust sopii erinomaisesti myös lantiorakenteen parantamiseen. Periyttää vahvaa lanneselkää ja sopivasti laskevaa lantiokulmaa, ja korjaa lonkkanivelen sijaintia lehmiltä, joilla lantiokulma ja takajalkojen asento kärsii lonkkanivelen sijoittumisesta liian taakse.

Comestar Lautrust

COMESTAR LAUTRUST

Ste Odile MERLOT

98815

CalvingEasy

HOCANM108013895

Myös seksattuna!

A2A2

MERIDIAN X BAXTER X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Myös Ste Odile Merlot polveutuu Laurie Sheikin perheestä. Sonniyhdistelmä Meridian-Baxter-Goldwyn lupaa sen tyttärille vahvaa pohjaa tuotoskyvyn, utarekudoksen ja hyvän lypsytyypin periyttämiselle. Kuvassa Merlotin emä Les091 Baxter Model Rubis VG88, joka on lypsänyt neljällä laktaatiolla 77912 - 4,3 - 3.3, paras 305 pv (4.)14997 -4,2 -3,1. Merlot jättää melko keveitä tyttäriä, jotka sopivat hiukan ahtaampiinkin parsiin. Vedinsijainti on kunnossa ja sonni pidentää vetimiä. Merlot ei kasvata rungon eikä takautareen kapasiteettia, mutta se on helppokäyttöinen, ketteriä ja hyväjalkaisia tyttäriä jättävä sonni, jolla on hyvät terveysindeksit.

Ste Adile MERLOT

Merlotin emä Les091 Baxter Model Rubis VG88, joka on lypsänyt 4 laktaatiolla 77912 - 4,3 - 3.3, paras 305 pv (4.)14997 -4,2 -3,1.

Sivun alkuun
   

Benner SANTANA

98956

ImmunityPlus

HOCANM11538388

CalvingEasy

MOGUL X PLANET X SHOTTLE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Fertility First

Benner Santana on samasta emästä kuin meillä listoilla pitkään ollut erittäin suosittu Benner Silva. Silvan vanhimmat tyttäret ovat poikineet Suomessa, ja osoittautuneet todella toimiviksi lehmiksi. Santana on tervetullut vahvistus listallemme tästä vahvasta ja kansainvälisesti hyvin korkealle arvostetusta Rudy Missyn lehmäperheestä.

Santana periyttää erittäin korkeita pitoisuuksia. Sen rasva% indeksi on peräti +0,36 ja valkuais% indeksi +0,21%. Maitoindeksi +915, ja tyttärien aikuisiän Mature Equivalent-tuotosennuste 12405 kiloa. Santana on immunity+ ja calving ease- sonni, joka periyttää maidon A2A2 tyyppiä. Sen tyttäret ovat hyväluonteisia ja niillä on hyvä hedelmällisyys. Rakenne on moitteeton, erityisvahvuuksina takautareen leveys ja vahvat sorkat. Vedinsijainti ja pituus optimaalisia robotille. Periyttää keskikokoisia tyttäriä ja sopii hyvin käyttöön myös hiukan ahtaampiin parsiin.

Benner Santana

BERNNER SANTANA

   

Ducket-BH SENNET

97633

ShowTime

HOUSAM69313675

Rakennesonni
Korkea tuotos

 

ATWOOD x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SENNET on rakennespesialisti, joka jatkaa isänsä Atwoodin jalanjäljissä  hyvän lypsytyypin ja tyylikkyyden sekä moitteettomien utareiden periyttäjänä. Semexin Genetic Support -analyytikon raportin mukaan Sennetin tyttäret ovat "korkeita, tyylikkäitä, pitkärunkoisia ja leveärintaisia. Niillä on pitkä ja leveä lantio, ja koko niiden olemus kuvastaa oikeanlaista, vahvaa lypsytyyppiä. Utareet ovat sijoittuneet korkealle ja niissä on vahva keskiside. Takautareet ovat leveitä ja korkeita, ja vetimet sijainniltaan ja pituudeltaan ihanteelliset. Luustolaatu saattaa olla hiukan vahvaa, mutta lehmät liikkuvat hyvin.

Sennetin tyttärillä on jälkeläisarvostelun perusteella myös korkea maitotuotos, keskimääräistä parempi lypsynopeus ja ne ovat hyväluonteisia.

sennet daughter

HARTHAVEN CONNIE SENNET

Sivun alkuun

Misty Springs SUPERPOWER

97170

HOCANM9669685

Myös seksattuna!

 

BONAIR x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SUPERPOWER on isälinjaltaan hiukan erilainen sonni, joka polveutuu emän puolelta Splendorin perheestä. Sisarukset Misty Srings Shottle Satin ja Misty Springs Shottle Silk olivat  pitkään genomilistojen kärkihiehoina, ja niistä huuhdeltiin paljon alkioita eri isistä. Superpowerin emällä Satinilla on reilusti yli 20 rakennearvosteltua tytärtä Kanadassa! Satin on nyt osoittanut periyttämiskykynsä myös poikansa kautta, ja lisää poikia on tulossa. Satin on ehtinyt ansaita jo 16 jalostustähteä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Satinin periyttämiskyvystä ovat sen ensimmäiset 11 tytärtä, joille on ehtinyt kertyä täysi 305 päivän tuotos. Nämä kaikki lehmät asuvat eri karjoissa, ja niiden 1. 305 päivän tuotoskeskiarvo on 10785 kiloa. 

Superpowerin isän Bonairin emä lypsi 5 poikimisella yli 70 000 kilon elinikäistuotoksen keskivalkuaisella 3,5%. Sen parhaat 305 pv tuotokset olivat 15263-4,0-3,4 ja 15608-3,9-3,2.  

Superpowerin rakenteessa ei ole heikkoja lenkkejä. Vetimien pituus 4L on pitkän puolella ja sorkkakulma hyvä. Utare ja jalat ovat kunnossa ja lanneselkä vahva. Superpoweria kannattaa käyttää nimenomaan lantion parantajana.

Superpower daughter

DONSHER LEVANNA SUPERPOWER

youtube
 
   

Croteau Lesperron UNIX

98462

ImmunityPlus

HOCANM107567492

Myös seksattuna!

CalvingEasy

NUMERO UNO x DOMAIN x GOLDWYN

Sukutaulu

ShowTime

 

Arvostelu suomeksi

Unixin utarerakenne on vertaansa vailla. Kaikki kiinnitykset ovat vähintään kaksi hajonnan yksikköä vertailutason yläpuolella ja utarekudoksen laatu on +15. Tytärhedelmällisyys, lypsettävyys, luonne ja poikimaominaisuudet ovat selvästi yli vertailutason. Luokitetuista tyttäristä 80% on saavuttanut tuloksen GP tai parempi.

Unix tytär

HEATHERICK UNIX VENUS

   

Tjr Pat AMNESTY RED

98745

Z_Roboter

CH 120.1283.9388.3

Punainen holstein!
Myös seksattuna!

Z_Optimis

PAT X ALCHEMY X DURHAM

 

 

Tjr Pat AMNESTY (Pat-Alchemy) on uusi punainen holsteinsonni Sveitsistä. Sillä on korkea maitoindeksi +1281 ja valkuaispitoisuus reilusti plussalla. Lypsynopeus, utareterveys ja tytärhedelmällisyys ovat erinomaiset ja rakenneindeksit moitteettomat. Erityisvahvuuksia utareen kiinnitykset ja muoto sekä utarekudoksen laatu. Amnestyn käytössä ei ole mitään erityisesti huomioitavaa, sopii hyvin sekä punaiselle että mustalle holsteinille parantamaan utareen rakennetta ja utareterveyttä sekä tytärhedelmällisyyttä. Sonni ei periytä kovin laajaa runkoa, ja sen vasikat syntyvät keskimääräistä helpommin. Poikimaominaisuudet myös emänisänä erinomaiset. Periyttää tyttärilleen A2A2-maitoa tuottavan geenin.

adeline

Amnestyn emä KHW Alchemy Adeline

Sivun alkuun

Schrago BRENACO RED

99097

Z_Optimis

Punainen Holstein!
Myös seksattuna!
Z_Roboter

POWER X SENECA

Arvostelu englanniksi

Sveitsiläinen Red Holstein sonni Schrago Brenaco polveutuu samasta lehmäperheestä kuin Suomessakin suuren suosion saanut jälkeläisarvosteltu sonni Swissbec Brekem RC. Brenacolla on korkea maitotuotos ja hyvät käyttöominaisuudet. Erinomainen utareterveys ja kestävyys, lypsynopeus lähes kaksi hajonnan yksikköä nopean puolella eli 117. Rakenne loistava kaikilla osa-alueilla, utarerakenne yli 4 hajonnan yksikköä vertailutasoa parempi, huikeat 141. Korjaa voimakkaasti utareen kiinnityksiä, optimaalinen vedinpituus. Erinomaiset jalat, vahva lanneselkä ja hyvä lypsytyyppi. Brenaco on itse väriltään punainen, mutta sopii hyvin käyttöön myös mustalle holsteinille.
Jos Brenaco paritetaan sellaisen mustan holsteinin kanssa, jolla on punavärigeeni (RC) perimässään, puolet syntyvistä vasikoista on mustia ja puolet punaisia. Jos emällä ei ole punavärigeeniä, kaikki vasikat ovat mustia, mutta niiden perimässä on RC eli ne voivat saada myös väriltään punaisia vasikoita. Parituksissa punaisen lehmän kanssa ovat kaikki vasikat aina punaisia.

 
Brenaco

Brenaco RED

   

Vinksland Addiction ATOMAR RED

98534

Z_Roboter

CH 120.1223.6459.9

Punainen holstein!
Rakenne
Pitoisuudet

Tytärhedelmällisyys
Vain seksattuna

Z_Optimis

ADDICTION x AIKMAN

 

 

 

 

 

Atomarissa yhdistyvät punaisen holsteinin parhaat perheet: Emän puolelta se polveutuu Showerista, ja sen isä on Regiment Apple Redin tyttärenpoika. Emänisänemä on KWH-I Aika Baxter. Atomar on yhdistelmä huippuluokan rakennetta, korkeita maidon pitoisuuksia ja erinomaisia terveys- ja käyttöominaisuuksia. Sen tytärhedelmällisyys on yli vertailutason eli 120, soluluku 119 ja kestävyysindeksi 121. Atomaria voi käyttää hyvin myös hiehoille. Rakennepalkit ovat kohdillaan jokaisella osa-alueella: Kokonaisrakenne 124. Utarerakenne 123, pidentää vetimiä.

Dymentholm Sunview Sienna RC

Dymentholm Sunview SIENNA RC,

Sivun alkuun

Dulet AMAZON RED

98980

ImmunityPlus

Genomax

DRAKE X PITBULL X SAVAGE

Sukutaulu

Red and White

Arvostelu suomeksi

A2A2

Dulet Amazon Red on punainen holstein, joka on immunity+, ja Robot Ready, ja A2A2. Sen kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat plussalla ja kokonaisrakenne +11. Parantaa utaremuotoa, takakiinnitystä ja utarekudoksen laatua. Hyvä keskiside ja optimaalinen takavedinten sijainti. Parantaa lanneselän vahvuutta ja lantion asentoa. Emä Dulet Pitbull Ashley on lypsänyt kahdella kaudella yli 29000 kilon tuotoksen ja luokitettu toisen poikimisen jälkeen VG88.

 
Amazon

DULET AMAZON RED

Westcoast SWINGMAN RED

99151

ImmunityPlus

Myös seksattuna!

Genomax

APPRENTICE X DELTA X SYMPATICO

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

Red and White

Westcoast Swingman Red on pitkään ollut Semexin lippulaiva punaisen holsteinin jalostuksessa, ja sen käyttö on rajattu vain Semexin oman jalostusohjelman piiriin. Swingman Red pysyi poikkeuksellisen pitkään pelkästään sonninemien käytössä, koska sen suora genomitulos (DGV) jaksoi pitää pintansa nuorempia sonneja vastaan. Se on nyt yli 2-vuotiaana edelleen Kanadan punaisten holsteinien indeksilistalla kolmantena lukemalla +3329 ja USA:n Red Holsteinin TPI -listalla viidentenä arvolla +2658. Swingman on tasapainoinen kokonaisuus, jossa yhdistyvät korkea tuotos hyvin pitoisuuksin, hyvä utare ja jalat, vahva lantio ja keskikokoinen, lypsytyyppinen runko. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat plussalla. On selvää, että Swingmanin saatavuus on alkuun rajoitettua, kun koko punaisen holsteinin maailma on niin pitkään odottanut annoksia vapaaseen käyttöön. Suomeen saamme ensimmäiset annokset syyskuun alussa. Swingmania voi luonnollisesti käyttää aivan yhtä hyvin sekä mustalle että punaiselle holsteinille.

 
Swingman

WESTCOAST SWINGMAN RED

   

Lidenright APPS

99154

Genomax

HOCANM12698005


RobotReady

APPLICABLE X SUPERMAN X BRADNICK

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Lindenright Apps on Robot Ready sonni, joka periyttää erinomaista kokonaisrakennetta +14 ja huippuluokan utareita. Utarerakenneindeksillä +15 Apps sijoittuu populaation parhaan 1 %:n joukkoon. Appsia kannattaa käyttää erityisesti etukiinnityksen, utaremuodon ja takakiinnityksen korkeuden parantajana. Sopii hyvin lehmille, joilla on raskas etu-utare ja etuvetimet kaukana toisistaan. Käytä myös korjaamaan takajalkojen asentoa takaa ja lisäämään rinnan leveyttä lehmille, jotka kaipaavat kapasiteettia. Hyvä lypsettävyys.

Apps

LINDENRIGHT APPS

Westcoats ATHABASKA

99035

Genomax

Fertility First

EUCLID X MVP X EPIC

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

CalvingEase

Westcoast Athabaska on tasapainoinen kokonaisuus tuotosta, rakennetta ja terveyttä. Nostaa voimakkaasti maidon pitoisuuksia, erityisesti rasva% indeksi on korkea +0,43. Käytä raamien parantajana lehmille, jotka kaipaavat lisää rinnan leveyttä.. Optimaalinen kinnerkulma, sopii lehmille joilla on liian suora kinner. Erinomainen kestävyys, sorkkaterveys ja tytärhedelmällisyys. Helpot poikimiset sekä isänä että emänisänä. Athabaska kuuluu Semexin sonnien parhaimmistoon uroshedelmällisyydessä, eli sen siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin. Robot Ready, Fertility First. Emä luokitettu VG87, 1. 305 pv 10581 - 4,4 - 3,6.

 
Athabaska

Progenesis ATHABASKA

   

Castel BAD RC

99029

SpermVital

HOCHEM120122915371

Myös seksattuna!Seksattu ei SpermVital!

BANKROLL X MOGUL X DEMELLO

Sukutaulu

Arvostelu

Castel Bad RC on uusi Spermvital-sonnimme Sveitsistä. Badin siemen on käsitelty niin että sen elinikä on jopa 48 tuntia. Spermvital siemen tiineyttää tutkitusti paremmin kuin normaalisiemen erityisesti silloin, kun ongelmat johtuvat epämääräisistä tai pitkittyneistä kiimoista tai vaikeudesta määrittää tulevan ovulaation ajankohta. Bad kantaa perimässään punavärigeeniä, eli paritettuna Red Carrier-lehmän kanssa keskimäärin 25% vasikoista on punaisia. Red holsteinille käytettynä puolet Badin vasikoista ovat punaisia.

Bad periyttää erinomaista kestävyyttä, hyvää luonnetta ja nopeaa lypsettävyyttä. Helpot poikimiset. Utarerakenne neljä hajonnan yksikköä yli populaation vertailutason eli 141! Etukiinnitysindeksi Sveitsin skaalassa (hajonta 10) 135 eli tätä sonnia kannattaa käyttää korjaamaan utarerakennetta ja erityisesti etukiinnityksiä. Myös utaremuoto ja takakiinnityksen korkeus ovat erinomaisia. Vahva lanneselkä, hyvä lypsytyyppi

Castel BAD

Castel BAD

Sivun alkuun
   

Progenesis BLUFF

99136

Genomax

HOCANM12648479


RobotReady

EUCLID X MONTROSS X SUPERTITION

Sukutaulu

Fertility First

 

Genomiarvostelu suomeksi

CalvingEase

Progenesis Bluff on Robot Ready -sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta +1995 yhdessä korrektin utarerakenteen kanssa. Korjaa erityisesti takautareen korkeutta, vedinsijainti 3 W sopii hyvin robotille. Bluff on Fertility First -sonni, eli sen siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin.Parantaa lantiorakennetta. Hyvä lypsettävyys, luonne ja poikimaominaisuudet. Erinomainen kestävyysindeksi.

BLUFF

PROGENESIS BLUFF

   

Baugosse BORSALINO

98471

Vain seksattuna!

UNIX x IOTA x GLEN

 

Arvostelu

 

Baugosse Borsalinon genomiarvostelu on kaikilla osa-alueilla vahva. Maitoindeksi on +1458 ja rakenteen osalta Borsalino on isänsä poika: Kokonaisrakenne 124 (Sveitsin hajonta 10), tyyppi&kapasiteeti 115, jalat ja sorkat 106, lantio 114 ja utare 129. Lypsettävyys erinomainen 114 ja samaan aikaan solulukuindeksi on erittäin hyvä 107.

Borsalinon emänemä

BAUGOSSE GLEN BABETTE

   

View-Home BUFFALO

98467

ImmunityPlus

HO840M3132110037

Hyvät pitoisuudet
Hyvä kestävyys

Genomax

ALTASPRING x McCUTCHEN x ROBUST

Sukutaulu

A2A2

 

Genomirvostelu suomeksi

RobotReady

View-Home Buffalo (AltaSpring-McCutchen) on erittäin monikäyttöinen Immunity+, RobotReady ja A2A2 sonni, jonka kokonaisrakenne on +7 utare +8 ja jalkarakenne +5. Maitoindeksi hyvä +974, pitoisuudet reilusti plussalla. Kaikki käyttöominaisuudet ovat erinomaiset: Kestävyys 107, tytärhedelmällisyys 105, lypsynopeus 107. Buffalon tytärten poikimavaikeusindeksi on kolme hajonnan yksikköä keskiarvoa parempi 113.

Buffalo

VIEW-HOME BUFFALO

   

Sandy-Valley CHAMONIX

98950

Genomax

HO840M3140616253

RobotReady

EUGENIO X SILVER X SUPERSIRE

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

Sandy-Valley Chamonix on korkeatasoinen GTPI-sonni lukemin GTPI 2642. Myös sen LPI-arvostelu on tasaisen korrekti vailla mitään käytössä huomioitavia seikkoja. Chamonix polveutuu Larcrest Cosmopolitanin perheestä usalaisten linjojen kautta. Sonni on todella helppokäyttöinen ja sopii kaikkiin navettatyyppeihin. Korkea tuotos +1803 kg ja pitoisuudet plussalla. Takavedinten sijainti erinomainen ja pidentää vetimiä. Hyvä lantio ja lonkkanivelen sijainti. Erinomainen lypsettävyys ja luonne. Robot Ready ja A2A2.

Chamonix

SANDY-VALLEY CHAMONIX

   

O'Connors CLASSIC

98242

ImmunityPlus

HOCANM12111803

Genomax

ALTA1STCLASS x MCCUTCHEN x SNOWMAN

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

CalvingEasy

 

 

A2A2

CLASSIC on Immunity+ ja A2A2 sonni, joka polveutuu Laurie Sheikin perheestä. Tämä perhe on erityisen tunnettu hyvästä rakenteestaan, ja Laurie Sheikin perheestä on saatu mm. miljoona annosta myyneet sonnilegendat Comestar Lee, Comestar Leader, Comestar Outside ja Comestar Lheros. Classic jatkaa perinteitä hyvän rakenteen suhteen: kokonaisrakenne +12, utare +13 ja jalat +8. Erittäin helppokäyttöinen genomisonni.

classic dam

SNOWBIZ MCCUTCHEN LOTTIE, CLASSICIN EMÄ

Sivun alkuun
   

Oh-River-Syc CRUSHABULL

98952

Genomax

HO840M3135145001

Myös seksattuna!

RobotReady

CRUSH X MOGUL X MERIDIAN

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Oh-River-Syc Crushabull on rakennespesialisti Barbien perheestä, isänisänään Doorman. Crushabullin kokonaisrakenne +17, utarerakenne +15, jalat +12 ja runko&lypsytyyppi +11 ei jätä kylmäksi, ja näillä sukulinjoilla ja rakenteella on helppo arvata, että annosten tilausjono on pitkä. TPI-arvostelussa sonnin kokonaisrakenne on PTAT +3,98 ja utare +3,59!

Crushabullin tyttäret ovat raamikkaita ja hyvin lypsytyyppisiä. Utareen etukiinnitys, utarekudos, takautareen korkeus ja utaremuoto huippuluokkaa. Erinomainen luustolaatu

Mogal

Crushabullin emä Oh-River-Syc Mogal Brylan VG85 2yrs

   

Siemers DARWIN

99284

Genomax

HO840M3141495129

RobotReady

SUPERHERO X SILVER X DOORMAN

Sukutaulu

Fertility First

 

Genomiarvostelu suomeksi

CalvingEasy

Siemers Darwin on tasapainoinen sonni, jolla on moitteeton rakenne kaikilla osa-alueilla. GTPI +2647. Utareet sijoittuvat korkealle ja sekä etu- että takakiinnitysindeksit ovat erinomaiset. Sonni tuo lisää rinnanleveyttä ja parantaa lantiokulmaa ja -leveyttä. Moitteettomat käyttöominaisuudet. Tytärhedelmällisyys 105, lypsettävyys 104, luonne 104 ja poikimaindeksi isänä 105. Sopii hiehoille. Darwin on RobotReady sonni, ja sen siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin.

Darwin

SIEMERS DARWIN

   

Progenesis DRYDEN

99150

Genomax

HOCANM12719072

Myös seksattuna!

RobotReady

SUPERHERO X KINGBOY X MOGUL

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

Progenesis Dryden on Robot Ready ja A2-sonni, jonka annoksia saa myös lajiteltuna. Drydenissä yhdistyy huippuluokan rakenne tasaisen hyviin käyttö-ja terveysominaisuuksiin. Erityisvahvuuksia utaretulehduksen vastustuskyky, sorkkaterveys ja lypsettävyys. Kokonaisrakenne +12 ja utare +13. Drydeniä kannattaa käyttää kokonaisvaltaisena utareen parantajana sekä korjaamaan liian kapeaa lantiota. Huippuluokan utarekudos, takavedinten sijainti 1 W sopii robotille. Ainoa huomioitava asia on vedinpituus: Älä käytä lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet.

Dryden

PROGENESIS DRYDEN

Progenesis FORTUNE

98225

Genomax

HOCANM12302930

Korkea maitoindeksi
Sopii hiehoille
Vain seksattuna!

OCTOBERFEST X TANGO X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Fortune on erisukuinen sonni USA:n TPI-listan kärkikaartista. Sen suvussa ei ole lainkaan Mogulia, joten se sopii outcross-käyttöön moneen karjaan. Fortune on ollut aikaisemmin vain Semexin omassa isäsonnikäytössä, mutta on nyt vapautettu kansainväliseen myyntiin. Fortunea myydään vapaasti vain lajiteltuina siemenannoksina. Fortunen GTPI arvo on +2609. Se pärjää upeasti myös Kanadan arvosteluissa: GPA LPI +3169. Arvostelussa korostuu hyvä tuotos ja pitoisuudet, moitteeton, korkealle kiinnittynyt utare ja erinomainen utareterveys. Ei suositella käytettäväksi lehmille, jolla on liian suora kinner.

Progenesis Fortune

PROGENESIS FORTUNE

Sivun alkuun

Melarry FUEL

98819

ImmunityPlus

HO840M3135766689

Myös seksattuna!

Genomax

DUKE X KINGBOY X MOGUL

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

Melarry Fuel on immunity+ sonni, joka periyttää hyvää vastustuskykyä jälkeläisilleen. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi +2154 ja samaan aikaan se nostaa pitoisuuksia. Kokonaisrakenne +11. Käytä erityisesti lantion rakenteen sekä rungon raamien parantajana. Älä käytä raskasluustoisille lehmille. Optimaalinen vedinsijainti, sopii hyvin lehmille joilla on vetimet ristissä liian tiukan keskisiteen takia. Hyvät utareen kiinnitykset ja utarekudos.

Fuel

MELARRY FUEL

Westcoast GALAHAD

98730

Genomax

HOCANM12283285

Myös seksattuna!

RobotReady

PENMANSHIP X JACEY X MACCUTCHEN

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

CalvingEasy

Westcoast Galahad on laajaan käyttöön soveltuva kokonaisuudeltaan hyvin tasapainoinen Robot Ready sonni. Kaikki terveys- ja hedelmällisyysominaisuudet erinomaiset: Utareterveyshoitoindeksi 109, aineenvaihduntasairaudet 109 ja sorkka-alueen ihotulehduksen hoitoindeksi 110, tytärhedelmällisyys 105. Parantaa maidon pitoisuuksia, r% 0,21 ja v% +0,27. Kokonaisrakenne 9.

Westcoast Galahad

WESTCOAST GALAHAD

Sivun alkuun

Stantons GALORE

98661

Genomax

HO840M3135087078

Pitoisuudet
Lypsynopeus
Vahvat sorkat

RobotReady

SILVER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

CalvingEasy

 

Arvostelu suomeksi

Stantons Galore on tasapainoinen Robot Ready-sonni Larcrest Cosmopolitanin perheestä. Se periyttää erittäin korkeita pitoisuuksia: v% 0,22 ja r% 0,45, maitoindeksi +1017. Sopii hyvin robotille: Vedinsijainti optimaalinen ja lypsynopeus 107. Kaikki käyttö - ja terveysominaisuudet erittäin hyvät, kestävyys 107. Vahvat sorkat ja hyvä takajalkojen asento takaa.

Stantons Galore

Stantons GALORE

Sivun alkuun
 

Progenesis GREATLAKES

99039

ImmunityPlus

HOCANM12789794

RobotReady

OUTLAST X DELTA X ALTAEMBASSY

Sukutaulu

Genomax

 

Genomiarvostelu suomeksi

Progenesis Greatlakes on Immunity+ ja Robot Readyt-sonni, joka periyttää korkeaa maitomäärää +2247. Erinomaiset utareen kiinnitykset, hyvät takajalat takaa. Periyttää hyvää terveyttä, tytärhedelmällisyyttä ja luonnetta. Helpot poikimiset, sopii hiehoille.

Greatlakes

Progenesis GREATLAKES

Sivun alkuun
 

Boldi V GYMNAST

98468

Genomax

HOCANM12264628

Rakennesonni
Käyttöominaisuudet

A2A2

DOORSOPEN x JABIR x EPIC

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Boldi V Gymnast on RobotReady- ja A2A2 -sonni. Gymnast on erittäin tasapainoinen kokonaisuus tuotosta, rakennetta ja käyttöominaisuuksia. Takavedinten sijainti optimaalinen 3W, pidentää vetimiä. Erinomaiset kestävyys- terveys- ja hedelmällisyysindeksit. Hyvä maitotuotos +1540, pitoisuudet plussalla.

Gymnast

BOLDI V GYMNAST

Sivun alkuun

AOT HAILSTORM

99034

Genomax

HO840M3136887572

Fertility First

MODESTY X SUPERSHOT X HILLS DAY

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

CalvingEase

AOT Hailstorm on edullisen hintaluokan sonni, joka sopii laajaan käyttöön. Se parantaa takavetimien sijaintia ja pidentää vetimiä. Sopii hyvin lehmille, joilla on liian suora kinner. Käytä myös lantiorakenteen korjaajana. Periyttää erinomaista lanneselkää, lantiokulma optimaalinen, korjaa lonkkanivelen sijaintia lehmillä, joiden lonkkanivel on sijoittunut liian taakse. Helpot poikimiset isänä ja emänisänä, sopii hyvin hiehoille. Siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin. Fertility First, Robot Ready.

Hailstorm

AOT HAILSTORM

   

Morningview HOMEGROUND

99291

Genomax

HO840M3140038600


ImmunityPlus

HELIX X JEDI X NUMERO UNO

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

Morningview Homeground on uuden listan nuorin sonni, jonka ensimmäiset annokset ovat tulossa vasta lokakuun alussa. Tämän Immunity+ ja RobotReady sonnin GLPI on +3547 ja GTPI on +2670. Homegroundin kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat reilusti plussalla. Tytärhedelmällisyys 108, luonne 107 ja lypsettävyys 103. Myös poikimaominaisuudet ovat erinomaiset sekä isänä että emänisänä. Homegroundin utarerakenne on +12. Se periyttää korkealla olevia utareita, joiden etukiinnitys on erinomainen, indeksi +11. Maitoindeksi +1023 ja pitoisuudet todella korkeat, rasva% indeksi on +0,49 ja valkuais% indeksi +0,25. Annokset on toistaiseksi kiintiöity ja saatavuus on rajallinen

Homeground

MORNINGVIEW HOMEGROUND

   

Stantons HORSEPOWER

99138

Genomax

HO840M3147223681


RobotReady

BRENNAN X NUMERO UNO X ROBUST

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Stantons Horsepower on edullisemman hintaluokan Robot Ready sonni, jonka arvostelu on moitteettoman tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Nostaa pitoisuuksia, rakenneominaisuudet tasaisen moitteettomat, pidentää vetimiä, parantaa sorkka-ainesta ja sorkkaterveyttä, tuo sopivasti lisää kapasiteettia ja lypsytyyppiä ja vahvistaa lanneselkää. Tytärhedelmällisyys 105, lypsettävyys 106. Tytärten poikimavaikeus 108. Horsepower on helppokäyttöinen sonni, joka sopii moneen karjaan.

Horsepower

STANTONS HORSEPOWER

   

Claynook MIAMI

99286

Genomax

HOCANM12571509

Myös seksattuna

RobotReady

LINCOLN X SILVER X MCCUTCHEN

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Claynook Miami on RobotReady sonni, jonka ensimmäiset annokset saapuvat syyskuun alussa. Miami parantaa lypsytyyppiä ja periyttää erinomaista etukiinnitystä ja utarekudosta. Vahvat sorkat, hyvät takajalat takaa. Miami sopii hyvin keventämään tyyppiä raskasrakenteisille ja matalille lehmille, joilla on paksut jalat ja suora kinner. Maitoindeksi + 1723 ja pitoisuudet plussalla. Pitkämaitoisuusindeksi 106 ja luonneindeksi 105. GTPI +2538.

Miami

CLAYNOOK MIAMI

Progenesis MIDNIGHT

98665

Genomax

HOCANM12529248

Korkea tuotos
Lypsettävyys
Luonne

Fertility First

DUKE X DEFENDER X BOOKEM

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Midnight on erittäin korkeaa maitotuotosta periyttävä sonni. Pitoisuudet plussalla. Vaikka Midnightin genomiarvostelu lupaa hyvin korkeita ensikkoherumisia, sen tytärhedelmällisyysindeksi on silti 105, ja kaikki terveysominaisuudet plussalla. Lypsettävyys 103 ja luonne 105. Näin korkealla maitondeksillä +1973 varustetun sonnin tyttärien ensikkokaudella kannattaa kiinnittää erityishuomiota energiatasapainon säilyttämiseen, jotta vältytään energiavajeen aiheuttamilta ongelmilta.

Progenensis Midnight

Progenesis MIDNIGHT

Progenesis ORIGIN

99174

ImmunityPlus

HOCANM12789759

RobotReady

SUPERHERO X DENVER X ALTAOAK

Sukutaulu

Genomax

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Origin on Immunity + ja Robot Ready sonni, jonka GTPI on +2657, GLPI +3295. Origin periyttää korkeaa tuotosta yhdessä erinomaisten pitoisuuksien kanssa. Lypsettävyysindeksi 108. Parantaa utareen kiinnityksiä, hyvä vedinsijainti ja optimaalinen vedinpituus. Emänemä Seagull-Bay Miss America VG87 4* on legendaarisen Ammon Peach Shaunan tytär ja on jättänyt USA:n TPI-istoille useita huipputason sonneja

Progenesis Origin

PROGENESIS ORIGIN

Sivun alkuun

Progenesis OTHELLO

98823

Genomax

HOCANM12609201

Myös seksattuna!

MODESTY X SPRING X OAK

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Othello polveutuu Rudy Missyn perheestä. Othellon GTPI on +2542 ja NM$ 716. PTAT +2.55 ja Udder Composite +3,24. Kanadalaisessa arvostelussa Othellon maitoindeksi on korkea +1654 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Kokonaisrakenne +12 ja utare +12. Lypsettävyys 106. Othellon GLPI on +3235.

Progenesis Othello

PROGENESIS OTHELLO

Progenesis PARKAVENUE

99037

ImmunityPlus

HOCANM12719193

Myös seksattuna!

Genomax

FORTUNE X SUPERSHOT X ENFORCER

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Parkavenue on Immunity+ sonni eli periyttää jälkeläisilleen hyvää vastustuskykyä. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi, Kanadan LPI-arvostelussa +2083 ja USA:n TPI:ssä 1875 lbs. Samaan aikaan korkean maitoindeksin kanssa sonnilla on erinomainen tytärhedelmällisyys 105 ja huippuluokan hoitotietoindeksit: Sorkkaterveys 105, aineenvaíhduntasairaudet 106 ja utareterveys 108. Parantaa rinnanleveyttä ja lypsytyyppiä, korjaa utareen kiinnityksiä, optimaalinen vedinpituus.

Parkavenue

Progenesis PARKAVENUE

Progenesis PLUTO

99156

ImmunityPlus

HOCANM12789767

Myös seksattuna!

RobotReady

FORTUNE X DELCO X FACEBOOK

Sukutaulu

Genomax

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Pluto on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jonka GTPI on +2705, GLPI +3361 ja Pro$ 2281. Sonnin kestävyysindeksi on USA:n arvostelussa peräti 5,3 ja tytärhedelmällisyys erittäin korkea 2,6. Hyvä maitotuotos, nostaa pitoisuuksia. LPI-arvostelussa Pluton vahvuuksia ovat erityisesti tytärhedelmällisyys, tytärten helpot poikimiset sekä hyvä utaretulehdusten vastustuskyky. Tyttäret ovat keskikokoisia, joten sonni sopii hyvin käyttöön myös ahtaampiin navetoihin.

Progenesis Pluto

PROGENESIS PLUTO

Sivun alkuun

Westcoast REDCARPET

99254

Genomax

HOCANM12843178

RobotReady

IMAX X MONTANA X SUPERSHOT

Sukutaulu

A2A2

Arvostelu suomeksi

 

Westcoast Redcarpet on Robot Ready ja A2A2 sonni, jolla on erittäin korkea GLPI arvo + 3529. Se periyttää hyviä pitoisuuksia ja kauttaaltaan erinomaisia terveys- ja käyttöominaisuuksia. Lypsettävyydeltään sonni on genomilistamme paras indeksillä 111, luonneindeksi on 107 ja poikimaindeksi isänä 106 ja emänisänä 107. Kokonaisrakenne +10 ja utarerakenne +12. Redcarpet periyttää korkealla olevia utareita, joissa on erinomainen etukiinnitys ja hyvä takavedinten sijainti 1W. Tyttäret ovat keskikokoisia, joten sonni sopii käyttöön myös ahtaampiin navetoihin. GTPI +2693.

Westcoast Redcarpet

WESTCOAST REDCARPET

Sivun alkuun

Westcoast RIGEL

98664

Genomax

HOCANM12371170

Vedinten sijainti
Pitoisuudet
Lypsynopeus
Myös seksattuna!

RobotReady

AFTERBURNER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Westcoast Rigel on samantyyppinen Robot Ready -sonni kuin Galore, ja sopii tasapainoisen arvostelunsa ansiosta laajaan käyttöön. Koko Kokonaisrakenne +8 ja pitoisuudet todella korkeat r% +0,40 ja v% +0,20. Optimaalinen takavedinten sijainti ja vedinpituus ja hyvä takajalkojen asento takaa. Tytärhedelmällisyys 105, lypsynopeus 105. Periyttää maidon beetakaseiinityyppiä A2A2.

Westcoast Rigel

Westcoast RIGEL

TGD-Holstein Powerball ROMANUS PP

99093

Z_Optimis

CH 120.1255.5563.5

Syntymänupo

Z_GeneticsHornlos

POWERBALL p X LADD P Red X TOYSTORY

Z_Roboter

 

Arvostelu englanniksi

Syntymänupojen sonnien kysyntä lisääntyy jatkuvasti, ja Sveitsissä on tähän asiaan panostettu jo pitkään. Useimpien nupojen sonnien perimässä on vain yksi nupogeeni, mikä tarkoittaa että 50% vasikoista on nupoja, mutta nyt saamme listalle mustan holsteinin, joka on perimältään PP eli kaikki sen jälkeläiset ovat syntymänupoja! Parasta sonnissa on se, että emme joudu tinkimään muistakaan tärkeistä ominaisuuksista:
Romanus PP periyttää korkeaa maitotuotosta, +1194. Sen käyttöominaisuudet ovat omaa luokkaansa: Kestävyys 126, tytärhedelmällisyys 121, ja lypsettävyys 108. Sopii hyvin hiehoille, ja lisäksi Romanuksen tyttäret poikivat erityisen helposti. Romanuksen ei tarvitse hävetä myöskään rakenteen osalta: Utarerakenne 119. Romanus periyttää erinomaista lypsytyyppiä, etukiinnitystä ja utaremuotoa. Vahva lanneselkä. Pidentää vetimiä ja korjaa liian suoraa kinnertä. Ainoa käytössä huomioitava ominaisuus on sorkkakulma. Älä käytä Romanusta lehmille joiden sorkkakulma on liian matala.

Romanus

ROMANUS

Westcoast SALUKI

99036

ImmunityPlus

HOCANM12638320

Myös seksattuna!

Genomax

APPRENTICE X DELTA X SYMPATICO

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

Fertility First

Westcoast Saluki on Immunity+ sonni Splendorin perheestä. Se periyttää hyvää terveyttä ja vastustuskykyä sekä hyvää tytärhedelmällisyyttä. Erinomainen lantiorakenteen parantaja, vahva lanneselkä. Korjaa takautareen korkeutta ja leveyttä. Hyvät vedinsijainnit. Sopii hyvin hiehoille. Erittäinkorkea maitoindeksi

Saluki

Westcoats SALUKI

Walnutlawn SIDEKICK

98633

Genomax

HOCANM12508113

Myös seksattuna!

A2A2

ABBOT X MCCUTCHEN X LAVANGUARD

Sukutaulu

CalvingEasy

 

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Walnutlawn Sidekick polveutuu samasta emästä kuin sveitsiläinen Spermvital-sonnimme Sunlight. Walnutlawn McCutchen Summer VG89 on Misty Springs Lavanguard Suen tytär eli emän puolelta Walnutlawn Solomonin sisko. Tämä perhe tunnetaan huippuluokan rakenteen periyttäjänä, ja Solomon on jo ehtinyt niittää runsaasti mainetta tyttäriensä näyttelymenestyksen kautta. Kokonaisrakenne +15, utarerakenne +14, jalat&sorkat +10, runko&lypsytyyppi +9 ja lantio +4. Kaikki käyttö- terveys- ja hedelmällisyysindeksit plussalla.

Walnutlawn Sidekick

Walnutlawn SIDEKICK

Progenesis TAKEOFF

98568

Genomax

HOCANM12379966

Rakenne
Utarekudos
Hyvät pitoisuudet

RobotReady

ELUDE X ALTA5G X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Takeoff on hiukan erisukuinen sonni, joka periyttää erinomaista rakennetta kaikilla osa-alueilla: Kokonaisrakenne +11, utare +9, jalat ja sorkat +12 ja runko&lypsytyyppi +8. Lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä ja periyttää poikkeuksellisen hyvää utarekudosta. Pidentää vedintä, parantaa voimakkaasti etu- ja takakiinnityksiä sekä keskisidettä. Voidaan käyttää laajasti rakenteen kokonaisvaltaisena parantajana tuomaan lisää raamikkuutta. Periyttää hyvää utaretta, parantaa luustolaatua, sorkkia, takajalkoja takaa, sekä lanneselän vahvuutta. Suvussa ei lainkaan Mogulia.

Progenesis Takeoff

PROGENESIS TAKEOFF

Statons USEFUL

98747

ImmunityPlus

HO840M3135087143

Myös seksattuna!

Genomax

YODER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

A2A2
CalvingEasy

Stantons Useful tulee Cosmopolitanin lehmäperheestä ja sen isä Yoder on yksi Mogulin parhaita poikia. Useful on sekä Immunity+ / Robot Ready sonni, ja sopii laajaan käyttöön monentyyppisiin karjoihin. Periyttää korkeita pitoisuuksia, rasva% 0,70 ja v% 0,30, sekä korkeaa maitotuostosta suhteessa pitoisuuksiin. Optimaalinen vedinsijainti. Käyttö- ja terveysominaisuudet kaikilta osin moitteettomat. Lypsynopeus 106, tytärhedelmällisyys 105. Kestävyys 107. Sopii hyvin hiehoille. Maidon beetakaseiinityyppi A2A2

Stantons Useful

STANTONS USEFUL

Sivun alkuun
   

Legend-Maker VICTOR

98955

Genomax

HOCANM12556108

Myös seksattuna!

RobotReady

KINGPIN X GOLD X SHOTTLE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Legend-Maker Victor on laajaan käyttöön sopiva Robot Ready - ja A2A2- genomisonni, josta ei löydy heikkouksia. Kokonaisrakenne +12, utare +10, jalat&sorkat +9, runko ja lypsytyyppi +7 ja lantio +7. Victor on pitoisuussonni, jonka v % indeksi on +0,30 ja rasva% +0,23. Victor tuo rakenteen vahvuuksia esiin kaikilla osa-alueilla. Lantio-rakenteen indeksit ovat ihanteelliset ja utarerakenne kauttaaltaan tasaisen korrekti. Utarekudoksen laatu huippua, pidentää vetimiä ja samalla vedinsijainti sopii robotille. Kinnerkulma optimaalinen, takajalat takaa kunnossa. Victorin indeksit ennustavat erittäin pitkämaitoisia tyttäriä, jotka tiinehtyvät ja poikivat helposti

Vivid

Victorin emä Farnear-I L Gold Vivid VG88

   

Blumenfeld ZEBRA RC

99288

Genomax

HO840M3141657502

Myös seksattuna!

ImmunityPlus

APPRENTICE X ALTASPRING X HEADLINER

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Red and White

Blumenfeld Zebra RC on Immunity+ ja A2A2 sonni, joka kantaa punavärigeeniä perimässään. Kun Zebraa käyttää toiselle punavärigeenin kantajalle, on 25% mahdollisuus saada punainen vasikka. Punaisen holsteinin kanssa paritettuna puolet vasikoista on mustia ja puolet punaisia. Zebra periyttää erittäin korkeaa maitotuotosta, Kanadan arvostelussa +2544 ja TPI-puolella +2052. GTPI +2674. Korkeasta maitotuotoksesta huolimatta Zebran tytärhedelmällisyysindeksi on 106. Poikimaindeksi 106 tekee sonnin hyväksi vaihtoehdoksi hiehoille. Zebran runkoindeksit ovat hyvin maltiliset, ja sonnia voidaan käytää myös karjoissa, joiden parret ovat ahtaat

Zebra

Blumenfeld Zebra RC

web-design set-print