Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

HOLSTEIN SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Airintake
Album

Bing
Brawler
Brekem
Control
Divo
Doorman
Duty-Free
Fever
Groovin
High Octane
Impression
Lineman
Living
Muscadet
Numero Uno
Rafale
Saloon
Sennet
Sunshine
Superieur
Superpower
Tennessee
Unix

Adorable
Agent RED
Apprentice
Atomar RED Spermvital
Attico RED
Basist RED
Buffalo
Bytes
Classic
Dodge
Eagle
Esteem
Expander
Galahad
Galore
Gatsby
Gymnast
Investor
Jackpot PP RED
Midnight
Pembroke
Performer P
Praise
Rigel
Seducer
Sidekick
Solomon
Sunlight SpermVital
Takeoff
Upright
Whisk

SEX Atomar
SEX Brekem
SEX Borsalino
SEX Bytes
SEX Dodge
SEX Doorman
SEX Expander
SEX Fortune
SEX Galahad
SEX Investor
SEX Praise
SEX Solomon
SEX Takeoff
SEX Upright

 

Immunity+     RobotReady     A2A2     SpermVital

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

Stantons EXPANDER

ImmunityPlus

HO840M3128769229

Rakenne
Ei hiehoille

Genomax

HIGH OCTANE X NUMERO UNO X  SUPERTITION

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Stantons Expander on isänsä tavoin huippurakenteen periyttäjä, jota kannattaa käyttää utarekudoksen, utareen kiinnitysten, eturungon kapasiteetin ja lantiorakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +15, utarerakenne +13, jalat +7, runko&lypsytyyppi +11 ja lantio +9. Terveys- ja käyttöominaisuudet ovat moitteettomat ja maitoindeksi +1454. Vedinsijainti ja vedinpituus lähellä optimia. Robot Ready ja Immunity+. Periyttää erinomaista vastustuskykyä jälkeläisilleen. Expanderia suositellaan käytettäväksi vain lajiteltuina annoksina, jos karjassa esiintyy keskimääräistä enemmän poikimavaikeuksia. Expanderin vasikat saattavat syntyessään olla raamikkaita. Ei suositella hiehoille.

Stantons Epander

STANTONS EXPANDER

Westcoast GALAHAD

Genomax

HOCANM12283285

RobotReady

PENMANSHIP X JACEY X MACCUTCHEN

Sukutaulu

Repromax

 

Arvostelu suomeksi

 

Westcoast Galahad on laajaan käyttöön soveltuva kokonaisuudeltaan hyvin tasapainoinen Robot Ready sonni. Kaikki terveys- ja hedelmällisyysominaisuudet erinomaiset: Utareterveyshoitoindeksi 105, aineenvaihduntasairaudet 108 ja sorkka-alueen ihotulehduksen hoitoindeksi 108, tytärhedelmällisyys 109. Parantaa maidon pitoisuuksia, r% 0,28 ja v% +,30. Maitoindeksi +1283, kokonaisrakenne 11.

Westcoast Galahad

WESTCOAST GALAHAD

Sandy-Valley DIVO

RobotReady

HOUSAM71181837

CalvingEasy

HILLS DAY X ALTAMETEOR X TALENT

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Sandy-Valley Divo on jälkeäisarvosteltu USA:ssa, joten sillä on vasta MACE (interbull) arvostelu CDN:ssä eikä näin ollen myöskään vielä tarkempia rakenne- eikä käyttöominaisuustietoja haettavissa. Divon USA:n arvostelun voit käydä katsomassa tästä linkistä. Divon MACE-arvostelun perusteella se on monikäyttöinen Robot Ready- sonni, jossa yhdistyy huippuluokan +15 (kolme hajonnan yksikköä) utarerakenne erittäin korkeaan tuotokseen +1934. Myös kaikki muut rakenneominaisuudet ovat kunnossa, eikä käyttöominaisuuksien indekseissäkään ole puutteita. Periyttää optimaalista kinnerkulmaa, ja suositellaan käyttöön erityisesti lehmille, joilla on liian suora kinner. Etukiinnitys +14, takakiinnityksen korkeus +13 ja utaremuoto 16S eli Divoa kannattaa käyttää korjaamaan liian suurikokoisia utareita. Divo sopii erinomaisesti myös lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Lypsynopeus 106 ja luonne 107.

Sandy-Valley METR DAMSEL

Divon emä Sandy-Valley METR DAMSEL

EDG DUTY-FREE

RobotReady

HOUSAM71494617

Lypsynopeus
Pidentää vetimiä
Ei hiehoille

NUMERO UNO X ATWOOD X SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

EDG Duty-Free on mielenkiintoinen sukuyhdistelmä, joka yhdistää Atwoodilaisen keveyden Numero Unon hyviin terveysominaisuuksiin. Duty-Freen erityisvahvuus on lantiorakenne +11, ja se sopii hyvin lehmille, jotka kaipaavat lisää lantion leveyttä ja vahvuutta lanneselkään. Duty-Freen emä Co-Vista Atwood Desire on arvosteltu EX90, ja saanut lanneselän vahvuudesta maksimipisteet 9. Lantiokulma 5 ja lantion leveys 7, lantion kokonaispisteet 91. Atwood Desire tulee Hanoverhill Tony Raen EX96-USA kautta Roxyn perheestä, joten tässäkään tapauksessa ei hyvä rakenne ole sattumaa, vaan seurausta vahvasta sukutaulusta ja hyvin suunnitelluista parituksista. 78% Duty-Freen tyttäristä on arvosteltu vähintään GP. Duty-Freen kokonaisrakenneindeksi on +16 ja jalat&sorkat +15. . Utarerakenne +12, utarekudos ja keskiside +13, pidentää vetimiä. Tytärhedelmällisyys 108, lypsynopeus 113 ja luonne 107. Duty-Freeta ei suositella hiehoille eikä karjoihin, joissa esiintyy keskimääräistä enemmän poikimavaikeuksia.

EDG Duty-Free

EDG DUTY-FREE

Westcoast RIGEL

98664

Genomax

HOCANM12371170

Vedinten sijainti
Pitoisuudet
Lypsynopeus

RobotReady

AFTERBURNER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

A2A2

Westcoast Rigel on samantyyppinen Robot Ready -sonni kuin Galore, ja sopii tasapainoisen arvostelunsa ansiosta laajaan käyttöön. Koko Kokonaisrakenne +13, maitoindeksi +1135 ja pitoisuudet todella korkeat +0,46 ja +0,21. Optimaalinen takavedinten sijainti ja vedinpituus ja hyvä takajalkojen asento takaa. Tytärhedelmällisyys 108, lypsynopeus 107 ja luonne 105. Periyttää maidon beetakaseiinityyppiä A2A2. Hinta 29 eur

Westcoast Rigel

Westcoast RIGEL

Progenesis MIDNIGHT

98665

Genomax

HOCANM12529248

Korkea tuotos
Lypsettävyys
Luonne

DUKE X DEFENDER X BOOKEM

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Midnight on erittäin korkeaa maitotuotosta periyttävä sonni. Pitoisuudet plussalla. Vaikka Midnightin genomiarvostelu lupaa hyvin korkeita ensikkoherumisia, sen tytärhedelmällisyysindeksi on silti 102, ja kaikki terveysominaisuudet plussalla. Lypsettävyys 106 ja luonne 105. Näin korkealla maitondeksillä varustetun sonnin tyttärien ensikkokaudella kannattaa kiinnittää erityishuomiota energiatasapainon säilyttämiseen, jotta vältytään energiavajeen aiheuttamilta ongelmilta.

Progenensis Midnight

Progenesis MIDNIGHT

Stantons GALORE

98661

Genomax

HO840M3135087078

Pitoisuudet
Lypsynopeus
Vahvat sorkat

RobotReady

SILVER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Stantons Galore on tasapainoinen Robot Ready-sonni Larcrest Cosmopolitanin perheestä. Se periyttää erittäin korkeita pitoisuuksia: v% 0,23 ja r% 0,51, maitoindeksi +1134. Sopii hyvin robotille: Vedinsijainti optimaalinen ja lypsynopeus 110. Kaikki käyttö - ja terveysominaisuudet erittäin hyvät, kestävyys 109 ja sorkkaterveysindeksi 107. Vahvat sorkat ja hyvä takajalkojen asento takaa.

Stantons Galore

Stantons GALORE

Walnutlawn SIDEKICK

98633

Genomax

HOCANM12508113

Rakenne

A2A2

ABBOT X MCCUTCHEN X LAVANGUARD

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Walnutlawn Sidekick polveutuu samasta emästä kuin sveitsiläinen Spermvital-sonnimme Sunlight. Walnutlawn McCutchen Summer VG89 on Misty Springs Lavanguard Suen tytär eli emän puolelta Walnutlawn Solomonin sisko. Tämä perhe tunnetaan huippuluokan rakenteen periyttäjänä, ja Solomon on jo ehtinyt niittää runsaasti mainetta tyttäriensä näyttelymenestyksen kautta. Sidekickin rakenneindeksit ovat vielä paremmat kuin Solominilla: Kokonaisrakenne +19, utarerakenne +18, jalat&sorkat +14, runko&lypsytyyppi +11 ja lantio +5. Kaikki käyttö- terveys- ja hedelmällisyysindeksit plussalla.

Walnutlawn Sidekick

Walnutlawn SIDEKICK

Swissbwc JACKPOT PP RED

98634

Genomax

HOCANM110186836

Pidentää vetimiä
Jälkeläiset nupoja

RobotReady

ALTACASUAL X MARDI GRAS

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

Polled
Red and White

Swissbec Jackpot PP RED on homotsygootti nupo eli kaikki sen jälkeläiset ovat syntymänupoja. Maitoindeksi +1166 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Robot Ready-sonni. Erinomainen takavedinten sijainti, pidentää vetimiä.

Swissbec Jackpot PP RED

Swissbwc JACKPOT PP RED

Leaderwin MUSCADET

97536

HealthSmart

HOUSAM142289925

Lypsettävyys
Luonne
Helpot poikimiset

CalvingEasy

MOGUL X JEEVES X SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Leaderwin Muscadet on jälkeläisarvosteltu health smart -terveyssonni, jolla on erinomainen lypsettävyys, luonne ja tytärhedelmällisyys. Helpot poikimiset sekä isänä että emänisänä, sopii hyvin hiehoille. Toimii erinomaisesti etukiinnityksen parantajana ja nostaa utaremuotoa. Optimaalinen vedinsijainti. Älä käytä Muscadetia lehmille, joilla on suora kinner tai lyhyet vetimet.

Leaderwin Muscadet

Leaderwin MUSCADET

Progenesis PRAISE

98612

ImmunityPlus

HOCANM12380086

Lypsynopeus
Vedinsijainti
Myös seksattuna!

Genomax

MUSCADET X ENFORCER X CAMERON

Sukutaulu

HealthSmart

Arvostelu suomeksi

RobotReady
A2A2

Progenesis Praise on uusi genomisonni, joka on sekä Immunity+ että Robot Ready. Kaikki käyttöominaisuudet ovat plussalla, erityisvahvuuksina lypsynopeus, luonne ja tytärhedelmällisyys. Optimaalinen vedinsijainti robotille. Korkea maitoindeksi ja pitoisuudet plussalla.

Progenesis Praise

Progenesis PRAISE

Gabriels GROOVIN

98613

RobotReady

HOUSAM70243341

Utareterveys
Tytärhedelmällisyys

Repromax

McCUTCHEN X SUPERSTITION X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Gabriels Groovin on jälkeläisarvosteltu Robot Ready sonni, joka periyttää lypsytyyppisiä tyttäriä. Erinomainen utarekudos tukee huippuluokan utareterveyttä, ja lypsynopeus yhden hajonnan yksikön plussalla eli 105. Groovinin tyttärien utareet ovat erityisen tasapainoisia: Sekä etu- että takaraskaus-virheitä on kirjattu rakennearvostelujen yhteydessä keskimääräistä vähemmän. Groovinia suositellaan käytettäväksi utareen eturaskauden, utarekudoksen, lypsettävyyden ja utareterveyden parantajana, ja se toimii erinomaisesti parantamaan lypsytyyppiä kokonaisuutena, mukaan lukien laaja eturunko,luustolaatu ja takajalat takaa. Kinnerkulma aavistuksen kiverän puolella, eli sopii hyvin käyttöön suorakintereisille lehmille. Käytä lehmille, joilla on hyvät pitoisuudet, mutta jotka tarvitsevat lisää maitoa. Hyvä luonne ja tytärhedelmällisyys

Gabriels Groovin

Gabriels GROOVIN

Comestar LINEMAN

96977

ImmunityPlus

HOCANM107870104

Solut alhaiset
Tasapainoinen

CalvingEasy

MOGUL X MOM X GOLDWYN

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Comestar Lineman on Immunity+, Robot Ready ja Calving Ease sonni, jonka arvostelu on tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Se periyttää hyviä pitoisuuksia, keskikokoista runkoa ja erinomaista etu- ja takakiinnitystä yhdistettynä optimaaliseen vedinsijaintiin. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat moitteettomat. Huomatkaa, että Lineman on saanut jälkeläisarvostelun tässä vaiheessa vain USA:ssa, joten sen LPI-arvostelu on MACE eli TPI:stä muunnettu. Linemanin arvostelu on erinomainen myös USA:n skaalalla: Sen TPI on +2375 ja kaikki käyttöominaisuudet kunnossa. Kestävyysindeksi 3,7 ja solut 2,64. Lineman sopii hyvin laajaan käyttöön kaikkiin navettatyyppeihin. Älkää käyttäkö Linemania suorakintereisille lehmille, tai lehmille jotka kaipaavat lisää rungon syvyyttä.

Comestar Lineman

COMESTAR LINEMAN

Stantons HIGH OCTANE

97404

ImmunityPlus

HOCANM11696704

Rakennesonni
Korkea tuotos

ShowTime

MCCUTCHEN x OBSERVER x SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Genomikäytössä ollut ja suoraan jälkeläisarvosteltujen listalle siirtyvä sonni Stantons High Octane, jonka tyttäriä on jo runsaasti lypsyssä ympäri maailman, jotka loistavat hyvällä rakenteellaan ja lypsytyypillään.

High Octane on tyypillinen Barbien perheen edustaja: Se periyttää korkeaa tuotosta ja pitkämaitoisuutta, leveää ja raamikasta runkoa ja vahvaa lanneselkää, sekä erinomaista utarekudoksen laatua ja utarekiinnityksiä. High Octanea kannattaa käyttää kapasiteetin kasvattajana ja kokonaisvaltaisena rakenteen parantajana lehmille, jotka ovat taipuvaisia lihomaan tai lyhytlinjaisia, sekä karjan parhaille rakennelehmille vahvistamaan sukutaulua. Kokonaisrakenne +15, utare +13, jalat ja sorkat +10, runko&lypsytyyppi +11 ja lantio +9. Periyttää hyvää vastustuskykyä ja utareterveyttä sekä hyvää luonnetta. Lypsynopeus plussalla. Älä käytä lehmille, joilla on eturaskas utare tai lyhyet vetimet. Ei suositella käyttöön jos navetassa on hyvin ahtaat parret.

Stantons High Octane

STANTONS HIGH OCTANE

Ginary SUNSHINE

98582

ImmunityPlus

HOCANM11480150

Vedin sijainti
Kestävyys

HealthSmart

NUMERO UNO X BOLTON X GOLDWYN

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Ginary Sunshine on Immunity+ ja Robot Ready sonni, joka polveutuu samasta Rudolph Sonjan lehmäperheestä kuin Ginary Dodge. Tässä perheessä korkea tuotostaso yhdistyy erinomaiseen kestävyyteen: Sunshinen emän elinikäistuotos on 77423-3,8-3,1 ja emänemä Ginary Serendipity (Goldwyn) on lypsänyt 87326-4,8-3,2 ja paras 305 pv 16853-4,6-3,1. Perheen kantaäidin Ginary Rudolph Tanjan paras 305 pv on 17065-4,9-3,3 ja elinikäistuotos 82281-4,3-3,6. Sunshine on arvostelultaan tasapainoinen sonni. Se pidentää vetimiä ja takavedinten sijainti on optimaalinen. 95% Sunshinen arvostelluista tyttäristä on saanut vedinsijainnistaan arvosanan 5-7. Lopuilla 5%:lla on vedinsijainti ollut 8. Yhtään ristikkäistä takavedinsijaintia ei vielä ole luokitettu Kanadassa, eikä yhtään lehmää, joiden vetimet olisivat olleet välillä 1-4. Kestävyys 112, tytärhedelmällisyys 107, lypsettävyys 103 ja luonne 108. Ei suositella hiehoille.

Ginary Bolton Sonja

GINARY BOLTON SONJA

Ste Odile RAFALE

98567

Repromax

HOCANM108013886

Vedin sijainti
Rakenne

A2A2

WINDHAMMER X BAXTER X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Ste Odile Rafale on hyviä pitoisuuksia ja moitteetonta rakennetta periyttävä sonni Laurie Sheikin perheestä. Periyttää keskikokoisia, lypsytyyppisiä tyttäriä, ja sopii laajaan käyttöön monenlaisiin navetoihin. Leventää lantiota ja parantaa utareen kiinnityksiä. Erinomainen vedinsijainti, moitteettomat käyttöominaisuudet. Rafale on kuollut ja siitä oli vain pieni annosmäärä Kanadassa. Saimme loput annokset Suomeen erikoishinnalla.

Rafalella on 76 luokitettua tytärtä, joista 86 %:lla on arvosteltu vetimet sopivan mittaisiksi eli skaala 4-6. Vedinpituutta 7-9 (pitkät) ei ole toistaiseksi löytynyt yhdeltäkään tyttäreltä. 15%:lla tyttäristä on vedinpituuden luokitus välillä 1-3 (lyhyet). Rafalea ei arvostelunsa takia suositella käytettäväksi lehmille, joiden vetimet ovat liian lyhyet, mutta tytärten todellinen jakauma kannattaa huomioida.

Rubis

BAXTER MODEL RUBIS

Progenesis FORTUNE

98225

Genomax

HOCANM12302930

Korkea maitoindeksi
Sopii hiehoille
Vain seksattuna!

OCTOBERFEST X TANGO X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Fortune on erisukuinen sonni USA:n TPI-listan kärkikaartista. Sen suvussa ei ole lainkaan Mogulia, joten se sopii outcross-käyttöön moneen karjaan. Fortune on ollut aikaisemmin vain Semexin omassa isäsonnikäytössä, mutta on nyt vapautettu kansainväliseen myyntiin. Fortunea myydään vapaasti vain lajiteltuina siemenannoksina. Fortunen GTPI arvo on +2716 ja NetMerit 792. Se pärjää upeasti myös Kanadan arvosteluissa: GPA LPI +3362 ja ProDollar 2591. Arvostelussa korostuu hyvä tuotos ja pitoisuudet, moitteeton, korkealle kiinnittynyt utare ja erinomainen utareterveys. Ei suositella käytettäväksi lehmille, jolla on liian suora kinner.

Progenesis Fortune

PROGENESIS FORTUNE

Cheveret INVESTOR

98569

Genomax

HOCANM109174197

Korkea maitoindeksi
Utarekudos
Sopii hiehoille
Myös seksattuna!

Repromax

MONTROSS X MCCUTCHEN X DOMAIN

Sukutaulu

CalvingEasy

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Cheveret Investor on Robot Ready ja Calving Ease sonni, jonka siemenen UM% on erityisen hyvä. Näistä ansioistaan se on merkitty kaikkein korkeimpaan Genomax+ luokkaan. Investor on helppokäyttöinen sonni, joka sopii laajaan käyttöön erilaisiin navettatyyppeihin. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi ja siitä huolimatta pitoisuudet plussalla. Erinomainen utarekudos tukee lypsettävyyttä sekä korkeaa tuotosta, ja erityisen vahva sorkan kantaosa tukee sorkkaterveyttä. Hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille.

Chevenet Investor

CHEVENET INVESTOR

Progenesis TAKEOFF

98568

Genomax

HOCANM12379966

Rakenne
Utarekudos
Hyvät pitoisuudet
Myös seksattuna!

ShowTime

ELUDE X ALTA5G X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Takeoff on hiukan erisukuinen sonni, joka periyttää erinomaista rakennetta kaikilla osa-alueilla: Kokonaisrakenne +17, utare +14, jalat ja sorkat +15 ja runko&lypsytyyppi +11. Maitotuotos +1252 ja pitoisuudet plussalla. Lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä ja periyttää poikkeuksellisen hyvää utarekudosta. Vedinpituus optimissa, parantaa voimakkaasti etu- ja takakiinnityksiä sekä keskisidettä. Voidaan käyttää laajasti rakenteen kokonaisvaltaisena parantajana tuomaan lisää raamikkuutta. Periyttää hyvää utaretta, parantaa luustolaatua, sorkkia, takajalkoja takaa, sekä lanneselän vahvuutta. Suvussa ei lainkaan Mogulia.

Progenesis Takeoff

PROGENESIS TAKEOFF

Swissbec WHISK P

98583

Genomax

HOCANM109890165

Nupo
Vedinsijainti
Sopii hiehoille

HealthSmart

JEDI X  MARDI GRAS X LADD

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

Polled

Swissbec Whisk P on heterotsygootti nupo, eli keskimäärin puolet sen vasikoista on syntymänupoja paritettuna sarvellisen lehmän kanssa. Whisk polveutuu tämän hetken kuumimmasta isälinjasta TPI-puolella, ja on yksi parhaista nupogeenisistä TPI-sonneista lukemalla GTPI +2627. Sen GPA LPI +3299 on koko Kanadan nupogeenisten listan kolmanneksi korkein. Whisk on Health Smart ja Robot Ready sonni, jolla on erinomaiset käyttö- ja terveysominaisuudet. Kestävyys 110, solut 2,87, tytärhedelmällisyys 109, lypsettävyys 104 ja luonne 108. Poikimiset isänä 104 ja emänisänä 108. Erinomainen vedinsijainti, pidentää vetimiä. Sopii hyvin hiehoille. Älä käytä lehmille, joilla on liian suora kinner.

Swissbec Whisk P

SWISSBEC WHISK P

   

Val-Bisson DOORMAN

96508

ImmunityPlus

HOCANM107281711

Rakennesonni
Hyvät pitoisuudet
Hyvä kestävyys

ShowTime

BOOKEM x SHOTTLE x GOLDWYN

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

DOORMANilla on upea rakenne: kokonaisrakenne +16, utare +13, jalat +11 ja lypsytyyppi peräti +15. Doormanin tyttäret ovat korkeita, raamikkaita ja lypsytyyppisiä ja ne menestyvät näyttelyissä kaikkialla maailmassa. Doorman on immunity-sonni, joka periyttää erittäin alhaista solulukua ja hyvää utaretulehduksen vastustuskykyä. Se nostaa pitoisuuksia, ja vaikka sen maitoindeksi on vain +299, sen tyttärien keskimääräinen aikuisiän tuotos on Kanadassa 12215-500-403. Doormania ei suositella tiukkalypsyisille lehmille.

doorman daughter

COMESTAR LAMADONA DOORMAN

   

Silverridge ALBUM

96856

CalvingEasy

HOCANM11438396

Robottisonni
Erinomaiset käyttöominaisuudet

HealthSmart

EPIC x MAN-O-MAN x GOLDWYN

Sukutaulu

RobotReady
 

Arvostelu suomeksi

A2A2

Repromax

ALBUM on ollut Suomessa runsaassa käytössä lähes koko genomisonniajan. Se on ominaisuuksiltaan melko samantyyppinen kuin veljensä. Rakenneindeksit ei ole aivan yhtä korkeissa lukemissa, vaikkakin täysin moitteettomat, ja terveysominaisuuksissa Album päihittää veljensä. Soluluku 2,60, utareterveys 107, pitkämaitoisuus 110 sekä poikimaominaisuudet erinomaiset, isänä 111 ja emänisänä 108. Rungoltaan Albumin tyttäret ovat vahvempia ja leveärintaisempia kuin Airintaken, ja maidon pitoisuudet ovat paremmat. Lantion rakenteen parantajana Album ei ole veljensä veroinen, mutta kuitenkin reilusti plussalla +4, ja lanneselän vahvuus on veljeksillä sama +7.

album daughter

DUTEAU ALBUM INGRID

   

Summerliz LIVING

98464

CalvingEasy

HOCANM107693954

Lypsynopeus
Vedin sijainti

EPIC x MOM x SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

LIVING on uusi listaykkösemme lypsynopeudessa, ja samaan aikaan se periyttää keskimääräistä alhaisempia soluja ja parempaa utareterveyttä. Vedinsijainti erinomainen robotille, leventää takakiinnitystä. Kokonaisrakenne +13, utarerakenne +11, runkorakenne poikkeuksellisen hyvä +16. Living periyttää laajaa eturunkoa, hyvää lypsytyyppiä ja erinomaista lantiorakennetta. Vahvistaa lanneselkää ja leventää lantiota, lantion kulma optimaalinen. Sopii erityisen hyvin korjaamaan nousevaa lantiota, jossa lanneselkä on heikko ja lonkkanivel sijoittunut liian taakse.

Living tytär

MASSICO LIVING SAMANTHA

   

Boldi VSG AIRINTAKE

96888

CalcingyEasy

HOCANM9608053

Huippurakenne
Robottisonni

RobotReady

EPIC x MAN-O-MAN x GOLDWYN

Sukutaulu

 
 

Arvostelu suomeksi

 

AIRINTAKE jäi genomisonnina veljensä Albumin varjoon, ja sen käyttö Suomessa oli vähäisempää, mutta jälkeläisarvostelun saatuaan se päihitti veljensä sekä TPI- että LPI-puolella, ja sen rakenneominaisuudet ovat jälkeläisarvosteltujen sonnien parhaimmistoa. Kokonaisrakenne +11, utare +9 ja jalat +15 ja lantiorakenne harvinainen +12. Lantion kokonaispisteissä ei kovin usein päästä kaksinumeroiseen lukuun, ja lantiorakennetta voimakkaasti parantavia sonneja on erityisesti kaivattu listalle! Airintaken tyttäret kehittyvät rungoltaan hitaasti, eli ne ovat poikiessaan melko kevyitä "kakaroita" ja saavat lisää raamikkuutta aikuistuessaan. "Slow maturing" on erittäin positiivinen ilmaisu jalostuspuheissa Kanadassa, kun sonnin tyttäriä kuvaillaan. Se ennustaa yleensä hyvää kestävyyttä. Airintaken takakiinnityksen korkeus on +16, utarekudos +9, luustolaatu +7, ja optimaaliset vetimet eli sijainti 1W ja pituus 4L pidentävän puolella kruunaavaat rakennearvostelun. Maitoa on reilusti +1786, ja oikeastaan ainoa huomiotava seikka Airintaken käytössä on, että maidon pitoisuudet ovat miinuksella, kuten usein silloin kun maitokiloja on paljon.

Airintaken käyttöominaisuudet ovat tasaisesti plussalla. Kestävyys ja terveys kohdallaan, ja korkeasta maitoindeksistä huolimatta tytärhedelmällisyys on peräti 106. Lypsettävyys 103 ja luonne 105. Sonni sopii poikimaominaisuuksiltaan hyvin myös hiehoille.

airintake daughter

MASKITA AIRINTAKE TAMPOURA

   

JK Eder-I CONTROL

98033

ShowTime

HOCANM11278908

Rakennesonni
Matalat solut

 

SNOWMAN x BOLTON x SHOTTLE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

CONTROL on Semexin rakennelistan kärkipaikoilla kokonaisrakenteella +15. Control polveutuu hollantilaisesta Cinderellan perheestä, ja se periyttää raamikasta runkoa ja erinomaista lantiota. Lanneselän vahvuus on +10 ja lantiokulma sopivasti laskeva 4L. Lantion leveys on myös erittäin hyvä +9. Controlia kannattaa käyttää raamikkuuden ja lantion parantaja. Sekä se parantaa voimakkaasti myös utareen etukiinnitystä ja takautareen leveyttä. Soluluku on alhainen. Controlia ei suositella karjoihin, joissa on ahtaat tai lyhyet parret.

control daughter

HORTONHOME CONTROL VICKI

youtube
   

Croteau Lesperron UNIX

98462

ImmunityPlus

HOCANM107567492

Rakennesonni

CalvingEasy

NUMERO UNO x DOMAIN x GOLDWYN

Sukutaulu

ShowTime

 

Arvostelu suomeksi

Immunity+ -sonni Croteau Lesperron Unix (Numero Uno – Domain) on koko Kanadan jälkeläisarvostelujen sonnien listaykkönen kokonaisrakenteessa. Sen kysyntä on jatkunut suurena koko genomiajan, ja nyt kun sen ensimmäinen jälkeläisarvostelu julkaistiin, tulokset ylittivät hurjimmatkin odotukset. Ongelmana tämän sonnin käytössä on saatavuus. Sen kysyntä on koko sen tuotantoajan ylittänyt tarjonnan, ja myös meillä sen saatavuus tulee olemaan rajoitettua. Toimitamme annokset tilausjärjestyksessä jakoaikataulujen mukaisesti. Tilaamalla pääset jonoon, ja nopeimmat saavat annoksensa jo ensimmäisestä tuontierästä.

Unixin utarerakenne on vertaansa vailla. Kaikki kiinnitykset ovat vähintään kaksi hajonnan yksikköä vertailutason yläpuolella ja utarekudoksen laatu on +16. Tytärhedelmällisyys, lypsettävyys, luonne ja poikimaominaisuudet ovat selvästi yli vertailutason. Luokitetuista tyttäristä 85% on saavuttanut tuloksen GP tai parempi.

Unix tytär

HEATHERICK UNIX VENUS

   

Amighetti NUMERO UNO

96176

ImmunityPlus

HOITAM17990915143

Erinomaiset käyttöominaisuudet
Korkeat pitoisuudet

CalcingyEasy

MAN-O-MAN x SHOTTLE x IRON

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

NUMERO UNO piti todella pitkään USA:n TPI-listan ykköspaikkaa hallussaan. Edes genomisonnien genomipojat eivät pystyneet suistamaan kuningasta valtaistuimeltaan lähes kahteen vuoteen, mikä on tässä valon nopeudella etenevässä genomimaailmassa melkoinen saavutus. Sen käyttöominaisuudet ovat listan parhaimmistoa, eikä rakenteessakaan ole heikkouksia. Unon tytärhedelmällisyysindeksi on korkea, kestävyys, luonne, utareterveys ja pitkämaitoisuus erinomaisia, ja lisäksi sonni periyttää erittäin hyviä pitoisuuksia maitoon.

numero uno dam

AMIGHETTI SHOTTLE AVE, NUMERO UNON EMÄ

youtube
   

Swissbec BREKEM *RC

96961

ImmunityPlus

HOCANM107559777

Korkea tuotos Terveyssonni
Myös seksattuna!

CalvingEasy

BOOKEM x MAN-O-MAN x MR BURNS

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

Red and White

  RobotReady

BREKEM on ollut tasaisesti suosiossa Suomessa siitä lähtien, kun sen ensimmäiset annokset saatiin myyntiin ja jatkaa listallamme edelleen saatuaan jälkeläisarvostelun. On mahtavaa huomata, miten hyvin Semexin sonnit pitävät arvostelunsa vuodesta toiseen. Karjoissa on paljon Brekemin pian poikivia tyttäriä, ja ne näyttävät todella lupaavilta. Sonnia voi nyt hyvillä mielin käyttää lisää, ja parituksia sovittaa entistä tarkemmin sen mukaan, miten sonni on sopinut omaan karjaan. On aina yhtä innostavaa nähdä, miten suunnitellut yhdistelmät toimivat, ja huomata, miten eläinaines yhtenäistyy ja paranee, kun sopivat yhdistelmät löytyvät käyttöön. Kyse ei aina ole tietyn sonnin yksittäisistä indekseistä, vaan siitä, miten sukulinjat sopivat yhteen ja ominaisuudet täydentävät toisiaan.

Brekem parantaa voimakkaasti maidon pitoisuuksia. Sen valkuaisprosentti-indeksi on +0,29. Rakenneindeksit ovat tasaiset, ja vedinsijainti on optimaalisesti leveän puolella eli 3W, samaan aikaan kun sonni pidentää vetimiä, 3L. Tämä yhdistelmä on arvosteluissa kaikkein toivotuin. Sonnin käytössä on huomiotava se, että Brekem ei sovi lehmille, joilla on hyvin matala sorkkakulma. Käyttöominaisuudet tasaisesti plussalla, vain lypsynopeus on noussut keskiarvoon. CDN:n functional-välilehdeltä löytyy tieto, että 84 % Brekemin tyttäristä Kanadassa on lypsettävyydeltään normaaleita tai nopeita. Erittäin hidaslypsyisiä on 3 %, kun Kanadan keskiarvo on 2 %. Brekem on punavärigeenin kantaja, eli paritettuna toisen RC kantajan tai punaisen holsteinin kanssa saattaa tuloksena olla Red and White vasikka.

brekem daughter

MICHERET EUJENNY BREKEM

   

Sandy-Valley SALOON

98207

A2A2

HOUSAM70358061

Erittäin korkea tuotos
Hyvät pitoisuudet

 

ALTAIOTA x PLANET x BOLTON

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

Semexin sonni Sandy-Valley Saloon kävi maailmanlistan eli USA:n TPI-listan kärkisonnina elokuussa 2016, lukema on nyt 2546 (elokuu 2017). Linkistä pääset Saloonin TPI-arvostelutauluun. Saloonin arvosteluvarmuus on jo 98% eli sen tyttärien ominaisuuksista on hyvin luotettavaa tietoa. Sonnin maitoindeksi on omaa luokkaansa +2502 kg. Saloon jättää korkeita, raamikkaita ja hyvin lypsytyyppisiä tyttäriä, eikä sitä suositella navetoihin, joissa parsien koko asettaa rajoituksia. Älä käytä Saloonia lehmille, joilla on nouseva lantio tai heikko lanneselkä, tai takavetimet hyvin lähellä toisiaan.

saloon daughter

SUNNYLODGE SALOON LAGUNA

Monument IMPRESSION

96677

ImmunityPlus

HOUSAM66382657

Tuotossonni
Hyvä kestävyys
Korkea UM%

RobotReady

SOCRATES x POTTER x DURHAM

Sukutaulu

Repromax

 

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

IMPRESSION on sukunsa puolesta tervetullut vaihtoehto jokaiseen karjaan, sillä sen suvusta ei löydy Goldwyniä, Stormia, Shottlea, Boltonia, Planetia eikä O´mania! Impressionin isä Socrates on USA:nen sonni, jonka taustalta löytyy sama lehmäperhe kuin mm. Stantons Steadylla, emälinjaltaan Impressionin takaa löytyy emänemänemänä muutaman vuoden takaisen Semex-sonnin Wilcoxview Jasperin täyssisar. Impression on erittäin tasainen sonni vailla heikkouksia millään osa-alueella; tasaisen vahvassa rakenteessa parasta ovat erittäin hyvä utareen takakiinnitys sekä lantion optimaalisuus. Kestävyysindeksi lupaa tyttärille pitkää ikää ja paljon solutonta maitoa.

impressiondaughter

DESNETTE LAYNIE IMPRESSION

youtube
 
   

Deslacs SUPERIEUR

98465

A2A2

HOCANM107365427

SUPERSONIC X DOMAIN X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

SUPERIEUR on listamme uusi A2A2-sonni, joka periyttää kaikille jälkeläisilleen beetakaseiinityyppiä A2. A2-maidon suosio on nopeassa kasvussa monissa maissa, ja sen tuotannossa olisi mahdollisuus suoramyynnin kautta saatavaan lisätuloon myös Suomessa. Superieurin erityisvahvuuksia ovat rungon ja lantion rakenne. Superieur parantaa rungon syvyyttä ja rinnan leveyttä sekä lypsytyyppiä, ja sen lanneselän vahvuus +12 on listan paras. Lantiokulma optimaalinen. Hyvä luonneindeksi. Pidentää vetimiä.

Superieur

DESLACS SUPERIEUR

Gen-I-Beq BRAWLER

95650

RobotReady

HOCANM104854291

Hyvä tuotos ja pitoisuudet
Hyvä rakenne ja kestävyys

BAXTER x SHOTTLE x CHAMPION

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

BRAWLER on ollut suosittu Suomessa jo genomisonnikaudellaan. Brawlerissa yhdistyy hyvä tuotos korkeisiin pitoisuuksiin. Sen kaikki käyttöominaisuudet ovat hyvät. Rakenteellisesti sonnin erityisvahvuuksia ovat jalat ja sorkat sekä utarekudoksen laatu. Etuvedinten sijainti on optimissa. Kokonaisrakenne +7, utare +5, jalat +9 ja lantio +5. Huomioitavaa on suorahko kinnerkulma. Sonni jättää keskikokoisia tyttäriä, ja sopii hyvin käyttöön myös ahtaampiin navetoihin.

brawler daughter

AMIGO BRAWLER FAZYANE

youtube
 

Crackholm FEVER

95610

Repromax

HOCANM103631566

Korkea UM%
Rakennesonni
Erinomainen kestävyys

RobotReady

GOLDWYN x BLITZ x MATTIE

Sukutaulu

ShowTime

 

Arvostelu suomeksi

Tässä sonnissa on kaikki, mitä karjanjalostaja voi toivoa! Kuningas Goldwyn sai manttelinperijän pojastaan FEVER:stä, jonka arvostelu ylittää rohkeimmatkin toiveet. Sonnin kokonaisrakenne on +10, utare +6 ja jalat +12. Fever periyttää riittävää tuotosta ja pitoisuudet ovat kunnossa. Terveysominaisuuksistakaan ei löydy moitteen sijaa. Kestävyys on erinomainen: 113.

FeverJana

DESDEUXLACS FEVER JANA

   

Marbri BING

98032

Repromax

HOCANM11273783

Korkea tuotos
Korkea UM-%

A2A2

WINDBROOK x BAXTER x GOLDWYN

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

BING on tasapainoinen ja moneen karjaan sopiva sonni, jonka annoksia pystymme tarjoamaan hyvin edulliseen hintaan. Bingillä on korkea maitoindeksi +1365, ja sen maito on beetakaseiinityyppiä A2A2.  Rakenteessa erityisvahvuuksia ovat keskiside, utareen takakiinnitys ja vahvat sorkat. Bingin suvussa ei ole lainkaan Omania eikä Shottlea, eli se sopii hyvin moniin sukulinjoihin.

bing dam

MARBRI BAXTER BREEZE, BINGIN EMÄ

   

Ducket-BH SENNET

97633

ShowTime

HOUSAM69313675

Rakennesonni
Korkea tuotos

 

ATWOOD x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SENNET on rakennespesialisti, joka jatkaa isänsä Atwoodin jalanjäljissä  hyvän lypsytyypin ja tyylikkyyden sekä moitteettomien utareiden periyttäjänä. Semexin Genetic Support -analyytikon raportin mukaan Sennetin tyttäret ovat "korkeita, tyylikkäitä, pitkärunkoisia ja leveärintaisia. Niillä on pitkä ja leveä lantio, ja koko niiden olemus kuvastaa oikeanlaista, vahvaa lypsytyyppiä. Utareet ovat sijoittuneet korkealle ja niissä on vahva keskiside. Takautareet ovat leveitä ja korkeita, ja vetimet sijainniltaan ja pituudeltaan ihanteelliset. Kinner on usein aavistuksen suoran puolella ja luustolaatu saattaa olla hiukan vahvaa, mutta lehmät liikkuvat hyvin"

Sennetin tyttärillä on jälkeläisarvostelun perusteella myös korkea maitotuotos, keskimääräistä parempi lypsynopeus ja ne ovat hyväluonteisia.

sennet daughter

HARTHAVEN CONNIE SENNET

Claynook TENNESSEE RC

96676

Red and White

HOCANM9732062

Hyvät pitoisuudet
Rakennesonni

A2A2

MR BURNS x GOLDWYN x ALLEN

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

TENNESSEEn emä Claynook Tickle Goldwyn on "Golden Cross" -yhdistelmä Goldwyn x Allen. Tenneseen emälinja on Suomalaisille hyvin tuttu Kanadan matkoilta ja siitä on ostettu Suomeen alkioita. Tennesseen arvostelu on erittäin tasainen; hyvä tuotos hyvin pitoisuuksin, hyvä rakenne ja moitteettomat käyttöominaisuudet. Vetimien sijanti on robotille sopiva ja lypsettävyys nopea. Lantio on kulman ja lanneselän puolesta optimaalinen, mutta hieman kapea, eli Tennesseetä ei kannata käyttää kapealanteisille lehmille. Tennessee on lisäksi RC-geenin kantaja, eli paritettuna toisen punavärigeenin kantajan kanssa, 25 % vasikoista on punaisia. Kun Tennessee paritetaan punaisen holsteinin kanssa on puolet vasikoista punaisia.

tennesseedaughter

NELSONS TENNESSEE FEATHER

youtube
 

Misty Springs SUPERPOWER

97170

Repromax

HOCANM9669685

Hyvä tuotos
Hyvä rakenne

 

BONAIR x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SUPERPOWER on isälinjaltaan hiukan erilainen sonni. Se joka polveutuu emän puolelta Splendorin perheestä. Sisarukset Misty Srings Shottle Satin ja Misty Springs Shottle Silk olivat  pitkään genomilistojen kärkihiehoina, ja niistä huuhdeltiin paljon alkioita eri isistä. Superpowerin emällä Satinilla on reilusti yli 20 rakennearvosteltua tytätä Kanadassa! Satin on nyt osoittanut periyttämiskykynsä myös poikansa kautta, ja lisää poikia on tulossa. Satin on ehtinyt ansaita jo 16 jalostustähteä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Satinin periyttämiskyvystä ovat sen ensimmäiset 11 tytärtä, joille on ehtinyt kertyä täysi 305 päivän tuotos. Nämä kaikki lehmät asuvat eri karjoissa, ja niiden 1. 305 päivän tuotoskeskiarvo on 10785 kiloa. 

Superpowerin isän Bonairin emä lypsi 5 poikimisella yli 70 000 kilon elinikäistuotoksen keskivalkuaisella 3,5%. Sen parhaat 305 pv tuotokset olivat 15263-4,0-3,4 ja 15608-3,9-3,2. Ei ihme, että Superpowerin tyttäret ovat lähteneet lypsämään karjoissa hyvin, ja tienanneet isälleen +1101 kg maitoindeksin! 

Superpowerin rakenteessa ei ole heikkoja lenkkejä. Vetimien pituus 4L on pitkän puolella ja sorkkakulma hyvä. Utare ja jalat ovat kunnossa ja lanneselkä vahva.

Superpower daughter

DONSHER LEVANNA SUPERPOWER

youtube
 
   

Walnutlawn SUNLIGHT

98503

SpermVital

DE1214989458


Genomisonni

Hyvät käyttöominaisuudet

COMMANDER X MCCUTCHEN

Arvostelu

Sveitsissä on vapautunut siementuotantoon Saksassa syntynyt Walnutlawn Sunlight, (Commander-McCutchen), jonka emä Walnutlawn McCutchen Summer on Misty Springs Lavanguard Suen tytär, eli Walnutlawn Solomonin sisko. Tämä lehmäperhe on kuuluisa hyvän rakenteen periyttäjänä, eikä Sunlight ole poikkeus. Sen kokonaisrakenne on Sveitsin indekseissä 137. Maitoindeksi komeat +1516 ja pitoisuudet plussalla. Myös kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat erinomaisia: Lypsettävyys 108, solut 113, tytärhedelmällisyys 107 ja kestävyys 114. Utarerakenteen periyttäjänä sonni on sukunsa veroinen: Utareen kokonaisrakenne 137, utarekudos 128, etukiinnitys 133 ja takakiinnityksen korkeus 125. Lypsytyyppisyys 127 ja jalkarakenne 128. Sunlightin oma uusimattomuus% on 109, joten hyvää tiinehtyvyyttä saadaan sekä siemenen omalla elävyydellä että spermvital-käsittelyn avulla.

Walnutlawn Mccutchen SUMMER

Sunlightin emä
Walnutlawn Mccutchen SUMMER

   

Siemers AGENT-RED

97946

Genomax

HO840M3123738666

Punainen holstein!
Genomisonni

Hyvät käyttöominaisuudet

HealthSmart

OLYMPIAN x MOGUL x SHOTTLE

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

Red and White

 

 

A2A2

AGENT-RED on Robot Ready -statuksen saanut sonni, jolla on arvostelussaan kaikki käyttöominaisuudet plussalla. Myös pitoisuudet ovat plussan puolella. Rakenteen vahvuuksia ovat utareen kiinnitykset ja muoto sekä hyvät sorkat.

agent-red

SIEMERS AGENT-RED

   

Gen-I-Beq ATTICO RED

97537

Genomax

HOCANM108490894

Punainen holstein!
Genomisonni

CalvingEasy

SYMPATICO x BAXTER x GOLDWYN

Sukutaulu

Red and White

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

ATTICO RED on uusi punainen holstein. Korkea maitoindeksi yhdistettynä hyviin pitoisuuksiin ja kaikilla osa-alueilla moitteettomaan rakenteeseen tekee Atticon yhdeksi tämän hetken suosituimmista kansainvälisistä punaisista holsteineista, joten annokset on jouduttu alusta asti kiintiöimään. Attico REDin emä KHW-I Aika Baxter VG89 4* on Black/Red värinen punavärigeenin kantaja, jolla on jo 14 luokitettua tytärtä ja useita eri firmoille myytyjä poikia, joista osa RED ja osa Black/Red värisiä. Hyvät kestävyys- ja poikimavaikeusindeksit.

attico dam

KHW-I AIKA BAXTER, ATTICON EMÄ

   

TGD-Holstein Delect BASIST PP

98122

 

CH 120.1154.7303.1

Punainen holstein!
Genomisonni
Korkea tuotos

Hyvä kestävyys

 

DELECT RED x SELECT RED x GOLDWYN

 

 

 

 

 

Sveitsi on tunnettu korkeatasoisesta Red Holstein -jalostuksestaan, ja  TDG-Holstein Delect BASIST on tämän jalostuslinjan kärkinimiä. Basist sopii erinomaisesti myös mustalle holsteinille hiuken erilaisen sukunsa takia, ja ominaisuuksiltaan se on tasainen kokonaisuus korkeaa maitotuotosta, rakennetta ja käyttöominaisuuksia. Maitokilot +1968 kg, solut 108, kestävyys 120, tytärhedelmällisyys 113, lypsettävyys 100 ja luonne 102. Kokonaisrakenne  128, runko 128, lantio 112, jalat 107 ja utare 126. Erityisen arvokkaaksi sonnin tekee se, että Basistin kaikki vasikat ovat nupoja!

basist

TGD-HOLSTEIN DELECT BASIST PP

   

Vinksland Addiction ATOMAR

98534

SpermVital

CH 120.1223.6459.9

Punainen holstein!
Rakenne
Pitoisuudet

Tytärhedelmällisyys
Myös seksattuna (seksattu ei ole spermvital-käsitelty)

 

ADDICTION x AIKMAN

 

 

 

 

 

Sveitsin Red Holstein -listan uusi ykkössonni Vinksland Addiction ATOMAR (Addiction-Aikman) on aloittanut SpermVital-siemenen tuotannon, ja saamme ensimmäiset annokset Suomeen todennäköisesti elokuussa. Ensimmäiset lajitellut annokset saapuvat jo kesäkuun tuonnissa. Atomarissa yhdistyvät punaisen holsteinin parhaat perheet: Emän puolelta se polveutuu Showerista, ja sen isä on Regiment Apple Redin tyttärenpoika. Emänisänemä on KWH-I Aika Baxter. Atomar on yhdistelmä huippuluokan rakennetta, korkeita maidon pitoisuuksia ja erinomaisia terveys- ja käyttöominaisuuksia. Sen tytärhedelmällisyys on lähes kolme hajonnan yksikköä yli vertailutason eli 128, soluluku 118 ja kestävyysindeksi 128. Poikimavaikeudet ovat erinomaiset sekä isänä että emänisänä. Atomaria voi käyttää hyvin myös hiehoille. Rakennepalkit ovat kohdillaan jokaisella osa-alueella: Kokonaisrakenne 132! Utarerakenne 129, pidentää vetimiä.

Dymentholm Sunview Sienna RC

Dymentholm Sunview SIENNA RC,

   

Boldi V GYMNAST

98468

Genomax

HOCANM12264628

Rakennesonni
Käyttöominaisuudet

HealthSmart

DOORSOPEN x JABIR x EPIC

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

Boldi V Gymnast (Doorsopen- Jabir) on RobotReady- ja A2A2 -genomisonni, jonka GTPI on +2646 ja GLPI +3413. Gymnast on erittäin tasapainoinen kokonaisuus tuotosta, rakennetta ja käyttöominaisuuksia. Takavedinten sijainti optimaalinen 1W, pidentää vetimiä. Erinomaiset kestävyys- terveys- ja hedelmällisyysindeksit. Hyvä maitotuotos +1734, pitoisuudet plussalla. Saatavuus rajoitettu.

Gymnast

BOLDI V GYMNAST

   

Stantons ADORABLE

98243

Genomax

HOCANM12189047

Genomisonni
Korkea tuotos
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet

HealthSmart

SUPERSHOT x MCCUTCHEN x OBSERVER

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

ADORABLE on Health Smart-sonni, joka on saanut erinomaisen genomituloksen sekä USA:n että Kanadan arvostelussa: TPI +2562 ja LPI +3314. Tuotos on korkea ja pitoisuudet plussalla molemmissa maissa, ja rakennepalkit erinomaiset. Kokonaisrakenne +12 ja +2,44. Sonni parantaa erittäin voimakkaasti etukiinnitystä, Kanadassa +11 ja USA:ssa +3,18. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet plussalla: kestävyys 110 (+6,8), tytärhedelmällisyys 105 (+2,2) ja solut 2,60 (2,72). Luonne 103 ja lypsynopeus 100 (näitä ominaisuuksia ei ole saatavissa USA:n arvostelussa). Adorable on helppo ottaa laajaan käyttöön, mutta annosten rajoitettu saatavuus saattaa aiheuttaa jonoja tilausjärjestelmään.

stantons adorable

STANTONS ADORABLE

   

Progenesis SEDUCER

98410

Genomax

HOCANM12379999

Sopii kaikkiin
navettatyyppeihin
Hyvät sorkat

HealthSmart

SUPERSHOT X DEFENDER X BROOKEM

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

Progenesis Seducer (Supershot-Defender) on RobotReady-sonni, jonka GTPI on +2533 ja GLPI +3328. Seducer periyttää keskimääräistä kokoa ja sopii käyttöön kaikkiin navettatyyppeihin, myös ahtaampiin parsiin. Takajalat takaa +9, vahvat sorkat. Sopii poikimaominaisuuksiensa takia hyvin myös hiehoille. Kestävyys erinomainen 111, tytärhedelmällisyys 110, lypsynopeus 105, luonne 106. Poikimavaikeus emänisänä 110.

Progenesis Seducer

PROGENESIS SEDUCER

   

View-Home BUFFALO

98467

ImmunityPlus

HO840M3132110037

Hyvät pitoisuudet
Hyvä kestävyys

Genomax

ALTASPRING x McCUTCHEN x ROBUST

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomirvostelu suomeksi

RobotReady

A2A2

View-Home Buffalo (AltaSpring-McCutchen) on erittäin monikäyttöinen Immunity+, RobotReady ja A2A2 sonni, jonka kokonaisrakenne on +11, utare +10 ja jalkarakenne +9. Maitoindeksi hyvä +1099,pitoisuudet reilusti plussalla. Kaikki käyttöominaisuudet ovat erinomaiset: Kestävyys 110, tytärhedelmällisyys 108, lypsynopeus 109. Buffalon tytärten poikimavaikeusindeksi on kolme hajonnan yksikköä keskiarvoa parempi 116.

Buffalo

VIEW-HOME BUFFALO

   

O'Connors CLASSIC

98242

ImmunityPlus

HOCANM12111803

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne

Genomax

ALTA1STCLASS x MCCUTCHEN x SNOWMAN

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

ShowTime

 

 

A2A2

CLASSIC on Immunity+  ja A2A2 sonni, joka polveutuu Laurie Sheikin perheestä. Tämä perhe on erityisen tunnettu hyvästä rakenteestaan, ja Laurie Sheikin perheestä on saatu mm. miljoona annosta myyneet sonnilegendat Comestar Lee, Comestar Leader, Comestar Outside ja Comestar Lheros. Classic jatkaa perinteitä hyvän rakenteen suhteen: kokonaisrakenne +15, utare +15 ja jalat +12. Maitoa +919, pitoisuudet  ja kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet plussalla. Vedinsijainti ja vedinpituus täsmälleen keskiarvossa 0. Erittäin helppokäyttöinen genomisonni.

classic dam

SNOWBIZ MCCUTCHEN LOTTIE, CLASSICIN EMÄ

   

Stantons ESTEEM

98072

ImmunityPlus

HO840M3128769208

Genomisonni
Terveyssonni
Korkea tuotos
Hyvät pitoisuudet

Genomax

SUPERSHOT x NUMERO UNO x SUPERSTITION

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

Repromax

ESTEEM on Immunity+-sonni, joka vastaa laajan asiakaskunnan toiveita. Sen periyttää hyvää vastustuskykyä jälkeläisilleen. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat plussalla ja vedinpituus ja -sijainti lähellä optimia. Esteem jättää keskikokoisia tyttäriä ja parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta ja sorkkia. Optimaalinen kinnerkulma ja erinomaiset utareen kiinnitykset. Korkea tuotos ja pitoisuudet plussalla. Esteem on tasapainoista jalostusta parhaimmillaan ja sopii laajaan käyttöön tiloilla.

esteem

STANTONS ESTEEM

   

Endco APPRENTICE RC

 

ImmunityPlus

HO840M3129037908

Genomisonni
Terveyssonni
Korkea tuotos
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Utaresonni

Genomax

KINGBOY x SUPERSIRE x ALCHEMY

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

Red and White

 

 

Repromax

 

 

RobotReady

APPRENTICEn GTPI on +2685. Apprentice on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, joka on ollut Suomessa sonninisäkäytössä ennen kuin sen annokset vapautuivat myyntiin. Apprenticella on korkea tuotos, hyvät pitoisuudet ja erittäin vahvat käyttö- ja terveysominaisuudet. Optimaalinen vedinsijainti ja kaikilla osa-alueilla moitteeton rakenne.

apprentice

ENDCO APPRENTICE RC

   

Morningview UPRIGHT

97907

ImmunityPlus

HOUSAM73956539

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne
Myös seksattuna!

Genomax

KINGBOY x NUMERO UNO x BAXTER

Sukutaulu

 

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

UPRIGHT on sonni, joka sopii jokaiseen navettaan ja jalostustavoitteeseen. Uprightissa yhdistyvät korkea tuotos ja pitoisuudet sekä kaikilta osin moitteeton rakenne. Kokonaisrakenne + 11, utare +11, jalat +5, utarekudos +15. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat reilusti plussalla. Upright  sijoittuu korkealle sekä Kanadan LPI:ssä +3049 että USA:n TPI:ssä +2504.

Upright polveutuu Roxyn perheestä Tony Raen kautta, ja sen emän Morningview Uno Danikan takaa takaa löytyy 9 sukupolvea EX-lehmiä ilman yhtäkään heikkoa lenkkiä välissä! Uno Danika itse on vasta poikinut ensikko, jonka ensimmäinen luokitustulos oli GP84.

morningview upright

MORNINGVIEW UPRIGHT

   

Stantons GATSBY

98209

ImmunityPlus

HOCANM11991372

Genomisonni
Korkea tuotos
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne

Genomax

CAPITAL GAIN x MOGUL x SUPERSTITION

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

GATSBY on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jolla on erinomaiset utareen kiinnitykset ja optimaalinen takavedinten sijainti. Maitoindeksi +1790 ja kokonaisrakenne +10, utare +10 ja jalat +8. Hyvä tytärhedemällisyys, luonne, utareterveys ja lypsettävyys, hyvät poikimaindeksit.

gatsby

STANTONS GATSBY

   

Progenesis BYTES

98210

Genomax

HOCANM12108705

Genomisonni
Erittäin korkea tuotos
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne
Myös seksattuna

Repromax

KINGBOY x SUPERSIRE x BOOKEM

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

BYTES on Robot Ready -sonni, jota saa myös x-lajiteltuna. Sen GTPI on korkea +2559 ja GPA LPI +3033. Maitokilot erittäin korkeat +2136 ja valkuaisprosentti plussalla. Bytes periyttää erinomaista utarekudosta ja erittäin leveää takautaretta. Tyttäret ovat raamikkaita. Hyvät poikimaindeksit ja erinomainen lypsynopeus.

bytes

PROGENESIS BYTES

   

Sandy-Valley-I PEMBROKE

97985

ImmunityPlus

HOCANM109010926

Genomisonni
Terveyssonni
Korkeat pitoisuudet

Genomax

DAVINCI x NUMERO UNO x PLANET

Sukutaulu

CalvingEasy

 

Genomiarvostelu suomeksi

HealthSmart

 

 

RobotReady

PEMBROKE on Immunity+ ja Robot Ready -sonni. Se periyttää erittäin korkeita maidon pitoisuuksia ja erinomaisia käyttö- ja terveysominaisuuksia. Soluluku alhainen 2,62 ja utaretulehduksen vastustuskykyindeksi hyvä. Lypsettävyys 109 ja luonne 106. Vetimien sijainti ja pituus sopivat hyvin robotille.

pembroke

SANDY-VALLEY-I PEMBROKE

   

Stantons PERFORMER P

98123

ImmunityPlus

HO840M3129016101

Genomisonni
Terveyssonni
Robottisonni
Korkea tuotos

Genomax

POWERBALL x NUMERO UNO x SUPERSTITION

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

Polled

PERFORMER P on sekä Immunity+ että Robot Ready -sonni ja periyttää lisäksi syntymänupoutta. Puolet Performerin jälkeläisistä on syntymänupoja käytettäessä lehmään, joka on perimältään sarvellinen.  Peformer P on perusominaisuuksiltaan hyvin helppokäyttöinen sonni. Korkea tuotos ja pitoisuudet plussalla, erinomainen pitkämaitoisuusindeksi. Pidentää vetimiä. Performer P periyttää myös hyvää luonnetta, hyvää utareterveyttä ja helppoja poikimisia. Sopii hyvin hiehoille.

performer dam

ROCKYMOUNTAIN UNO LYZA, PERFORMERIN EMÄ

   

Ginary DODGE

97778

Genomax

HOCANM11792112

Genomisonni
Hyvä tuotos ja pitoisuudet
Hyvä rakenne
Myös seksattuna!

HealthSmart

DIAMOND x NUMERO UNO x BOLTON

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

ShowTime

DODGE edustaa tasapainoista jalostusta parhaimmillaan. Se polveutuu samasta lehmäperheestä kuin Ginary Jack, jonka siemen on myyty Kanadasta loppuun. Nyt meillä on mahdollisuus saada lisää geenejä tästä hienosta perheestä Suomeen! Dodge periyttää sekä korkeaa maitotuotosta että hyviä pitoisuuksia. Sen kokonaisrakenne on +12, eikä mistään osa-alueesta löydy heikkouksia. Parantaa voimakkaasti utareen kiinnityksiä, etukiinnitysindeksi +10. Takavedinten sijainti optimaalinen, pidentää vetimiä. Hyvä utareterveys, luonne ja hedelmällisyys, alhaiset solut 2,52. Robot ready. Dodge sopii laajaan käyttöön navettatyypistä ja lypsytavasta riippumatta.

dodge

GINARY DODGE

   

Walnutlawn SOLOMON

98298

Genomax

HOCANM11775998

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet
Huippurakenne
Myös seksattuna!

ShowTime

DOORMAN x LAVANGUARD x F B I

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

SOLOMON periyttää isänsä Doormanin tavoin laajaa, lypsytyyppistä runkoa, leveää rintaa ja hyvin kaareutuvia kylkiluita, sekä erinomaista jalka- ja utarerakennetta. Sen rungon kapasiteetin&lypsytyypin kokonaisindeksi on Kanadan arvostelussa +16, ja USA:ssa sen body composite on +2,34 ja dairy composite +2,83. Solomonin ensimmäisten vasikoiden syntyessä sonnin todellinen arvo rungon raamikkuuden ja hyvän jalkarakenteen periyttäjänä näki päivänvalon. Solomonin vasikat ovat kaikkialla maailmassa poikkeuksellisen näyttäviä, samaan tapaan kuin isänsä Doormanin jälkeläiset. Koska Solomonin tyttäret ovat raamikkaita, sonnia ei suositella käyttöön navetoihin, joissa parsien koko asettaa rajoituksia. Saimme ensimmäiset lajitellut annokset Suomeen marraskuun tuonnissa, ja tavallisia annoksia on toivon mukaan tulossa joko joulukuussa tai tammikuussa.

solomon dam

MISTY SPRINGS LAVANGUARD SUE, SOLOMONIN EMÄ

   

Baugosse BORSALINO

98471

Vain seksattuna!

UNIX x IOTA x GLEN

 

Arvostelu

 

Baugosse Borsalinon genomiarvostelu on kaikilla osa-alueilla vahva. Maitoindeksi on +1404 ja rakenteen osalta Borsalino on isänsä poika: Kokonaisrakenne 137 (Sveitsin hajonta 10), runko 111, jalat ja sorkat 111, lantio 107 ja utare 133. Borsalinon poikimavaikeusindeksi on 107, joten sitä voidaan käyttää myös hiehoille. Lypsettävyys erinomainen 112 ja samaan aikaan solulukuindeksi on erittäin hyvä 113.

Borsalinon emänemä

BAUGOSSE GLEN BABETTE

   

Boldi EAGLE

97981

Genomax

HOCANM11944600

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet Terveyssonni

CalvingEasy

ASCEND x MERIDIAN x MAN-O-MAN

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

EAGLE on  genomisonni, jolla on erittäin korkea GLPI +3114. Se pärjää hyvin myös USA:n TPI-listalla. Eaglella on alhaiset solut, helpot poikimiset ja hyvät pitoisuudet. Erinomaiset sorkat ja takajalat takaa. Hyvät utareen kiinnitykset ja utarekudos. Älä käytä Eaglea lehmille, joilla on nouseva lantio.

eagle

BOLDI EAGLE

web-design set-print