Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

HOLSTEIN SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Airintake
Album

Attico RED
Brawler
Brekem
Divo
Doorman
Duty-Free
Fever
High Octane
Impression
Lautrust
Legato
Lineman
Living
Merlot
Santana
Sennet
Silva
Superpower
Unix

Amazon RED
Amnesty RED
Athabaska
Bad SpermVital
Basist RED
Buffalo
Chamonix
Classic
Crushabull
Esteem
Expander
Fuel
Galahad
Galore
Gatsby
Greatlakes
Gymnast
Hailstorm
Investor
Jackpot PP RED
Midnight
Othello
Parkavenue
Rigel
Romanus PP
Saluki
Sidekick
Sunlight SpermVital
Tactitian
Takeoff
Topnotch
Useful
Whisk
Victor

SEX Album
SEX Amnesty RED
SEX Atomar
SEX Bloomfield
SEX Brekem
SEX Borsalino
SEX Crushabull
SEX Doorman
SEX Expander
SEX Fortune
SEX Fuel
SEX Galahad
SEX Investor
SEX Jackpot PP RED
SEX Lautrust
SEX Merlot
SEX Midnight
SEX Parkavenue
SEX Rigel
SEX Sunlight
SEX Tactitian
SEX Unix
SEX Upright
SEX Useful
SEX Victor

 

Immunity+     RobotReady     A2A2     SpermVital

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 
   

Boldi VSG AIRINTAKE

96888

CalvignEasy

HOCANM9608053

Huippurakenne
Robottisonni

Fertility First

EPIC x MAN-O-MAN x GOLDWYN

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

 

AIRINTAKE jäi genomisonnina veljensä Albumin varjoon, ja sen käyttö Suomessa oli vähäisempää, mutta jälkeläisarvostelun saatuaan se päihitti veljensä sekä TPI- että LPI-puolella, ja sen rakenneominaisuudet ovat jälkeläisarvosteltujen sonnien parhaimmistoa. Kokonaisrakenne +10, utare +8 ja jalat +12 ja lantiorakenne harvinainen +11. Lantion kokonaispisteissä ei kovin usein päästä kaksinumeroiseen lukuun, ja lantiorakennetta voimakkaasti parantavia sonneja on erityisesti kaivattu listalle! Airintaken tyttäret kehittyvät rungoltaan hitaasti, eli ne ovat poikiessaan melko kevyitä "kakaroita" ja saavat lisää raamikkuutta aikuistuessaan. "Slow maturing" on erittäin positiivinen ilmaisu jalostuspuheissa Kanadassa, kun sonnin tyttäriä kuvaillaan. Se ennustaa yleensä hyvää kestävyyttä. Airintaken takakiinnityksen korkeus on +15, luustolaatu +6, ja vedinsijainti 1V ja pituus 4L pidentävän puolella kruunaavaat rakennearvostelun. Maitoa on reilusti +1523, ja oikeastaan ainoa huomiotava seikka Airintaken käytössä on, että maidon pitoisuudet ovat miinuksella, kuten usein silloin kun maitokiloja on paljon.

Airintaken käyttöominaisuudet ovat tasaisesti plussalla. Kestävyys ja terveys kohdallaan, ja korkeasta maitoindeksistä huolimatta tytärhedelmällisyys on peräti 109. Lypsettävyys 103 ja luonne 105. Sonni sopii poikimaominaisuuksiltaan hyvin myös hiehoille.

airintake daughter

MASKITA AIRINTAKE TAMPOURA

   

Silverridge ALBUM

96856

CalvingEasy

HOCANM11438396

Robottisonni
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Myös seksattuna!

HealthSmart

EPIC x MAN-O-MAN x GOLDWYN

Sukutaulu

Fertility First
 

Arvostelu suomeksi

A2A2

ALBUM on ollut Suomessa runsaassa käytössä lähes koko genomisonniajan. Se on ominaisuuksiltaan melko samantyyppinen kuin veljensä. Rakenneindeksit ei ole aivan yhtä korkeissa lukemissa, vaikkakin täysin moitteettomat, ja terveysominaisuuksissa Album päihittää veljensä. Soluluku 111, utareterveys 108, pitkämaitoisuus 108 sekä poikimaominaisuudet erinomaiset, isänä 111 ja emänisänä 108. Rungoltaan Albumin tyttäret ovat vahvempia ja leveärintaisempia kuin Airintaken, ja maidon pitoisuudet ovat paremmat. Lantion rakenteen parantajana Album ei ole veljensä veroinen, mutta kuitenkin reilusti plussalla +5, ja lanneselän vahvuus +7.

album daughter

DUTEAU ALBUM INGRID

Gen-I-Beq BRAWLER

95650

RobotReady

HOCANM104854291

Hyvä tuotos ja pitoisuudet
Hyvä rakenne ja kestävyys

BAXTER x SHOTTLE x CHAMPION

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

BRAWLER on ollut suosittu Suomessa jo genomisonnikaudellaan. Brawlerissa yhdistyy hyvä tuotos korkeisiin pitoisuuksiin. Sen kaikki käyttöominaisuudet ovat hyvät. Rakenteellisesti sonnin erityisvahvuuksia ovat jalat ja sorkat sekä utarekudoksen laatu. Etuvedinten sijainti on optimissa. Huomioitavaa on suorahko kinnerkulma. Sonni jättää keskikokoisia tyttäriä, ja sopii hyvin käyttöön myös ahtaampiin navetoihin.

brawler daughter

AMIGO BRAWLER FAZYANE

youtube
 
   

Swissbec BREKEM *RC

96961

ImmunityPlus

HOCANM107559777

Korkea tuotos Terveyssonni
Myös seksattuna!

CalvingEasy

BOOKEM x MAN-O-MAN x MR BURNS

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

Red and White

  RobotReady

BREKEM on ollut tasaisesti suosiossa Suomessa siitä lähtien, kun sen ensimmäiset annokset saatiin myyntiin ja jatkaa listallamme edelleen saatuaan jälkeläisarvostelun. On mahtavaa huomata, miten hyvin Semexin sonnit pitävät arvostelunsa vuodesta toiseen. Karjoissa on paljon Brekemin pian poikivia tyttäriä, ja ne näyttävät todella lupaavilta. Sonnia voi nyt hyvillä mielin käyttää lisää, ja parituksia sovittaa entistä tarkemmin sen mukaan, miten sonni on sopinut omaan karjaan. On aina yhtä innostavaa nähdä, miten suunnitellut yhdistelmät toimivat, ja huomata, miten eläinaines yhtenäistyy ja paranee, kun sopivat yhdistelmät löytyvät käyttöön. Kyse ei aina ole tietyn sonnin yksittäisistä indekseistä, vaan siitä, miten sukulinjat sopivat yhteen ja ominaisuudet täydentävät toisiaan.

Brekem parantaa voimakkaasti maidon pitoisuuksia. Sen valkuaisprosentti-indeksi on +0,30. Rakenneindeksit ovat tasaiset, ja vedinsijainti on optimaalisesti leveän puolella eli 3W, samaan aikaan kun sonni pidentää vetimiä, 2L. Tämä yhdistelmä on arvosteluissa kaikkein toivotuin. Sonnin käytössä on huomiotava se, että Brekem ei sovi lehmille, joilla on hyvin matala sorkkakulma. Käyttöominaisuudet tasaisesti plussalla, vain lypsynopeus on noussut keskiarvoon. CDN:n functional-välilehdeltä löytyy tieto, että 84 % Brekemin tyttäristä Kanadassa on lypsettävyydeltään normaaleita tai nopeita. Erittäin hidaslypsyisiä on 3 %, kun Kanadan keskiarvo on 2 %. Brekem on punavärigeenin kantaja, eli paritettuna toisen RC kantajan tai punaisen holsteinin kanssa saattaa tuloksena olla Red and White vasikka.

brekem daughter

MICHERET EUJENNY BREKEM

Sivun alkuun

Sandy-Valley DIVO

98668

CalvingEasy

HOUSAM71181837

RobotReady

HILLS DAY X ALTAMETEOR X TALENT

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Sandy-Valley Divo on jälkeäisarvosteltu USA:ssa, joten sillä on vasta MACE (interbull) arvostelu CDN:ssä eikä näin ollen myöskään vielä tarkempia rakenne- eikä käyttöominaisuustietoja haettavissa. Divon USA:n arvostelun voit käydä katsomassa tästä linkistä. Divon MACE-arvostelun perusteella se on monikäyttöinen Robot Ready- sonni, jossa yhdistyy huippuluokan +13 (kolme hajonnan yksikköä) utarerakenne erittäin korkeaan tuotokseen +1736. Myös kaikki muut rakenneominaisuudet ovat kunnossa, eikä käyttöominaisuuksien indekseissäkään ole puutteita. Periyttää optimaalista kinnerkulmaa, ja suositellaan käyttöön erityisesti lehmille, joilla on liian suora kinner. Etukiinnitys +10, takakiinnityksen korkeus +13 ja utaremuoto 13S eli Divoa kannattaa käyttää korjaamaan liian suurikokoisia utareita. Divo sopii erinomaisesti myös lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet. Lypsynopeus 106 ja luonne 107.

Sandy-Valley METR DAMSEL

Divon emä Sandy-Valley METR DAMSEL

   

Val-Bisson DOORMAN

96508

ImmunityPlus

HOCANM107281711

Myös seksattuna!

ShowTime

BOOKEM x SHOTTLE x GOLDWYN

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

DOORMANilla on upea rakenne: kokonaisrakenne +14, utare +12, jalat +10 ja lypsytyyppi peräti +14. Doormanin tyttäret ovat korkeita, raamikkaita ja lypsytyyppisiä ja ne menestyvät näyttelyissä kaikkialla maailmassa. Doorman on immunity-sonni, joka periyttää erittäin alhaista solulukua ja hyvää utaretulehduksen vastustuskykyä. Se nostaa pitoisuuksia, ja vaikka sen maitoindeksi on alhainen, sen tyttärien keskimääräinen aikuisiän tuotos on Kanadassa 12123-496-401. Doormania ei suositella tiukkalypsyisille lehmille.

doorman daughter

COMESTAR LAMADONA DOORMAN

EDG DUTY-FREE

98667

HOUSAM71494617

Lypsynopeus
Pidentää vetimiä
Ei hiehoille

NUMERO UNO X ATWOOD X SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

EDG Duty-Free on mielenkiintoinen sukuyhdistelmä, joka yhdistää Atwoodilaisen keveyden Numero Unon hyviin terveysominaisuuksiin. Duty-Freen erityisvahvuus on lantiorakenne +10, ja se sopii hyvin lehmille, jotka kaipaavat lisää lantion leveyttä ja vahvuutta lanneselkään. Duty-Freen emä Co-Vista Atwood Desire on arvosteltu EX90, ja saanut lanneselän vahvuudesta maksimipisteet 9. Lantiokulma 5 ja lantion leveys 7, lantion kokonaispisteet 90. Atwood Desire tulee Hanoverhill Tony Raen EX96-USA kautta Roxyn perheestä, joten tässäkään tapauksessa ei hyvä rakenne ole sattumaa, vaan seurausta vahvasta sukutaulusta ja hyvin suunnitelluista parituksista. 77% Duty-Freen tyttäristä on arvosteltu vähintään GP. Duty-Freen kokonaisrakenneindeksi on +14 ja jalat&sorkat +14. . Utarerakenne +10, utarekudos +11 ja keskiside +12, pidentää vetimiä. Tytärhedelmällisyys 107, lypsynopeus 111 ja luonne 106. Duty-Freeta ei suositella hiehoille eikä karjoihin, joissa esiintyy keskimääräistä enemmän poikimavaikeuksia.

EDG Duty-Free

EDG DUTY-FREE

Sivun alkuun

Crackholm FEVER

95610

HealthSmart

HOCANM103631566

Korkea UM%
Rakennesonni
Erinomainen kestävyys

Fertility First

GOLDWYN x BLITZ x MATTIE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

Tässä sonnissa on kaikki, mitä karjanjalostaja voi toivoa! Kuningas Goldwyn sai manttelinperijän pojastaan FEVER:stä, jonka arvostelu ylittää rohkeimmatkin toiveet. Sonnin kokonaisrakenne on +8, utare +5 ja jalat +10. Fever periyttää riittävää tuotosta ja pitoisuudet ovat kunnossa. Terveysominaisuuksistakaan ei löydy moitteen sijaa. Kestävyys on erinomainen: 110.

FeverJana

DESDEUXLACS FEVER JANA

Stantons HIGH OCTANE

97404

ImmunityPlus

HOCANM11696704

Rakennesonni
Korkea tuotos

ShowTime

MCCUTCHEN x OBSERVER x SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Genomikäytössä ollut ja suoraan jälkeläisarvosteltujen listalle siirtyvä sonni Stantons High Octane, jonka tyttäriä on jo runsaasti lypsyssä ympäri maailman, jotka loistavat hyvällä rakenteellaan ja lypsytyypillään.

High Octane on tyypillinen Barbien perheen edustaja: Se periyttää korkeaa tuotosta ja pitkämaitoisuutta, leveää ja raamikasta runkoa ja vahvaa lanneselkää, sekä erinomaista utarekudoksen laatua ja utarekiinnityksiä. High Octanea kannattaa käyttää kapasiteetin kasvattajana ja kokonaisvaltaisena rakenteen parantajana lehmille, jotka ovat taipuvaisia lihomaan tai lyhytlinjaisia, sekä karjan parhaille rakennelehmille vahvistamaan sukutaulua. Kokonaisrakenne +12, utare +11, jalat ja sorkat +9, runko&lypsytyyppi +6 ja lantio +10. Periyttää hyvää vastustuskykyä ja utareterveyttä sekä hyvää luonnetta. Lypsynopeus plussalla. Maitoindeksi +1670. Älä käytä lehmille, joilla on eturaskas utare tai lyhyet vetimet. Ei suositella käyttöön jos navetassa on hyvin ahtaat parret.

Stantons High Octane

STANTONS HIGH OCTANE

Sivun alkuun

Monument IMPRESSION

96677

ImmunityPlus

HOUSAM66382657

Tuotossonni
Hyvä kestävyys
Korkea UM%

RobotReady

SOCRATES x POTTER x DURHAM

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

 

 

IMPRESSION on sukunsa puolesta tervetullut vaihtoehto jokaiseen karjaan, sillä sen suvusta ei löydy Goldwyniä, Stormia, Shottlea, Boltonia, Planetia eikä O´mania! Impressionin isä Socrates on USA:nen sonni, jonka taustalta löytyy sama lehmäperhe kuin mm. Stantons Steadylla, emälinjaltaan Impressionin takaa löytyy emänemänemänä muutaman vuoden takaisen Semex-sonnin Wilcoxview Jasperin täyssisar. Impression on erittäin tasainen sonni vailla heikkouksia millään osa-alueella; tasaisen vahvassa rakenteessa parasta ovat erittäin hyvä utareen takakiinnitys sekä lantion optimaalisuus. Kestävyysindeksi lupaa tyttärille pitkää ikää ja paljon solutonta maitoa.

impressiondaughter

DESNETTE LAYNIE IMPRESSION

youtube
 

Comestar LAUTRUST

98820

HOCANM107359260

Myös seksattuna!

A2A2

SUDAN X MOM X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Comestar Lautrust (Sudan-MOM) komeilee jälleen Kanadan LPI-listan kärkipaikalla, ja nyt kun olemme seuranneet sen arvostelujen kehittymistä, päätimme ottaa tämän hienosukuisen sonnin listallemme. Lautrustin emän puolen veli Comestar Lineman on ollut meillä runsaassa käytössä jo genomiaikana, ja sen tyttäristä on kuulunut paljon hyvää niin Suomesta kuin ulkomailta. Sonnit polveutuvat Laurie Sheikin perheestä, josta myös holsteinlegendat ja miljonäärisonnit Outside, Lee ja Lheros tulevat.

Lautrustin isä Sudan edustaa eri sukulinjoja kuin muut listallamme olevat sonnit, joten Lautrust täydentää valikoimaa myös sukunsa puolesta. Lautrustin ja Linemanin emä Comestar Lautamai Man O Man on huuhteluiden välissä ehtinyt poikia kahdesti ja lypsänyt 54 000 kilon elinikäistuotoksen. Sen 1. 305 pv oli komeat 15918-4,2-3,4. Lautrust on perinyt emänsä kovat tuotosgeenit: Sen maitoindeksi on +1578, r% 0,24 ja v% 0,17. Utarerakenteessa korostuu huippuluokan kudoslaatu, tiukka keskiside ja ihanteellinen vedinsijainti. Vetimien pituus optimaalinen. Lautrust sopii erinomaisesti myös lantiorakenteen parantamiseen. Periyttää vahvaa lanneselkää ja sopivasti laskevaa lantiokulmaa, ja korjaa lonkkanivelen sijaintia lehmiltä, joilla lantiokulma ja takajalkojen asento kärsii lonkkanivelen sijoittumisesta liian taakse.

Comestar Lautrust

COMESTAR LAUTRUST

Geranette LEGATO

98958

ImmunityPlus

HOCANM108019003

RobotReady

SOPRANO X BOLTON X F B I

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

 

Geranette Legato on Robot Ready, Immunity+ ja Health Smart sonni, jonka ensimmäiset tyttäret lypsävät USA:ssa. Legatolla on tämän takia vasta MACE-arvostelu Kanadassa, mutta päätimme ottaa sen jo nyt listalle, koska sonni on arvostelunsa ja lehmäperheensä perusteella sopiva laajaan käyttöön kaiken tyyppisiin navetoihin. Legaton TPI-arvosteluun pääset tästä linkistä. Se periyttää erinomaisia takautareita sekä korkeuden että leveyden suhteen, ja sitä kannattaa käyttää myös utareen etukiinnityksen parantajana, indeksi +11. Legato periyttää erinomaisia vedinsijainteja ja vedinpituutta yhdessä sopivan vahvan keskisiteen kanssa. Hyvä lantion leveys ja takajalat takaa. Hyvä tytärhedelmällisyys. Legato on todella helppokäyttöinen sonni joka sopii kaikentyyppisiin navetoihin, ja jonka emälinjasta löytyy monta sukupolvea kestäviä ja korkeatuottoisia lehmiä.

Legaton emä Geranette Bolton Laure VG87 (kuvassa) on lypsänyt neljällä poikimisella 69 345 kilon elinikäistuotoksen, paras 305 pv (3.) 14 850-3,7-3,0. Emänemän Geranette FBI Laurie EX90 elinikäistuotos on 81 198 kg neljällä laktaatiolla, paras 305 pv 14 764-4,0-3,2. Emänemänemä Rubis Freelance Lory VG88 on lypsänyt elinikäistuotoksen 66 086 kg, paras 305 pv 13 013-5,2-3,4. Neljäs emä Comestar Igniter Lolita EX93 pääsi 85 299 kilon elinikäistuotokseen, paras 305 pv 18 853-5,7-3,0, ja sen emä Oconnors TVF Rudolph Lilly VG88 puolestaan lypsi 93 427 kiloa ja parhaana 305 pv tuotoksena hurjat 22 466-3,7-3,2. Lillyn emä onkin sitten maailmankuulu miljonäärisonnien Lheros ja Lee emä Comestar Laura Black, jonka emä Laurie Sheik kuuluu rodun legendoihin. Vahvoihin lehmäperheisiin voi luottaa sukupolvesta toiseen.

Geranette Bolton Laure VG87

Geranette Bolton Laure VG87

Comestar LINEMAN

96977

ImmunityPlus

HOCANM107870104

Solut alhaiset
Tasapainoinen

CalvingEasy

MOGUL X MOM X GOLDWYN

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Comestar Lineman on Immunity+, Robot Ready ja Calving Ease sonni, jonka arvostelu on tasapainoinen kaikilla osa-alueilla. Se periyttää hyviä pitoisuuksia, keskikokoista runkoa ja erinomaista etu- ja takakiinnitystä yhdistettynä optimaaliseen vedinsijaintiin. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat moitteettomat. Huomatkaa, että Lineman on saanut jälkeläisarvostelun tässä vaiheessa vain USA:ssa, joten sen LPI-arvostelu on MACE eli TPI:stä muunnettu. Linemanin arvostelu on erinomainen myös USA:n skaalalla: Sen TPI on +2367 ja kaikki käyttöominaisuudet kunnossa. Kestävyysindeksi 2,1 ja solut 2,65. Lineman sopii hyvin laajaan käyttöön kaikkiin navettatyyppeihin. Älkää käyttäkö Linemania suorakintereisille lehmille, tai lehmille jotka kaipaavat lisää rungon syvyyttä.

Comestar Lineman

COMESTAR LINEMAN

   

Summerliz LIVING

98464

CalvingEasy

HOCANM107693954

Lypsynopeus
Vedin sijainti

Fertility First

EPIC x MOM x SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

LIVING on uusi listaykkösemme lypsynopeudessa, ja samaan aikaan se periyttää keskimääräistä alhaisempia soluja ja parempaa utareterveyttä. Vedinsijainti erinomainen robotille, leventää takakiinnitystä. Kokonaisrakenne +12, utarerakenne +11, runkorakenne poikkeuksellisen hyvä +14. Living periyttää laajaa eturunkoa, hyvää lypsytyyppiä ja erinomaista lantiorakennetta. Vahvistaa lanneselkää ja leventää lantiota, lantion kulma optimaalinen. Sopii erityisen hyvin korjaamaan nousevaa lantiota, jossa lanneselkä on heikko ja lonkkanivel sijoittunut liian taakse.

Living tytär

MASSICO LIVING SAMANTHA

Sivun alkuun

Ste Odile MERLOT

98815

CalvingEasy

HOCANM108013895

Myös seksattuna!

A2A2

MERIDIAN X BAXTER X GOLDWYN

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Myös Ste Odile Merlot polveutuu Laurie Sheikin perheestä. Sonniyhdistelmä Meridian-Baxter-Goldwyn lupaa sen tyttärille vahvaa pohjaa tuotoskyvyn, utarekudoksen ja hyvän lypsytyypin periyttämiselle. Kuvassa Merlotin emä Les091 Baxter Model Rubis VG88, joka on lypsänyt neljällä laktaatiolla 77912 - 4,3 - 3.3, paras 305 pv (4.)14997 -4,2 -3,1. Merlot jättää melko keveitä tyttäriä, jotka sopivat hiukan ahtaampiinkin parsiin. Vedinsijainti on kunnossa ja sonni pidentää vetimiä. Merlot ei kasvata rungon eikä takautareen kapasiteettia, mutta se on helppokäyttöinen, ketteriä ja hyväjalkaisia tyttäriä jättävä sonni, jolla on hyvät terveysindeksit.

Ste Adile MERLOT

Merlotin emä Les091 Baxter Model Rubis VG88, joka on lypsänyt 4 laktaatiolla 77912 - 4,3 - 3.3, paras 305 pv (4.)14997 -4,2 -3,1.

Sivun alkuun
   

Benner SANTANA

98956

ImmunityPlus

HOCANM11538388

CalvingEasy

MOGUL X PLANET X SHOTTLE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Fertility First

Benner Santana on samasta emästä kuin meillä listoilla pitkään ollut erittäin suosittu Benner Silva. Silvan vanhimmat tyttäret ovat poikineet Suomessa, ja osoittautuneet todella toimiviksi lehmiksi. Silva on kuollut, mutta ehdimme onneksi viime tipassa tuoda koko sen loppuvaraston Suomeen viime keväänä. Tämä varasto on kohta myyty loppuun. Santana on tervetullut vahvistus listallemme tästä vahvasta ja kansainvälisesti hyvin korkealle arvostetusta Rudy Missyn lehmäperheestä.

Santana periyttää erittäin korkeita pitoisuuksia. Sen rasva% indeksi on peräti +0,37 ja valkuais% indeksi +0,22%. Maitoindeksi +912, ja tyttärien aikuisiän Mature Equivalent-tuotosennuste 12376 kiloa. Santana on immunity+ ja calving ease- sonni, joka periyttää maidon A2A2 tyyppiä. Sen tyttäret ovat hyväluonteisia ja niillä on hyvä hedelmällisyys. Rakenne on moitteeton, erityisvahvuuksina takautareen leveys ja vahvat sorkat. Vedinsijainti ja pituus optimaalisia robotille. Periyttää keskikokoisia tyttäriä ja sopii hyvin käyttöön myös hiukan ahtaampiin parsiin.

Benner Santana

BERNNER SANTANA

   

Ducket-BH SENNET

97633

ShowTime

HOUSAM69313675

Rakennesonni
Korkea tuotos

 

ATWOOD x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SENNET on rakennespesialisti, joka jatkaa isänsä Atwoodin jalanjäljissä  hyvän lypsytyypin ja tyylikkyyden sekä moitteettomien utareiden periyttäjänä. Semexin Genetic Support -analyytikon raportin mukaan Sennetin tyttäret ovat "korkeita, tyylikkäitä, pitkärunkoisia ja leveärintaisia. Niillä on pitkä ja leveä lantio, ja koko niiden olemus kuvastaa oikeanlaista, vahvaa lypsytyyppiä. Utareet ovat sijoittuneet korkealle ja niissä on vahva keskiside. Takautareet ovat leveitä ja korkeita, ja vetimet sijainniltaan ja pituudeltaan ihanteelliset. Kinner on usein aavistuksen suoran puolella ja luustolaatu saattaa olla hiukan vahvaa, mutta lehmät liikkuvat hyvin"

Sennetin tyttärillä on jälkeläisarvostelun perusteella myös korkea maitotuotos, keskimääräistä parempi lypsynopeus ja ne ovat hyväluonteisia.

sennet daughter

HARTHAVEN CONNIE SENNET

Benner SILVA

97399

HealthSmart

HOCANM11538407

DAY X PLANET X SHOTTLE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Benner Silva polveutuu Rudy Missyn perheestä, ja sen emä on Ammon Peachy Shaunan eli Supersiren emän täyssisko. Silvan emä on Ammon-Peachey Shana VG87, joka on lypsänyt 2.305 pv tuotoksen 17287-4,4,-3,0. Samasta lehmäperheestä polveutuu mm. USA:n joulukuun hiehojen TPI-listan ykkösnimi Sandy-Valley Highlight, joka ylitti TPI:n haamurajan tuloksella GTPI +3013, ja monia korkeilla TPI-tuloksilla olevia sonneja. Otimme Silvan myyntiin sen hienon suvun ja arvostelun takia jo genomisonnina, ja nyt kun ensimmäiset tyttäret ovat tulleet lypsyyn, asiakkaat haluavat käyttää Silvaa lisää. Silva periyttää korkeaa maitotuotosta +1871, ja tyttäret ovat pitkämaitoisia. Parantaa etukiinnitystä ja utareterveyttä. Erittäin tasapainoiset utareet. Sekä etu-että takaraskautta on tyttärillä selvästi keskiarvoa vähemmän, ja huomautuksia erikokoisista neljänneksistä on poikkeuksellisen vähän. Hyvä tytärhedelmällisyys korkeasta tuotoksesta huolimatta. Robot Ready -sonni. Silva on valitettavasti kuollut, ja sen annokset tulevat loppumaan Kanadasta lähiaikoina.

Shana

Silvan emä Ammon-Peachey Shana VG87, joka on lypsänyt 2.305 pv tuotoksen 17287-4,4,-3,0.

Sivun alkuun

Misty Springs SUPERPOWER

97170

Fertility First

HOCANM9669685

Myös seksattuna!

 

BONAIR x SHOTTLE x FREELANCE

Sukutaulu

 

 

Arvostelu suomeksi

 

SUPERPOWER on isälinjaltaan hiukan erilainen sonni, joka polveutuu emän puolelta Splendorin perheestä. Sisarukset Misty Srings Shottle Satin ja Misty Springs Shottle Silk olivat  pitkään genomilistojen kärkihiehoina, ja niistä huuhdeltiin paljon alkioita eri isistä. Superpowerin emällä Satinilla on reilusti yli 20 rakennearvosteltua tytärtä Kanadassa! Satin on nyt osoittanut periyttämiskykynsä myös poikansa kautta, ja lisää poikia on tulossa. Satin on ehtinyt ansaita jo 16 jalostustähteä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Satinin periyttämiskyvystä ovat sen ensimmäiset 11 tytärtä, joille on ehtinyt kertyä täysi 305 päivän tuotos. Nämä kaikki lehmät asuvat eri karjoissa, ja niiden 1. 305 päivän tuotoskeskiarvo on 10785 kiloa. 

Superpowerin isän Bonairin emä lypsi 5 poikimisella yli 70 000 kilon elinikäistuotoksen keskivalkuaisella 3,5%. Sen parhaat 305 pv tuotokset olivat 15263-4,0-3,4 ja 15608-3,9-3,2.  

Superpowerin rakenteessa ei ole heikkoja lenkkejä. Vetimien pituus 4L on pitkän puolella ja sorkkakulma hyvä. Utare ja jalat ovat kunnossa ja lanneselkä vahva. Superpoweria kannattaa käyttää nimenomaan lantion parantajana.

Superpower daughter

DONSHER LEVANNA SUPERPOWER

youtube
 
<
   

Croteau Lesperron UNIX

98462

ImmunityPlus

HOCANM107567492

Myös seksattuna!

CalvingEasy

NUMERO UNO x DOMAIN x GOLDWYN

Sukutaulu

ShowTime

 

Arvostelu suomeksi

Immunity+ -sonni Croteau Lesperron Unix (Numero Uno – Domain) on koko Kanadan jälkeläisarvostelujen sonnien listaykkönen kokonaisrakenteessa. Sen kysyntä on jatkunut suurena koko genomiajan, ja nyt kun sen ensimmäinen jälkeläisarvostelu julkaistiin, tulokset ylittivät hurjimmatkin odotukset. Ongelmana tämän sonnin käytössä on saatavuus. Sen kysyntä on koko sen tuotantoajan ylittänyt tarjonnan, ja myös meillä sen saatavuus tulee olemaan rajoitettua. Toimitamme annokset tilausjärjestyksessä jakoaikataulujen mukaisesti. Tilaamalla pääset jonoon, ja nopeimmat saavat annoksensa jo ensimmäisestä tuontierästä.

Unixin utarerakenne on vertaansa vailla. Kaikki kiinnitykset ovat vähintään kaksi hajonnan yksikköä vertailutason yläpuolella ja utarekudoksen laatu on +16. Tytärhedelmällisyys, lypsettävyys, luonne ja poikimaominaisuudet ovat selvästi yli vertailutason. Luokitetuista tyttäristä 80% on saavuttanut tuloksen GP tai parempi.

Unix tytär

HEATHERICK UNIX VENUS

   

Tjr Pat AMNESTY RED

98745

CH 120.1283.9388.3

Punainen holstein!
Genomisonni
Myös seksattuna!

PAT X ALCHEMY X DURHAM

 

 

Tjr Pat AMNESTY (Pat-Alchemy) on uusi punainen holsteinsonni Sveitsistä. Sillä on korkea maitoindeksi +1126 ja valkuaispitoisuus reilusti plussalla. Lypsynopeus, utareterveys ja tytärhedelmällisyys ovat erinomaiset ja rakenneindeksit moitteettomat. Erityisvahvuuksia utareen kiinnitykset ja muoto sekä utarekudoksen laatu. Amnestyn käytössä ei ole mitään erityisesti huomioitavaa, sopii hyvin sekä punaiselle että mustalle holsteinille parantamaan utareen rakennetta ja utareterveyttä sekä tytärhedelmällisyyttä. Sonni ei periytä kovin laajaa runkoa, ja sen vasikat syntyvät keskimääräistä helpommin. Poikimaominaisuudet myös emänisänä erinomaiset.

adeline

Amnestyn emä KHW Alchemy Adeline

   

Gen-I-Beq ATTICO RED

97537

CalvingEasy

HOCANM108490894

Punainen holstein!
Genomisonni

Red and White

SYMPATICO x BAXTER x GOLDWYN

Sukutaulu

Fertility First

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

ATTICO RED on uusi punainen holstein. Korkea maitoindeksi yhdistettynä hyviin pitoisuuksiin ja kaikilla osa-alueilla moitteettomaan rakenteeseen tekee Atticon yhdeksi tämän hetken suosituimmista kansainvälisistä punaisista holsteineista, joten annokset on jouduttu alusta asti kiintiöimään. Attico REDin emä KHW-I Aika Baxter VG89 4* on Black/Red värinen punavärigeenin kantaja, jolla on jo 14 luokitettua tytärtä ja useita eri firmoille myytyjä poikia, joista osa RED ja osa Black/Red värisiä. Hyvät kestävyys- ja poikimavaikeusindeksit.

attico dam

KHW-I AIKA BAXTER, ATTICON EMÄ

Sivun alkuun
   

TGD-Holstein Delect BASIST PP RED

98122

 

CH 120.1154.7303.1

Punainen holstein!
Genomisonni
Korkea tuotos

Hyvä kestävyys

 

DELECT RED x SELECT RED x GOLDWYN

 

 

 

 

 

Sveitsi on tunnettu korkeatasoisesta Red Holstein -jalostuksestaan, ja  TDG-Holstein Delect BASIST on tämän jalostuslinjan kärkinimiä. Basist sopii erinomaisesti myös mustalle holsteinille hiuken erilaisen sukunsa takia, ja ominaisuuksiltaan se on tasainen kokonaisuus korkeaa maitotuotosta, rakennetta ja käyttöominaisuuksia. Maitokilot +1298 kg, solut 111, kestävyys 116, tytärhedelmällisyys 116, lypsettävyys 110 ja luonne 111. Kokonaisrakenne 120, runko ja kapasiteetti 120, lantio 111, jalat 106 ja utare 115. Erityisen arvokkaaksi sonnin tekee se, että Basistin kaikki vasikat ovat nupoja!

basist

TGD-HOLSTEIN DELECT BASIST PP

   

Vinksland Addiction ATOMAR RED

98534

CH 120.1223.6459.9

Punainen holstein!
Rakenne
Pitoisuudet

Tytärhedelmällisyys
Vain seksattuna

 

ADDICTION x AIKMAN

 

 

 

 

 

Atomarissa yhdistyvät punaisen holsteinin parhaat perheet: Emän puolelta se polveutuu Showerista, ja sen isä on Regiment Apple Redin tyttärenpoika. Emänisänemä on KWH-I Aika Baxter. Atomar on yhdistelmä huippuluokan rakennetta, korkeita maidon pitoisuuksia ja erinomaisia terveys- ja käyttöominaisuuksia. Sen tytärhedelmällisyys on yli vertailutason eli 122, soluluku 120 ja kestävyysindeksi 126. Atomaria voi käyttää hyvin myös hiehoille. Rakennepalkit ovat kohdillaan jokaisella osa-alueella: Kokonaisrakenne 126. Utarerakenne 125, pidentää vetimiä.

Dymentholm Sunview Sienna RC

Dymentholm Sunview SIENNA RC,

Sivun alkuun

Dulet AMAZON RED

98980

ImmunityPlus

Genomax

DRAKE X PITBULL X SAVAGE

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Red and White

A2A2

Dulet Amazon Red on punainen holstein, joka on immunity+, ja Robot Ready, ja A2A2. Sen kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat plussalla ja kokonaisrakenne +12. Parantaa utaremuotoa, takakiinnitystä ja utarekudoksen laatua. Hyvä keskiside ja optimaalinen takavedinten sijainti. Parantaa lanneselän vahvuutta ja lantion asentoa. Emä Dulet Pitbull Ashley on lypsänyt ensikkotuotoksen 305 pv 12077-3,9-3,4 ja luokitettu toisen poikimisen jälkeen VG88.

 
Amazon

DULET AMAZON RED

Westcoats ATHABASKA

99035

Genomax

Fertility First

EUCLID X MVP X EPIC

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Westcoast Athabaska on tasapainoinen kokonaisuus tuotosta, rakennetta ja terveyttä. Nostaa voimakkaasti maidon pitoisuuksia, erityisesti rasva% indeksi on korkea +0,40. Käytä raamien parantajana lehmille, jotka kaipaavat lisää rinnan leveyttä ja rungon syvyyttä. Optimaalinen kinnerkulma, sopii lehmille joilla on liian suora kinner. Erinomainen kestävyys, sorkkaterveys ja tytärhedelmällisyys. Helpot poikimiset sekä isänä että emänisänä. Athabaska kuuluu Semexin sonnien parhaimmistoon uroshedelmällisyydessä, eli sen siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin. Robot Ready, Health Smart, Fertility First. Emä luokitettu VG87, 1. 305 pv 10581 - 4,4 - 3,6.

 
Athabaska

Progenesis ATHABASKA

   

Castel BAD RC

SpermVital

HOCHEM120122915371

RobotReady

BANKROLL X MOGUL X DEMELLO

Sukutaulu

CalvingEasy

Arvostelu

Red and White

Genomax

Castel Bad RC on uusi Spermvital-sonnimme Sveitsistä. Badin siemen on käsitelty niin että sen elinikä on jopa 48 tuntia. Spermvital siemen tiineyttää tutkitusti paremmin kuin normaalisiemen erityisesti silloin, kun ongelmat johtuvat epämääräisistä tai pitkittyneistä kiimoista tai vaikeudesta määrittää tulevan ovulaation ajankohta. Bad kantaa perimässään punavärigeeniä, eli paritettuna Red Carrier-lehmän kanssa keskimäärin 25% vasikoista on punaisia. Red holsteinille käytettynä puolet Badin vasikoista ovat punaisia.

Bad periyttää erinomaista kestävyyttä, hyvää luonnetta ja nopeaa lypsettävyyttä. Helpot poikimiset. Utarerakenne neljä hajonnan yksikköä yli populaation vertailutason eli 145! Etukiinnitysindeksi Sveitsin skaalassa (hajonta 10) 137 eli tätä sonnia kannattaa käyttää korjaamaan utarerakennetta ja erityisesti etukiinnityksiä. Myös utaremuoto ja takakiinnityksen korkeus ovat erinomaisia. Vahva lanneselkä, hyvä lypsytyyppi

Castel BAD

Castel BAD

   

Siemers BLOOMFIELD

98822

ImmunityPlus

HO840M3130920421


Vain seksattuna!

Genomax

DELTA X NUMERO UNO X SHOTTLE

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Siemers Bloomfield on jo hiukan vanhempi sonni, joka kuitenkin edelleen sijoittuu korkealle TPI-listalla tuloksella GTPI +2737. NM$ 874 ja DWP$ 873. Bloomfield on Robot Ready, Immunity+ , Health Smart ja Calving Ease sonni, joka sopii hyvin käyttöön myös hiehoille. Kanadan arvostelu lupaa Bloomfieldin tyttärille erittäin korkeita pitoisuuksia. Rasvapitoisuuden periyttäjänä Bloomfield kuuluu populaationn parhaan yhden prosentin joukkoon. Hyvä utareterveys ja erinomainen tytärhedelmällisyysindeksi. Kanadan GLPI +3322. Rasva% on huikeat 0,97!!!

Siemers Bloomfield

SIEMERS BLOOMFIELD

Sivun alkuun
   

Baugosse BORSALINO

98471

Vain seksattuna!

UNIX x IOTA x GLEN

 

Arvostelu

 

Baugosse Borsalinon genomiarvostelu on kaikilla osa-alueilla vahva. Maitoindeksi on +1490 ja rakenteen osalta Borsalino on isänsä poika: Kokonaisrakenne 134 (Sveitsin hajonta 10), runko 115, jalat ja sorkat 109, lantio 113 ja utare 132. Lypsettävyys erinomainen 113 ja samaan aikaan solulukuindeksi on erittäin hyvä 108.

Borsalinon emänemä

BAUGOSSE GLEN BABETTE

   

View-Home BUFFALO

98467

ImmunityPlus

HO840M3132110037

Hyvät pitoisuudet
Hyvä kestävyys

Genomax

ALTASPRING x McCUTCHEN x ROBUST

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomirvostelu suomeksi

RobotReady

A2A2

View-Home Buffalo (AltaSpring-McCutchen) on erittäin monikäyttöinen Immunity+, RobotReady ja A2A2 sonni, jonka kokonaisrakenne on +9, utare +8 ja jalkarakenne +5. Maitoindeksi hyvä +900, pitoisuudet reilusti plussalla. Kaikki käyttöominaisuudet ovat erinomaiset: Kestävyys 108, tytärhedelmällisyys 106, lypsynopeus 107. Buffalon tytärten poikimavaikeusindeksi on kolme hajonnan yksikköä keskiarvoa parempi 114.

Buffalo

VIEW-HOME BUFFALO

   

Sandy-Valley CHAMONIX

98950

Genomax

HO840M3140616253

RobotReady

EUGENIO X SILVER X SUPERSIRE

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

Sandy-Valley Chamonix on korkeatasoinen GTPI-sonni lukemin GTPI 2670. Myös sen LPI-arvostelu on tasaisen korrekti vailla mitään käytössä huomioitavia seikkoja. Chamonix polveutuu Larcrest Cosmopolitanin perheestä usalaisten linjojen kautta. Sonni on todella helppokäyttöinen ja sopii kaikkiin navettatyyppeihin. Korkea tuotos +1824 ja pitoisuudet plussalla. Takavedinten sijainti erinomainen ja pidentää vetimiä. Hyvä lantio ja lonkkanivelen sijainti. Erinomainen lypsettävyys ja luonne. Robot Ready ja A2A2.

Chamonix

SANDY-VALLEY CHAMONIX

   

O'Connors CLASSIC

98242

ImmunityPlus

HOCANM12111803

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne

Genomax

ALTA1STCLASS x MCCUTCHEN x SNOWMAN

Sukutaulu

RobotReady

 

Genomiarvostelu suomeksi

CalvingEasy

 

 

A2A2

CLASSIC on Immunity+ ja A2A2 sonni, joka polveutuu Laurie Sheikin perheestä. Tämä perhe on erityisen tunnettu hyvästä rakenteestaan, ja Laurie Sheikin perheestä on saatu mm. miljoona annosta myyneet sonnilegendat Comestar Lee, Comestar Leader, Comestar Outside ja Comestar Lheros. Classic jatkaa perinteitä hyvän rakenteen suhteen: kokonaisrakenne +13, utare +14 ja jalat +10. Erittäin helppokäyttöinen genomisonni.

classic dam

SNOWBIZ MCCUTCHEN LOTTIE, CLASSICIN EMÄ

Sivun alkuun
   

Oh-River-Syc CRUSHABULL

98952

Genomax

HO840M3135145001

Myös seksattuna!

CRUSH X MOGUL X MERIDIAN

Sukutaulu

 

Genomiarvostelu suomeksi

Oh-River-Syc Crushabull on rakennespesialisti Barbien perheestä, isänisänään Doorman. Crushabullin kokonaisrakenne +19, utarerakenne +16, jalat +13 ja runko&lypsytyyppi +13 ei jätä kylmäksi, ja näillä sukulinjoilla ja rakenteella on helppo arvata, että annosten tilausjono on pitkä. TPI-arvostelussa sonnin kokonaisrakenne on PTAT +4,14 ja utare +3,58!

Crushabullin tyttäret ovat raamikkaita ja hyvin lypsytyyppisiä. Utareen etukiinnitys, utarekudos, takautareen korkeus ja utaremuoto huippuluokkaa. Erinomainen luustolaatu

Kovan kysynnän vuoksi normaalia pidempään toimitusaikaan kannattaa varautua.

Mogal

Crushabullin emä Oh-River-Syc Mogal Brylan VG85 2yrs

   

Stantons ESTEEM

98072

ImmunityPlus

HO840M3128769208

Genomisonni
Terveyssonni
Korkea tuotos
Hyvät pitoisuudet

Genomax

SUPERSHOT x NUMERO UNO x SUPERSTITION

Sukutaulu

HealthSmart

 

Genomiarvostelu suomeksi

ESTEEM on Immunity+-sonni, joka vastaa laajan asiakaskunnan toiveita. Sen periyttää hyvää vastustuskykyä jälkeläisilleen. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat plussalla ja vedinpituus ja -sijainti lähellä optimia. Esteem jättää keskikokoisia tyttäriä ja parantaa erityisesti lanneselän vahvuutta ja sorkkia. Optimaalinen kinnerkulma ja erinomaiset utareen kiinnitykset. Korkea tuotos ja pitoisuudet plussalla. Esteem on tasapainoista jalostusta parhaimmillaan ja sopii laajaan käyttöön tiloilla.

esteem

STANTONS ESTEEM

Stantons EXPANDER

98658

ImmunityPlus

HO840M3128769229

Myös seksattuna!

Genomax

HIGH OCTANE X NUMERO UNO X  SUPERTITION

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

 

Stantons Expander on isänsä tavoin huippurakenteen periyttäjä, jota kannattaa käyttää utarekudoksen, utareen kiinnitysten, eturungon kapasiteetin ja lantiorakenteen parantamiseen. Kokonaisrakenne +13, utarerakenne +12, jalat +6, runko&lypsytyyppi +9 ja lantio +9. Terveys- ja käyttöominaisuudet ovat moitteettomat ja maitoindeksi +1277. Immunity+. Periyttää erinomaista vastustuskykyä jälkeläisilleen. Expanderia suositellaan käytettäväksi vain lajiteltuina annoksina, jos karjassa esiintyy keskimääräistä enemmän poikimavaikeuksia. Expanderin vasikat saattavat syntyessään olla raamikkaita. Ei suositella hiehoille.

Stantons Epander

STANTONS EXPANDER

Progenesis FORTUNE

98225

Genomax

HOCANM12302930

Korkea maitoindeksi
Sopii hiehoille
Vain seksattuna!

OCTOBERFEST X TANGO X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Fortune on erisukuinen sonni USA:n TPI-listan kärkikaartista. Sen suvussa ei ole lainkaan Mogulia, joten se sopii outcross-käyttöön moneen karjaan. Fortune on ollut aikaisemmin vain Semexin omassa isäsonnikäytössä, mutta on nyt vapautettu kansainväliseen myyntiin. Fortunea myydään vapaasti vain lajiteltuina siemenannoksina. Fortunen GTPI arvo on +2715 ja NetMerit 762. Se pärjää upeasti myös Kanadan arvosteluissa: GPA LPI +3305. Arvostelussa korostuu hyvä tuotos ja pitoisuudet, moitteeton, korkealle kiinnittynyt utare ja erinomainen utareterveys. Ei suositella käytettäväksi lehmille, jolla on liian suora kinner.

Progenesis Fortune

PROGENESIS FORTUNE

Sivun alkuun

Melarry FUEL

98819

ImmunityPlus

HO840M3135766689

Myös seksattuna!

Genomax

DUKE X KINGBOY X MOGUL

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Melarry Fuel on immunity+ sonni, joka periyttää hyvää vastustuskykyä jälkeläisilleen. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi +2161 ja samaan aikaan se nostaa pitoisuuksia. Kokonaisrakenne +12. Käytä erityisesti lantion rakenteen sekä rungon raamien parantajana. Älä käytä raskasluustoisille lehmille.Optimaalinen vedinsijainti, sopii hyvin lehmille joilla on vetimet ristissä liian tiukan keskisiteen takia. Hyvät utareen kiinnitykset ja utarekudos.

Fuel

MELARRY FUEL

Westcoast GALAHAD

98730

Genomax

HOCANM12283285

Myös seksattuna!

RobotReady

PENMANSHIP X JACEY X MACCUTCHEN

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

CalvingEasy

Westcoast Galahad on laajaan käyttöön soveltuva kokonaisuudeltaan hyvin tasapainoinen Robot Ready sonni. Kaikki terveys- ja hedelmällisyysominaisuudet erinomaiset: Utareterveyshoitoindeksi 104, aineenvaihduntasairaudet 108 ja sorkka-alueen ihotulehduksen hoitoindeksi 111, tytärhedelmällisyys 108. Parantaa maidon pitoisuuksia, r% 0,21 ja v% +0,26. Maitoindeksi +932, kokonaisrakenne 9.

Westcoast Galahad

WESTCOAST GALAHAD

Sivun alkuun

Stantons GALORE

98661

Genomax

HO840M3135087078

Pitoisuudet
Lypsynopeus
Vahvat sorkat

RobotReady

SILVER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

Fertility First

 

Arvostelu suomeksi

CalvingEasy

Stantons Galore on tasapainoinen Robot Ready-sonni Larcrest Cosmopolitanin perheestä. Se periyttää erittäin korkeita pitoisuuksia: v% 0,22 ja r% 0,44, maitoindeksi +1049. Sopii hyvin robotille: Vedinsijainti optimaalinen ja lypsynopeus 108. Kaikki käyttö - ja terveysominaisuudet erittäin hyvät, kestävyys 109 ja sorkkaterveysindeksi 109. Vahvat sorkat ja hyvä takajalkojen asento takaa.

Stantons Galore

Stantons GALORE

Sivun alkuun
   

Stantons GATSBY

98209

ImmunityPlus

HOCANM11991372

Genomisonni
Korkea tuotos
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne

Genomax

CAPITAL GAIN x MOGUL x SUPERSTITION

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

GATSBY on Immunity+ ja Robot Ready -sonni, jolla on erinomaiset utareen kiinnitykset ja optimaalinen takavedinten sijainti. Maitoindeksi +1378. Helppo käyttöinen sonni.. Hyvä tytärhedemällisyys, luonne, utareterveys, hyvät poikimaindeksit.

gatsby

STANTONS GATSBY

Sivun alkuun
 

Progenesis GREATLAKES

99039

ImmunityPlus

HOCANM12789794

Hiehoille
Maitomäärä

HealthSmart

OUTLAST X DELTA X ALTAEMBASSY

Sukutaulu

Genomax

 

Genomiarvostelu suomeksi

Progenesis Greatlakes on Immunity+ ja Health Smart-sonni, joka periyttää korkeaa maitomäärää ja nostaa maidon rasvapitoisuutta. Erinomaiset utareen kiinnitykset, hyvät takajalat takaa. Periyttää hyvää terveyttä, tytärhedelmällisyyttä ja luonnetta. Helpot poikimiset, sopii hiehoille.

Greatlakes

Progenesis GREATLAKES

Sivun alkuun
 

Boldi V GYMNAST

98468

Genomax

HOCANM12264628

Rakennesonni
Käyttöominaisuudet

HealthSmart

DOORSOPEN x JABIR x EPIC

Sukutaulu

A2A2

 

Genomiarvostelu suomeksi

Boldi V Gymnast (Doorsopen- Jabir) on RobotReady- ja A2A2 -genomisonni, jonka GTPI on +2593 ja GLPI +3343. Gymnast on erittäin tasapainoinen kokonaisuus tuotosta, rakennetta ja käyttöominaisuuksia. Takavedinten sijainti optimaalinen 2W, pidentää vetimiä. Erinomaiset kestävyys- terveys- ja hedelmällisyysindeksit. Hyvä maitotuotos +1577, pitoisuudet plussalla. Saatavuus rajoitettu.

Gymnast

BOLDI V GYMNAST

Sivun alkuun

AOT HAILSTORM

99034

Genomax

HO840M3136887572

Fertility First

MODESTY X SUPERSHOT X HILLS DAY

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

AOT Hailstorm on edullisen hintaluokan sonni, joka sopii laajaan käyttöön. Se parantaa takavetimien sijaintia ja pidentää vetimiä. Sopii hyvin lehmille, joilla on liian suora kinner. Käytä myös lantiorakenteen korjaajana. Periyttää erinomaista lanneselkää, lantiokulma optimaalinen, korjaa lonkkanivelen sijaintia lehmillä, joiden lonkkanivel on sijoittunut liian taakse. Helpot poikimiset isänä ja emänisänä, sopii hyvin hiehoille. Siemen tiineyttää selvästi keskimääräistä paremmin. Fertility First, Robot Ready, Health Smart

Hailstorm

AOT HAILSTORM

Cheveret INVESTOR

98569

Genomax

HOCANM109174197

Korkea maitoindeksi
Utarekudos
Sopii hiehoille
Myös seksattuna!

Fertility First

MONTROSS X MCCUTCHEN X DOMAIN

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

Cheveret Investor on Robot Ready ja Calving Ease sonni, jonka siemenen UM% on erityisen hyvä. Näistä ansioistaan se on merkitty kaikkein korkeimpaan Genomax+ luokkaan. Investor on helppokäyttöinen sonni, joka sopii laajaan käyttöön erilaisiin navettatyyppeihin. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi +1976. Erinomainen utarekudos tukee lypsettävyyttä +106 sekä korkeaa tuotosta, ja erityisen vahva sorkan kantaosa tukee sorkkaterveyttä. Hyvät poikimaominaisuudet, sopii hiehoille.

Chevenet Investor

CHEVENET INVESTOR

Swissbwc JACKPOT PP RED

98634

Genomax

HOCANM110186836

Pidentää vetimiä
Jälkeläiset nupoja
Myös seksattuna!

Fertility First

ALTACASUAL X MARDI GRAS

Sukutaulu

HealthSmart

 

Arvostelu suomeksi

Polled

Red and White

RobotReady

Swissbec Jackpot PP RED on homotsygootti nupo eli kaikki sen jälkeläiset ovat syntymänupoja. Maitoindeksi +943 ja pitoisuudet plussalla. Robot Ready-sonni. Erinomainen takavedinten sijainti, pidentää vetimiä.

Swissbec Jackpot PP RED

Swissbwc JACKPOT PP RED

Progenesis MIDNIGHT

98665

Genomax

HOCANM12529248

Korkea tuotos
Lypsettävyys
Luonne
Myös seksattuna!

Fertility First

DUKE X DEFENDER X BOOKEM

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Midnight on erittäin korkeaa maitotuotosta periyttävä sonni. Pitoisuudet plussalla. Vaikka Midnightin genomiarvostelu lupaa hyvin korkeita ensikkoherumisia, sen tytärhedelmällisyysindeksi on silti 105, ja kaikki terveysominaisuudet plussalla. Lypsettävyys 107 ja luonne 105. Näin korkealla maitondeksillä +1973 varustetun sonnin tyttärien ensikkokaudella kannattaa kiinnittää erityishuomiota energiatasapainon säilyttämiseen, jotta vältytään energiavajeen aiheuttamilta ongelmilta.

Progenensis Midnight

Progenesis MIDNIGHT

Progenesis OTHELLO

98823

Genomax

HOCANM12609201

RobotReady

MODESTY X SPRING X OAK

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Othello on Robot Ready-sonni, joka polveutuu Rudy Missyn perheestä. Othellon GTPI on +2650 ja NM$ 749. PTAT +2.92 ja Udder Composite +3,36. Kanadalaisessa arvostelussa Othellon maitoindeksi on erittäin korkea +1801 ja pitoisuudet reilusti plussalla. Kokonaisrakenne +14 ja utare +14. Lypsettävyys 107. Othellon GLPI on +3373 ja Pro$ 2576.

Progenesis Othello

PROGENESIS OTHELLO

Progenesis PARKAVENUE

99037

ImmunityPlus

HOCANM12719193

Myös seksattuna!

Genomax

FORTUNE X SUPERSHOT X ENFORCER

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Parkavenue on Immunity+ sonni eli periyttää jälkeläisilleen hyvää vastustuskykyä. Sillä on erittäin korkea maitoindeksi, Kanadan LPI-arvostelussa +2150 ja USA:n TPI:ssä 2068 lbs. Samaan aikaan korkean maitoindeksin kanssa sonnilla on erinomainen tytärhedelmällisyys 108 ja huippuluokan hoitotietoindeksit: Sorkkaterveys 105, aineenvaíhduntasairaudet 106 ja utareterveys 109. Parantaa rinnanleveyttä ja lypsytyyppiä, korjaa utareen kiinnityksiä, optimaalinen vedinpituus. Älä käytä lehmille, joilla on liian suora kinner. Lajiteltuna saatavana vain rajoitetusti.

Parkavenue

Progenesis PARKAVENUE

Westcoast RIGEL

98664

Genomax

HOCANM12371170

Vedinten sijainti
Pitoisuudet
Lypsynopeus
Myös seksattuna!

RobotReady

AFTERBURNER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Fertility First

Westcoast Rigel on samantyyppinen Robot Ready -sonni kuin Galore, ja sopii tasapainoisen arvostelunsa ansiosta laajaan käyttöön. Koko Kokonaisrakenne +10 ja pitoisuudet todella korkeat +0,39 ja +0,21. Optimaalinen takavedinten sijainti ja vedinpituus ja hyvä takajalkojen asento takaa. Tytärhedelmällisyys 105, lypsynopeus 105. Periyttää maidon beetakaseiinityyppiä A2A2.

Westcoast Rigel

Westcoast RIGEL

TGD-Holstein Powerball ROMANUS PP

Z_Optimis

CH 120.1255.5563.5

Syntymänupo

Z_GeneticsHornlos

POWERBALL p X LADD P Red X TOYSTORY

Z_Roboter

 

Arvostelu englanniksi

Syntymänupojen sonnien kysyntä lisääntyy jatkuvasti, ja Sveitsissä on tähän asiaan panostettu jo pitkään. Useimpien nupojen sonnien perimässä on vain yksi nupogeeni, mikä tarkoittaa että 50% vasikoista on nupoja, mutta nyt saamme listalle mustan holsteinin, joka on perimältään PP eli kaikki sen jälkeläiset ovat syntymänupoja! Parasta sonnissa on se, että emme joudu tinkimään muistakaan tärkeistä ominaisuuksista:
Romanus PP periyttää korkeaa maitotuotosta, +1075, ja samalla nostaa pitoisuuksia. Sen käyttöominaisuudet ovat omaa luokkaansa: Kestävyys 128, tytärhedelmällisyys 122, ja lypsettävyys 108. Sopii hyvin hiehoille, ja lisäksi Romanuksen tyttäret poikivat erityisen helposti, indeksi lähes kolme hajonnan yksikköä yli vertailutason eli 128. Myös sonnin oma uusimattomuusprosentti on reilusti yli keskitason, indeksi 108. Romanuksen ei tarvitse hävetä myöskään rakenteen osalta: Utarerakenne 119 ja runko 114. Romanus periyttää erinomaista lypsytyyppiä, etukiinnitystä ja utaremuotoa. Vahva lanneselkä. Pidentää vetimiä ja korjaa liian suoraa kinnertä. Ainoa käytössä huomioitava ominaisuus on sorkkakulma. Älä käytä Romanusta lehmille joiden sorkkakulma on liian matala.

Romanus

ROMANUS

Westcoats SALUKI

99036

ImmunityPlus

HOCANM12638320


Genomax

APPRENTICE X DELTA X SYMPATICO

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

Westcoast Saluki on Immunity+, Robot Ready ja Health Smart sonni Splendorin perheestä. Se periyttää hyvää terveyttä ja vastustuskykyä sekä hyvää tytärhedelmällisyyttä. Erinomainen lantiorakenteen parantaja, vahva lanneselkä. Korjaa takautareen korkeutta ja leveyttä. Hyvät vedinsijainnit. Sopii hyvin hiehoille.

Saluki

Westcoats SALUKI

Walnutlawn SIDEKICK

98633

Genomax

HOCANM12508113

Rakenne

A2A2

ABBOT X MCCUTCHEN X LAVANGUARD

Sukutaulu

CalvingEasy

 

Arvostelu suomeksi

RobotReady

Walnutlawn Sidekick polveutuu samasta emästä kuin sveitsiläinen Spermvital-sonnimme Sunlight. Walnutlawn McCutchen Summer VG89 on Misty Springs Lavanguard Suen tytär eli emän puolelta Walnutlawn Solomonin sisko. Tämä perhe tunnetaan huippuluokan rakenteen periyttäjänä, ja Solomon on jo ehtinyt niittää runsaasti mainetta tyttäriensä näyttelymenestyksen kautta. Sidekickin rakenneindeksit ovat vielä paremmat kuin Solominilla: Kokonaisrakenne +17, utarerakenne +16, jalat&sorkat +11, runko&lypsytyyppi +9 ja lantio +5. Kaikki käyttö- terveys- ja hedelmällisyysindeksit plussalla.

Walnutlawn Sidekick

Walnutlawn SIDEKICK

   

Walnutlawn SUNLIGHT

98503

SpermVital

DE1214989458


Genomisonni

Hyvät käyttöominaisuudet
Myös seksattuna!

A2A2

COMMANDER X MCCUTCHEN

Arvostelu

RobotReady

Sveitsissä on vapautunut siementuotantoon Saksassa syntynyt Walnutlawn Sunlight, (Commander-McCutchen), jonka emä Walnutlawn McCutchen Summer on Misty Springs Lavanguard Suen tytär, eli Walnutlawn Solomonin sisko. Tämä lehmäperhe on kuuluisa hyvän rakenteen periyttäjänä, eikä Sunlight ole poikkeus.  Maitoindeksi komeat +1609 ja pitoisuudet plussalla. Sonnilla on hyvät käyttö- ja terveysominaisuudet mutta älä käytä hiehoille: Lypsettävyys 111, solut 116, tytärhedelmällisyys 104 ja kestävyys 112. Utarerakenteen periyttäjänä sonni on sukunsa veroinen: Utareen kokonaisrakenne 134, utarekudos 132, etukiinnitys 131 ja takakiinnityksen korkeus 120. Lypsytyyppisyys 114 ja jalkarakenne 123. Sunlightin oma uusimattomuus% on hyvä, joten hyvää tiinehtyvyyttä saadaan sekä siemenen omalla elävyydellä että spermvital-käsittelyn avulla.

Walnutlawn Mccutchen SUMMER

Sunlightin emä
Walnutlawn Mccutchen SUMMER

Progenesis TACTITIAN

98818

Genomax

HOCANM12434514

Myös seksattuna!

RobotReady

ACROBATE X TANGO X EPIC

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

 

Progenesis Tactitian edustaa erityyppisiä sonnilinjoja ja tulee samasta emästä kuin Semexillä isäsonnikäytössä ollut outcross-sonni Fortune. Samasta emästä on muitakin erittäin korkeita TPI- ja LPI-sonneja. Tactitianin suvusta ei löydy lainkaan Mogulia eikä McCutchenia. Tactitian on erittäin helppokäyttöinen yhdistelmä tasapainoista maitotuotosta ja pitoisuuksia sekä moitteettomia rakenne- ja käyttöominaisuuksia. Sopii hyvin myös hiehoille.

Tactitian

PROGENESIS TACTITIAN

Progenesis TAKEOFF

98568

Genomax

HOCANM12379966

Rakenne
Utarekudos
Hyvät pitoisuudet

RobotReady

ELUDE X ALTA5G X EPIC

Sukutaulu

Arvostelu suomeksi

Progenesis Takeoff on hiukan erisukuinen sonni, joka periyttää erinomaista rakennetta kaikilla osa-alueilla: Kokonaisrakenne +12, utare +10, jalat ja sorkat +12 ja runko&lypsytyyppi +8. Maitotuotos +985. Lisää raamikkuutta ja lypsytyyppiä ja periyttää poikkeuksellisen hyvää utarekudosta. Pidentää vedintä, parantaa voimakkaasti etu- ja takakiinnityksiä sekä keskisidettä. Voidaan käyttää laajasti rakenteen kokonaisvaltaisena parantajana tuomaan lisää raamikkuutta. Periyttää hyvää utaretta, parantaa luustolaatua, sorkkia, takajalkoja takaa, sekä lanneselän vahvuutta. Suvussa ei lainkaan Mogulia.

Progenesis Takeoff

PROGENESIS TAKEOFF

   

Progenesis TOPNOTCH

98821

Genomax

HOCANM12529327

JEDI X LOTTOMAX X SUPERSIRE

Sukutaulu

 

Arvostelu suomeksi

Progenesis Topnotch sijoittuu v 2016 syntyneiden ja vanhempien sonnien GTPI-listalla kuudenneksi tuloksella GTPI +2803, ja on yksi tämän hetken korkeimmista vapaassa myynnissä olevista sonneista. NetMerit 862. Topnotchia saa hyvin rajoitetusti, mutta pieni annosmäärä on tulossa Suomeen huhtikuun lopun tuonnissa. Annokset myydään tilausjärjestyksessä. Myöhemmin keväällä saamme todennäköisesti lisää, mutta tilausjonoihin on syytä varautua.Topnotch pärjää hyvin myös Kanadan arvostelussa. Sen GLPI on +3187 ja Pro$ 2479.

Progenesis Topnotch

PROGENESIS TOPNOTCH

   

Morningview UPRIGHT

97907

ImmunityPlus

HOUSAM73956539

Genomisonni
Hyvät pitoisuudet
Erinomaiset käyttöominaisuudet
Hyvä rakenne
Vain seksattuna!

Genomax

KINGBOY x NUMERO UNO x BAXTER

Sukutaulu

 

 

Genomiarvostelu suomeksi

 

UPRIGHT on sonni, joka sopii jokaiseen navettaan ja jalostustavoitteeseen. Uprightissa yhdistyvät korkea tuotos ja pitoisuudet sekä kaikilta osin moitteeton rakenne. Kokonaisrakenne + 9, utare +10, utarekudos +12. Kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovati plussalla.

Upright polveutuu Roxyn perheestä Tony Raen kautta, ja sen emän Morningview Uno Danikan takaa takaa löytyy 9 sukupolvea EX-lehmiä ilman yhtäkään heikkoa lenkkiä välissä! Uno Danika itse on vasta poikinut ensikko, jonka ensimmäinen luokitustulos oli GP84.

morningview upright

MORNINGVIEW UPRIGHT

Sivun alkuun

Statons USEFUL

98747

ImmunityPlus

HO840M3135087143

Myös seksattuna!

Genomax

YODER X CAMARO X MOGUL

Sukutaulu

RobotReady

 

Arvostelu suomeksi

A2A2
HealthSmart

Stantons Useful tulee Cosmopolitanin lehmäperheestä ja sen isä Yoder on yksi Mogulin parhaita poikia. Useful on sekä mmunity+ että robot ready sonni, ja sopii laajaan käyttöön monentyyppisiin karjoihin. Periyttää korkeita pitoisuuksia, rasva% 0,80 ja v% 0,35, sekä korkeaa maitotuostosta suhteessa pitoisuuksiin. Optimaalinen vedinsijainti. Käyttö- ja terveysominaisuudet kaikilta osin moitteettomat. Lypsynopeus 108, tytärhedelmällisyys 107. Kestävyys 107. Sopii hyvin hiehoille. Maidon beetakaseiinityyppi A2A2

Stantons Useful

STANTONS USEFUL

Sivun alkuun

Swissbec WHISK P

98583

Genomax

HOCANM109890165

Nupo
Vedinsijainti
Sopii hiehoille

CalvingEasy

JEDI X  MARDI GRAS X LADD

Sukutaulu

RobotReady

Arvostelu suomeksi

Polled

Swissbec Whisk P on heterotsygootti nupo, eli keskimäärin puolet sen vasikoista on syntymänupoja paritettuna sarvellisen lehmän kanssa. Whisk polveutuu tämän hetken kuumimmasta isälinjasta TPI-puolella, ja on yksi parhaista nupogeenisistä TPI-sonneista lukemalla GTPI +2575. Sen GPA LPI +3008 on koko Kanadan nupogeenisten listan kolmanneksi korkein. Whisk on Health Smart ja Robot Ready sonni, jolla on erinomaiset käyttö- ja terveysominaisuudet. Tytärhedelmällisyys 107, lypsettävyys 103 ja luonne 107. Poikimiset isänä 103 ja emänisänä 106. Erinomainen vedinsijainti, pidentää vetimiä. Sopii hyvin hiehoille. Älä käytä lehmille, joilla on liian suora kinner.

Swissbec Whisk P

SWISSBEC WHISK P

Sivun alkuun
   

Legend-Maker VICTOR

98955

Genomax

HOCANM12556108

Myös seksattuna!

RobotReady

KINGPIN X GOLD X SHOTTLE

Sukutaulu

A2A2

 

Arvostelu suomeksi

Legend-Maker Victor on laajaan käyttöön sopiva Robot Ready - ja A2A2- genomisonni, josta ei löydy heikkouksia. Kokonaisrakenne +14, utare +12, jalat&sorkat +10, runko ja lypsytyyppi +9 ja lantio +8. Victor on pitoisuussonni, jonka v % indeksi on +0,31 ja rasva% +0,25. Victor tuo rakenteen vahvuuksia esiin kaikilla osa-alueilla. Lantio-rakenteen indeksit ovat ihanteelliset ja utarerakenne kauttaaltaan tasaisen korrekti. Utarekudoksen laatu huippua, pidentää vetimiä ja samalla vedinsijainti sopii robotille. Kinnerkulma optimaalinen, takajalat takaa kunnossa. Victorin indeksit ennustavat erittäin pitkämaitoisia tyttäriä, jotka tiinehtyvät ja poikivat helposti

Vivid

Victorin emä Farnear-I L Gold Vivid VG88

web-design set-print