Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

JERSEY SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Balin
Genominator
Joel

Anvil
Barcelona
Glisten
Jive
Judo
Nuance

SEX Anvil
SEX Judo
SEX Glisten

 

BROWN SWISS SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Apex
Falco
Gattuso
Surselvastar
Victor P

SEX Gattuso
SEX Surselvastar
SEX Victor P

 

GUERNSEY SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Pilot


 

LYPSYSIMMENTAL SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Favorit
Flavio
Lazarus
Rafaele


 
 

MONTBELIARDE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Vivaldi


Immunity+     RobotReady     A2A2     SpermVital

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

JERSEY

 

 

JX Rock Solid ANVIL

429

Genomax

JEUSAM75211026

Sukutaulu

A2A2

AVON X SANTANA X TOPEKA

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

JX Rock Solid Anvil (Brothers Avon - Santana) on usalainen hiukan erisukuinen sonni, joka nostaa voimakkaasti maitotuotosta ja lisää rungon kapasiteettia ja lypsytyyppiä. Sopii hyvin käyttöön sukulinjoihin, joissa on hyvät pitoisuudet mutta jotka kaipaavat lisää tuotosta ja raameja. Parantaa rinnanleveyttä ja rungon syvyyttä, pidentää vetimiä. Korjaa etukiinnitystä ja utaremuotoa. Health Smart ja A2A2. Annoksia saa myös sexattuna.

 

Anvil

JX Rock Solid ANVIL

JERSEY

 

 

Ahlem GENOMINATOR

385

HealthSmart

JEUSAM71199882

Sukutaulu

A2A2

MARVEL X LEGAL X ACTION

Arvostelu suomeksi

 

 

Ahlem Genominator täydentää jersey-listaamme jälkeläisarvostelun antamalla lisätiedolla ja varmuudella. Genominator on osoittanut vahvuutensa sekä poikiensa että tyttäriensa kautta. Se periyttää hyvää tuotosta ja nostaa pitoisuuksia. Lisää rungon raameja ja parantaa lantiorakennetta. Hyvä keskiside, utaremuoto ja kiinnitykset. Terveysominaisuudet kunnossa.

 

Vette

Ahlem Legal Vette, Genominatorin emä

JERSEY

 

 

FDL BARCELONA

333

Genomax

JECANM109427545

Sukutaulu

A2A2

BARNABAS x PREMIER x CELEBRITY

Genomiarvostelu suomeksi

 

 

BARCELONA on A2A2 sonni, joka periyttää sekä korkeaa tuotosta että hyviä pitoisuuksia. Tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella raamikkaita ja lypsytyyppisiä. Hyvä luonne, lypsettävyys reilusti plussalla. Maito +1134, rasva% +0,23, v% +0,10, kokonaisrakenne +9 ja utare +9.

 

barcelona dam

FDL PREMIER BELLE, BARCELONAN EMÄ

JERSEY

 

 

Buttercrest GLISTEN

331

ImmunityPlus

JEUSAM118704456

Sukutaulu

RobotReady

IRWIN X GARDEN X ARTIST

Genomiarvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

GLISTEN on Immunity+ sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta ja hyviä terveys- ja käyttöominaisuuksia. Vedinsijainti on optimaalinen ja lypsynopeus plussalla. Rakenne on tasaisen korrekti. Käytä Glisteniä korjaamaan nousevaa ja kapeaa lantiota.

 

glisten dam

BUTTERCREST DALE GODDESS, GLISTENIN EMÄ

JERSEY

 

 

Sun Valley JIVE

409

ImmunityPlus

JEUSAM119191044

Sukutaulu

A2A2

BARNABAS X DIMENSION X TBONE

Arvostelu suomeksi

Genomax

 

Sun Valley Jive on immunity+ ja A2A2 -sonni, joka polveutuu USAlaisesta lehmäperheestä. Jive periyttää korkeaa maitotuotosta +1431 ja nostaa samalla pitoisuuksia. Parantaa takakorkeutta ja rungon kapasiteettia sekä lypsytyyppisyyttä. Jerseyden kehityskohteena usein mainittu lantion leveys kuuluu myös Jiven vahvuuksiin. Utareen kiinnitykset ja muoto ovat kunnossa.

 

jive

JIVE

JERSEY

 

 

Guimo JOEL

193

ImmunityPlus

JECANM106797223

Sukutaulu

ShowTime

LEGAL x PARAMOUNT x FIRST PRIZE

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

 

JOEL on saanut Immunity+ -statuksen. Joel sopii sukunsa puolesta monelle suomalaiselle jerseylehmälle. Se nostaa sekä rasva- että valkuaispitoisuutta. Kaikki rakenteen osa-alueet ovat kunnossa. Joelin kokonaisrakenne on +14, utarerakenne +13, jalkarakenne +12, lypsytyyppisyys +10 ja lantio +5. Arvostelu lupaa myös hyvää kestävyyttä ja luonnetta ja nopeaa lypsettävyyttä.

Fermar Paramount Joy

FERMAR PARAMOUNT JOY, JOELIN EMÄ

JERSEY

 

 

Guimo JUDO

426

A2A2

JECANM110194382

Sukutaulu

Genomax

NXLEVEL X PREMIER X PARAMOUNT

Arvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

 

Guimo Judo on upea yhdistelmä korkeaa tuotosta ja hyvää tytärhdelmällisyyttä. Moitteeton rakenne kaikilla osa-alueilla. Judo toimii erinomaisesti lantiorakenteen parantajana. Se periyttää vahvaa lanneselkää ja hiukan laskevaa lantiota, ja korjaa lonkkanivelen sijaintia, mikä tukee jalka-asentoja ja ketteryyttä. Optimaalinen vedinpituus, vahva keskisde, parantaa taka-utareen korkeutta. Tyttäret ovat erittäin lypsytyyppisiä ja kuivaluustoisia. Judon emä Guimo Premier Joany VG85 on lypsänyt hienon ensikkokauden 305 pv 9095 - 4,9 -3,8. Kuvassa emänemä Fermar Paramount Joy EX94, paras 305 pv (2.) 9707-5,2-4,1. Annoksia saa myös sexattuna

Guimo Judo

GUIMO JUDO

JERSEY

 

 

St-Lo NUANCE

408

A2A2

JECANM109541955

Sukutaulu

Genomax

BALIN X SAMSON X STREAM

Arvostelu suomeksi

 

 

St-Lo Nuance on health smart- ja A2A2 sonni, joka periyttää erinomaista rakennetta kaikilla osa-alueilla: Kokonaisrakenneindeksi +13 ja utareindeksi +13. Jalat +9, runko&lypsytyyppi+7 ja lantio +9. Nostaa reilusti utaremuotoa ja parantaa utarekudosta ja etukiinnitystä. Erinomaiset sorkat ja takajalat takaa. Periyttää korkeita tyttäriä, joilla on erinomainen lantion leveys

 

nuance

NUANCE

JERSEY

 

 

Ahlem BALIN

322

ImmunityPlus

JEUSAM72520700

Sukutaulu

HealthSmart

FRONTRUNNER x ACTION x IATOLA

Genomiarvostelu suomeksi

 

BALIN on Immunity-sonni, joka periyttää hyvän vastustuskyvyn lisäksi korkeaa tuotosta sekä hyvää rakennetta kokonaispistein +8. Utareessa erityisvahvuuksina keskiside ja utarekudos. Tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella korkeita ja lypsytyyppisiä. Hyvä lypsettävyys sekä utareterveys.

balin dam

AHLEM ACTION BUTTONS, BALININ EMÄ

BROWN SWISS

 

 

Shady Lane Swiss APEX

70204

Genomax

BSCANM109736195

A2A2

CADENCE X BROOKINGS X SUPREME

 

 

Shady Lane Swiss Apex on onnistunut tulos linjasiitoksesta, jossa on pyritty vahvistamaan tunnetun periyttäjäsonnin ominaisuuksia sukutaulussa.Apex sopii mainiosti risteytyskäyttöön sekä niihin puhtaisiin sukuihin, joista ei löydy Brookingsia. Apexin genomiarvostelu ennustaa hyvää tuotosta ja kaikilta osa-alueiltaan poikkeuksellisen hyvää rakennetta. Kokonaisrakenteen, utareen ja jalkarakenteen genomiarvot ovat peräti kolme hajonnan yksikköä vertailutason yläpuolella. Kaikki käyttöominaisuudet plussalla. Apexin emä Shady Lane Brkngs Alpha EX91 on lypsänyt toisen 305 pv tuotoksen 10955-4,6-3,8.

Shady Lane Brkngs Alpha EX91

Shady Lane Brkngs Alpha EX91

BROWN SWISS

 

 

VICTOR P

70199

A2A2

CH 120.1233.6753.7

Myös seksattuna!

 

VIKING X GLENN X VIGOR

 

 

Victor P on nupo brown swiss, joka periyttää syntymänupoutta 50%:lle vasikoistaan. Semexin Brown Swiss- spesialistin Angelo Pozzattin mukaan Victor P polveutuu Sveitsin tämän hetken arvostetuimmasta lehmäperheestä. Se periyttää korkeita pitoisuuksia ja erittäin hyvää lypsynopeutta, indeksi 114. Samaan aikaan utareterveys on hyvä, solut 104, ja tytärhedelmällisyys 108. Victor korjaa erityisesti etu-utareen pituutta ja utarerakennetta kokonaisuuutena, sekä lantion pituutta ja asentoa. Muutkin rakenneominaisuudet ovat kunnossa. Maidon beetakaseiinityyppi A2A2

Victor

Victor P

BROWN SWISS

 

 

GATTUSO

70193

CH 120.1245.6019.7

Myös seksattuna!

 

BLOOMING x ZASTER x PRUNKI

 

 

Gattuso on uusi brown swiss sonni Sveitsistä. Gattusolla on erittäin korkea maitoindeksi yhdistettynä huippuluokan rakenteeseen. Kaikki rakenteen osa-alueet ovat kunnossa, mutta erityisen vahvasti Gattuso parantaa utareita ja lantiota. Gattusoa kannattaa käyttää etukiinnityksen, etu-utareen pituuden ja takautareen leveyden korjaamiseen. Gattuso periyttää myös pitkää ja oikein asettunutta lantiota ja vahvaa ylälinjaa. Kinnerkulma on optimaalisesti aavistuksen kiverän puolella ja kinnerlaatu hyvä. Lypsynopeus on plussalla. Ainoa käytössä huomioitava tekijä on vedinpituus. Älä käytä Gattusoa lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet

Gattuso

Immenberg BS Blooming GATTUSO

BROWN SWISS

 

 

FALCO

70168

 

CH 120.0671.5169.8

 

FALK x VIGOR x PROPHET

 

 

FALCO on Swissgeneticsin uusi genomisonni, jolla on listan paras lypsynopeus, ja silti sen soluluku on reilusti plussalla. Falco edustaa myös erinomaista rakennetta: Kokonaisrakenne 118, runko 126, lantio 114, jalat 118 ja utare 114. Falcoa kannattaa käyttää, kun halutaan optimaalista kinnerkulmaa. Falco parantaa voimakkaasti myös utareen etu- ja takakiinnityksiä sekä utaremuotoa. Tyttäret ovat raamikkaita, ja Falcoa suositellaan käytettäväksi hiehoille vain seksattuina annoksina. Maidon pitoisuudet reilusti plussalla.

FALCO

FALCON EMÄ VIGORA EX91

BROWN SWISS

 

 

SURSELVASTAR

Z_Optimis

CH 120.0697.4170.5

Myös seksattuna!

 

GRISHA STAR X SIMBABOY X GLENN

 

 

Surselvastar edustaa brown swiss rodun uusinta genetiikkaa. Se periyttää korkeaa maitotuotosta ja nostaa pitoisuuksia. Surselvastarin erityisvahvuus on lypsynopeus lähes kolme hajonnan yksikköä yli vertailutason eli 128. Samaan aikaan sonni periyttää keskitasoa alhaisempia soluja. Hyvä tytärhedelmällisyys. Rakenteeltaan Surselvastar on omaa luokkaansa: Kokonaisrakenne 121, runko 118, lantio 108, jalat ja sorkat 116 ja utare 129. Ihanteellinen kinnerkulma. Pidentää lantiota, mikä näkyy myös erinomaisissa kiinnityksissä – utareelle jää tilaa kun runko on laaja ja lantio riittävän pitkä. Etukiinnitys 125 ja takautareen leveys 123. Erinomainen keskiside. Ei suositella lehmille, joilla on selvästi nouseva lantio. Älä käytä pienikokoisille hiehoille.

Surselvastar

SURSELVASTAR

GUERNSEY

 

 

Lindrian Grumpy PILOT

75025

A2A2

GUCANM11632409

 

GRUMPY X GARRETT X MAGICMAN

 

 

Guernsey on Iso-Britannian Guernsey-saarella jalostettu lypsyrotu, jolla on vakaat kannattajansa sekä kotimaassaan että myös USA:ssa ja Kanadassa. Lehmät ovat tyypillisesti vaaleanruskean ja valkean kirjavia, lypsytyyppisiä, ja 80% testatuista yksilöistä kantaa perimässään maidon beettakaseiini A2-muotoa joko homo- tai heterotsygoottina. Guernseyn maidon sanotaan olevan erityisen hyvän makuista ja sen väri "vivahtaa kultaan" maidon korkeiden pitoisuuksien ja ja hyvän valkuaiskoostumuksen takia. Semexillä on pieni guernsey-jalostusohjelma, jonka tavoitteena on palvella rodun kasvattajia sekä Kanadassa että ulkomailla. Nyt Suomeen tuotu genomisonni Lindrian Grumpy Pilot edustaa tyyppiä A2A2 eli periyttää A2-alleelin kaikille jälkeläisilleen. Pilotin emä Lindian Garrett Pippy EX92 edustaa guernsey-lehmää parhaimmillaan: Sen kokonaistuotos on 70461-5,5-3,7, paras 305 pv (4.) 14216-5,2-3,3 ja luokitus EX92. Garret Pippyn emä on lypsänyt 102 000 kilon elinikäistuotoksen.

Lindrian Garret Pippy

Pilotin emä Lindrian Garrett Pippy EX92, paras 305 pv (4.) 14216-5,2-3,3 ja elinikäistuotos 70461-5,5-3,7

LYPSYSIMMENTAL

 

 

FAVORIT

SpermVital

CH 120.1142.8850.6

Vain spermvital

 

APOLLO X GLETSCHER

 

 

Favorit

FAVORIT

LYPSYSIMMENTAL

 

 

LAZARUS

 

CH 120.0325.5436.3

 

KRISTALL X BENNO

 

 

Lazarus

LYPSYSIMMENTAL

 

 

RAFAELE

86569

 

CH 120.0619.9362.1

 

KRISTALL X BENNO

 

 

Rafaele

LYPSYSIMMENTAL

 

 

FLAVIO

86581

 

CH 120.0930.4026.3

 

VOLFLEUR X MAGNUM

 

 

Flavio

MONTBELIARDE

 

 

VIVALDI

79049

 

CH 120.0632.9891.5

 

PYLORE X MICMAC

 

 

Vivaldi

web-design set-print