Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

JERSEY SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Genominator
Joel
Vintage (MACE)

Balin
Barcelona
Glisten
Journey

SEX Balin
SEX Glisten
SEX Joel

 

BROWN SWISS SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut

Blooming

Apex
Delico
Falco
Gattuso
Lennox
Passat
Victor P

SEX Biver
SEX Falco
SEX Gattuso
SEX Lennox
SEX Victor P

 

GUERNSEY SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Pilot


 

LYPSYSIMMENTAL SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Flavio
Lancelot
Rafaele


 
 

MONTBELIARDE SONNIT

Jälkeläisarvostellut

Genomit

Seksatut


Vivaldi


Immunity+     RobotReady     A2A2     SpermVital

Klikkaa sonnin kanadalaista rekisterinumeroa, niin saat sen uusimman arvostelun näkyviin CDN:ssä. Arvostelu suomeksi -sivulta löydät Semexin suomenkielisen sonnisivun ja kuvia. Sukutaulu-linkistä löydät sukutaulun. MACE tarkoittaa että kyseessä on Interbull eli toisen maan indekseistä muunnettu arvostelu.

 

JERSEY

 

 

Ahlem GENOMINATOR

385

HealthSmart

JEUSAM71199882

Sukutaulu

A2A2

MARVEL X LEGAL X ACTION

Arvostelu suomeksi

 

 

Ahlem Genominator täydentää jersey-listaamme jälkeläisarvostelun antamalla lisätiedolla ja varmuudella. Genominator on osoittanut vahvuutensa sekä poikiensa että tyttäriensa kautta. Se periyttää hyvää tuotosta ja nostaa pitoisuuksia. Lisää rungon raameja ja parantaa lantiorakennetta. Hyvä keskiside, utaremuoto ja kiinnitykset. Terveysominaisuudet kunnossa.

 

Vette

Ahlem Legal Vette, Genominatorin emä

JERSEY

 

 

FDL BARCELONA

333

Genomax

JECANM109427545

Sukutaulu

RobotReady

BARNABAS x PREMIER x CELEBRITY

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

 

 

BARCELONA on A2A2 sonni, joka periyttää sekä korkeaa tuotosta että hyviä pitoisuuksia. Tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella raamikkaita ja lypsytyyppisiä. Hyvä luonne, lypsettävyys reilusti plussalla. Maito +1189, rasva% +0,21, v% +0,10, kokonaisrakenne +10 ja utare +10.

 

barcelona dam

FDL PREMIER BELLE, BARCELONAN EMÄ

JERSEY

 

 

Guimo JOURNEY

345

Genomax

JECANM109529920

Sukutaulu

RobotReady

TEXAS x SPECTACULAR x PARAMOUNT

Genomiarvostelu suomeksi

A2A2

Guimo Journey on helppokäyttöinen sonni, jolla korkea maitotuotos yhdistyy erinomaiseen rakenteeseen. Maitoindeksi on +1329 ja lypsettävyys 108. Emän 2. 305 päivän maitotuotos on jerseylle todella korkea 10692-5,3-3,7, elinikäistuotos kahdelta laktaatiolta huimat 34979-5,5-4,0! Journeyn kokonaisrakenneindeksi on +10, ja se periyttää kaikilta osin erinomaista utarerakennetta. Takautareen korkeus +14. Tyttäret erittäin lypsytyyppisiä. Vahvistaa lanneselkää ja leventää lantiota.

 

Journey

GUIMO JOURNEY

JERSEY

 

 

Buttercrest GLISTEN

331

ImmunityPlus

JEUSAM118704456

Sukutaulu

Genomax

IRWIN X GARDEN X ARTIST

Genomiarvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

RobotReady

GLISTEN on Immunity+ sonni, joka periyttää korkeaa maitotuotosta ja hyviä terveys- ja käyttöominaisuuksia. Vedinsijainti on optimaalinen ja lypsynopeus plussalla. Rakenne on tasaisen korrekti. Käytä Glisteniä korjaamaan nousevaa ja kapeaa lantiota.

 

glisten dam

BUTTERCREST DALE GODDESS, GLISTENIN EMÄ

JERSEY

 

 

Guimo JOEL

193

ImmunityPlus

JECANM106797223

Sukutaulu

ShowTime

LEGAL x PARAMOUNT x FIRST PRIZE

Arvostelu suomeksi

A2A2

 

Myös seksattuna!

 

JOEL on saanut Immunity+ -statuksen. Joel sopii sukunsa puolesta monelle suomalaiselle jerseylehmälle. Se nostaa sekä rasva- että valkuaispitoisuutta. Kaikki rakenteen osa-alueet ovat kunnossa. Joelin kokonaisrakenne on +14, utarerakenne +13, jalkarakenne +12, lypsytyyppisyys +11 ja lantio +6. Arvostelu lupaa myös hyvää kestävyyttä ja luonnetta ja nopeaa lypsettävyyttä.

Fermar Paramount Joy

FERMAR PARAMOUNT JOY, JOELIN EMÄ

JERSEY

 

 

Dutch Hollow VINTAGE P

326

Polled

JEUSAM67184498

Sukutaulu

HealthSmart

VALENTINO x GOLDEN x BERRETTA

Arvostelu suomeksi

RobotReady

 

 

A2A2

VINTAGE P on USA:sta kotoisin oleva nupo jerseysonni, joka on nupogeenin suhteen heterotsygootti, eli se periyttää syntymänupouden keskimäärin 50%:lle jälkeläisistään. Vintage on tervetullut lisä valikoimaamme myös sukunsa puolesta. Iatolaa eli ole lainkaan ja Paramount jää jälkeläisillä neljänteen polveen. Vintage on RobotReady sonni, jonka lypsettävyys, luonne, tytärhedelmällisyys ja utareterveys ovat mukavasti plussalla. Takavedinten sijainti lähes optimissa ja vedinpituus hiukan pitkän puolella.

 

vintage

VINTAGE

JERSEY

 

 

Ahlem BALIN

322

ImmunityPlus

JEUSAM72520700

Sukutaulu

Genomax

FRONTRUNNER x ACTION x IATOLA

Genomiarvostelu suomeksi

HealthSmart

 

Myös seksattuna!

Repromax

BALIN on Immunity-sonni, joka periyttää hyvän vastustuskyvyn lisäksi korkeaa tuotosta sekä hyvää rakennetta kokonaispistein +7. Utareessa erityisvahvuuksina keskiside ja utarekudos. Tyttäret ovat genomiarvostelun perusteella korkeita ja lypsytyyppisiä. Hyvä lypsettävyys sekä utareterveys.

balin dam

AHLEM ACTION BUTTONS, BALININ EMÄ

BROWN SWISS

 

 

LENNOX

70201

CH 120.1197.0288.5

Myös seksattuna!

 

BIVER X CALVIN

 

 

Lennox on sonni, jossa nopealypsyisyys yhdistyy hyvään utareterveyteen. Lennox nostaa myös maidon pitoisuuksia. Rakennepalkit ovat kokonaisuudessaan komeaa katsottavaa: Kokonaisrakenne 123, utare 130, runko 119, jalat 112 ja lantio 134. Lennox parantaa erityisesti etukiinnityksiä, indeksi 126, ja myös utareen muotoa ja takakiinnitystä. Huomioitavia asioita ovat vedinpituus - älä käytä lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet - sekä kinnerkulma,joka on aavistuksen suoran puolella. Kokonaisuudessaan Lennox sopii laajaan käyttöön, ja se on tällä hetkellä Swiss Geneticsin eniten myyty brown swiss -sonni. Näimme Semexin Sveitsin matkalla sekä Lennoxin upeasti säilyneen emänemän että lupaavia vasikoita.

Lennox

BROWN SWISS

 

 

Shady Lane Swiss APEX

70204

Genomax

BSCANM109736195

A2A2

CADENCE X BROOKINGS X SUPREME

 

 

Shady Lane Swiss Apex on onnistunut tulos linjasiitoksesta, jossa on pyritty vahvistamaan tunnetun periyttäjäsonnin ominaisuuksia sukutaulussa.Apex sopii mainiosti risteytyskäyttöön sekä niihin puhtaisiin sukuihin, joista ei löydy Brookingsia. Apexin genomiarvostelu ennustaa hyvää tuotosta ja kaikilta osa-alueiltaan poikkeuksellisen hyvää rakennetta. Kokonaisrakenteen, utareen ja jalkarakenteen genomiarvot ovat peräti kolme hajonnan yksikköä vertailutason yläpuolella. Kaikki käyttöominaisuudet plussalla. Apexin emä Shady Lane Brkngs Alpha EX91 on lypsänyt toisen 305 pv tuotoksen 10955-4,6-3,8.

Shady Lane Brkngs Alpha EX91

Shady Lane Brkngs Alpha EX91

BROWN SWISS

 

 

VICTOR P

A2A2

CH 120.1233.6753.7

Myös seksattuna!

 

VIKING X GLENN X VIGOR

 

 

Victor P on nupo brown swiss, joka periyttää syntymänupoutta 50%:lle vasikoistaan. Semexin Brown Swiss- spesialistin Angelo Pozzattin mukaan Victor P polveutuu Sveitsin tämän hetken arvostetuimmasta lehmäperheestä. Se periyttää korkeita pitoisuuksia ja erittäin hyvää lypsynopeutta, indeksi 121. Samaan aikaan utareterveys on hyvä, solut 106, ja tytärhedelmällisyys 110. Victor korjaa erityisesti etu-utareen pituutta ja utarerakennetta kokonaisuuutena, sekä lantion pituutta ja asentoa. Muutkin rakenneominaisuudet ovat kunnossa. Maidon beetakaseiinityyppi A2A2

Victor

Victor P

BROWN SWISS

 

 

GATTUSO

70193

CH 120.1245.6019.7

Myös seksattuna!

 

BLOOMING x ZASTER x PRUNKI

 

 

Gattuso on uusi brown swiss sonni Sveitsistä. Gattusolla on erittäin korkea maitoindeksi yhdistettynä huippuluokan rakenteeseen. Kaikki rakenteen osa-alueet ovat kunnossa, mutta erityisen vahvasti Gattuso parantaa utareita ja lantiota. Gattusoa kannattaa käyttää etukiinnityksen, etu-utareen pituuden ja takautareen leveyden korjaamiseen. Gattuso periyttää myös pitkää ja oikein asettunutta lantiota ja vahvaa ylälinjaa. Kinnerkulma on optimaalisesti aavistuksen kiverän puolella ja kinnerlaatu hyvä. Lypsynopeus on plussalla. Ainoa käytössä huomioitava tekijä on vedinpituus. Älä käytä Gattusoa lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet

Gattuso

Immenberg BS Blooming GATTUSO

BROWN SWISS

 

 

Scherma Blooming BIVER

70152

A2A2

CH 120.0942.9007.0

Vain seksattuna!

 

BLOOMING x NESTA x MOIADO

 

 

BIVER on Bloomingin poika, ja se on tällä hetkellä Sveitsin listaykkönen, sekä kaikkein eniten käytetty Brown Swiss -genomisonni mm. Italiassa, Sveitsissä ja USA:ssa. Biver periyttää isänsä tavoin erinomaista rakennetta sekä korkeaa tuotosta hyvin pitoisuuksin. Kokonaisrakene 121, runko 129, lantio 134, jalat 112 ja utare 119. Vasikat saattavat olla raamikkaita, joten sonnia suositellaan hiehoille vain seksattuina annoksina. Älä käytä lehmille, joilla on liian lyhyet vetimet.

biver

SCHERMA BLOOMING BIVER

BROWN SWISS

 

 

DELICO

70181

 

CH 120.1186.1541.4

 

VOLVO x AGENDA x PLAYBOY

 

 

Kiba Volvo DELICO sopii suvultaan useimmille suomalaisille brown swiss lehmille. Erinomaista utareterveyttä, indeksi 117. Kestävyys 111. Delicoa kannattaa käyttää paitsi tuotoksen ja lypsettävyyden, myös utarerakenteen parantajana. Sveitsissä arvioidaan etukiinnityksen lisäksi myös etu-utareen pituutta ja Delicolla molemmat indeksit ovat erinomaiset, 117 ja 109 . Utareet ovat leveällä ja korkealla kiinni myös takaa, leveys 114 ja korkeus 111. Älä käytä Delicoa lehmille, joilla on hyvin suora kinner.

DELICO

Delicon emä Kiba Agenda Delicata

BROWN SWISS

 

 

FALCO

70168

 

CH 120.0671.5169.8

Myös seksattuna!

 

FALK x VIGOR x PROPHET

 

 

FALCO on Swissgeneticsin uusi genomisonni, jolla on listan paras lypsynopeus, ja silti sen soluluku on reilusti plussalla. Falco edustaa myös erinomaista rakennetta: Kokonaisrakenne 119, runko 125, lantio 114, jalat 120 ja utare 116. Falcoa kannattaa käyttää, kun halutaan optimaalista kinnerkulmaa. Falco parantaa voimakkaasti myös utareen etu- ja takakiinnityksiä sekä utaremuotoa. Tyttäret ovat raamikkaita, ja Falcoa suositellaan käytettäväksi hiehoille vain seksattuina annoksina. Maidon pitoisuudet reilusti plussalla.

FALCO

FALCON EMÄ VIGORA EX91

BROWN SWISS

 

 

PASSAT

70176

A2A2

CH 120.1057.9786.4

 

PAYSSLI x GLENN x PETER

 

 

PASSAT on Swissgeneticsin uusi A2A2 brown swiss -sonni, jonka annoksia saa sekä tavallisena että lajiteltuna. Passat periyttää erinomaista rakennetta ja laajaa runkoa. Parantaa voimakkaasti utareen kiinnityksiä ja muotoa sekä etu-utareen pituutta. Hyvä lypsettävyys. Ei suositella hiehoille, koska vasikat saattavat olla kookkaita.

passat

PASSAT

BROWN SWISS

 

 

Scherma Glenn BLOOMING

70142

 

CH 120.0825.6880.8

Myös seksattuna!

 

GLENN x ARSENE x PREMIUM

 

 

BLOOMINGin arvostelussa on jo yli 1600 tytärtä, ja sonni parantaa edelleen arvostelujaan. Se on kirkkaasti paras rakennesonni Sveitsissä, ja lisäksi sen vahvuuksiin kuuluu hyvä lypsynopeus sekä maidon korkea valkuaispitoisuus. Bloomingin vasikat saattavat olla raamikkaita, joten sonnia suositellaan hiehoille vain seksattuina annoksina.

blooming daughters

BLOOMINGIN TYTTÄRIÄ

GUERNSEY

 

 

Lindrian Grumpy PILOT

75025

A2A2

GUCANM11632409

 

GRUMPY X GARRETT X MAGICMAN

 

 

Guernsey on Iso-Britannian Guernsey-saarella jalostettu lypsyrotu, jolla on vakaat kannattajansa sekä kotimaassaan että myös USA:ssa ja Kanadassa. Lehmät ovat tyypillisesti vaaleanruskean ja valkean kirjavia, lypsytyyppisiä, ja 80% testatuista yksilöistä kantaa perimässään maidon beettakaseiini A2-muotoa joko homo- tai heterotsygoottina. Guernseyn maidon sanotaan olevan erityisen hyvän makuista ja sen väri "vivahtaa kultaan" maidon korkeiden pitoisuuksien ja ja hyvän valkuaiskoostumuksen takia. Semexillä on pieni guernsey-jalostusohjelma, jonka tavoitteena on palvella rodun kasvattajia sekä Kanadassa että ulkomailla. Nyt Suomeen tuotu genomisonni Lindrian Grumpy Pilot edustaa tyyppiä A2A2 eli periyttää A2-alleelin kaikille jälkeläisilleen. Pilotin emä Lindian Garrett Pippy EX92 edustaa guernsey-lehmää parhaimmillaan: Sen kokonaistuotos on 70461-5,5-3,7, paras 305 pv (4.) 14216-5,2-3,3 ja luokitus EX92. Garret Pippyn emä on lypsänyt 102 000 kilon elinikäistuotoksen.

Lindrian Garret Pippy

Pilotin emä Lindrian Garrett Pippy EX92, paras 305 pv (4.) 14216-5,2-3,3 ja elinikäistuotos 70461-5,5-3,7

LYPSYSIMMENTAL

 

 

LANCELOT

86591

SpermVital

CH 120.1194.8290.9

Vain spermvital

 

AMARONE X MONT-BLANC X HUGO

 

 

Lancelot on uusi lypsysimmental-sonni Sveitsistä. Tuomme siitä Spermvital-käsiteltyjä annoksia ongelmatiinehtyjille. Lancelotin oma uusimattomuusprosentti-indeksi on erinomainen 110, ja kun tähän lisätään Spermvital-käsittely, sonnilla on varmasti käyttöä. Lypsysimmentalia risteytetään maailmalla yleisesti holsteinin kanssa. Heteroosivaikutus tekee risteytyksistä terveitä ja hedelmällisiä, ja tuotoksetkin ovat olleet korkeita. Sveitsissä holstein-lypsysimmentalin risteytyksiä kutsutaan rotunimellä Fleckvieh, ja niillä on oma kantakirjansa. Risteytykset ovat yleensä kookkaita ja melko lihaksikkaita lehmiä. Lancelot periyttää selvästi keskimääräistä lypsytyyppisempiä jälkeläisiä, joilla on erinomainen utarekudos ja tasaisen moitteeton rakenne

Lacelot

LANCELOT

LYPSYSIMMENTAL

 

 

RAFAELE

86569

 

CH 120.0619.9362.1

 

KRISTALL X BENNO

 

 

Rafaele

LYPSYSIMMENTAL

 

 

FLAVIO

86581

 

CH 120.0930.4026.3

 

VOLFLEUR X MAGNUM

 

 

Flavio

MONTBELIARDE

 

 

VIVALDI

79049

 

CH 120.0632.9891.5

 

PYLORE X MICMAC

 

 

Vivaldi

web-design set-print