Laatua

Myymme kanadalaisten sonnien spermaa
parantamaan LEHMIEN KESTÄVYYTTÄ TASAPAINOISEN JALOSTUKSEN keinoin

SpermVital
 

SpermVital

Olemme asiakkaiden toiveiden perusteella päättäneet ottaa listallemme SpermVital annoksia. 

SpermVital-siementä käytetään ongelmatiinehtyjille sekä silloin, kun ei ole syystä tai toisesta mahdollista siementää lehmää parhaaseen aikaan. Erityiskäsittelyn ansiosta siemen elää munajohtimessa selvästi normaalia pakastesiementä pitempään, jopa 48 tuntia. SpermVitalista katsotaan olevan apua erityisesti silloin, kun ovulaation ajankohtaa on vaikea ennustaa tai kiima jostain syystä pitkittyy.

Semexin kanssa yhteistyössä toimiva Swissgenetics on tehnyt sopimuksen norjalaisen Genon kanssa SpermVital- siemenen tuotannosta, ja me tuomme jatkossa Suomeen annoksia sveitsiläisistä angus- lypsysimmental-, limousin- sekä holsteinsonneista. Pääsääntöisesti ongelmatiinehtyjille kannattaa käyttää erirotuista siementä, mikä entisestään parantaa tiinehtymisen mahdollisuutta.

Listalla olevat SpermVital-sonnit

CASTEL BAD RC

Castel Bad RC on uusi Spermvital-sonnimme Sveitsistä. Badin siemen on käsitelty niin että sen elinikä on jopa 48 tuntia. Spermvital siemen tiineyttää tutkitusti paremmin kuin normaalisiemen erityisesti silloin, kun ongelmat johtuvat epämääräisistä tai pitkittyneistä kiimoista tai vaikeudesta määrittää tulevan ovulaation ajankohta. Bad kantaa perimässään punavärigeeniä, eli paritettuna Red Carrier-lehmän kanssa keskimäärin 25% vasikoista on punaisia. Red holsteinille käytettynä puolet Badin vasikoista ovat punaisia.

Bad periyttää erinomaista kestävyyttä, hyvää luonnetta ja nopeaa lypsettävyyttä. Helpot poikimiset. Utarerakenne neljä hajonnan yksikköä yli populaation vertailutason eli 145! Etukiinnitysindeksi Sveitsin skaalassa (hajonta 10) 137 eli tätä sonnia kannattaa käyttää korjaamaan utarerakennetta ja erityisesti etukiinnityksiä. Myös utaremuoto ja takakiinnityksen korkeus ovat erinomaisia. Vahva lanneselkä, hyvä lypsytyyppi

Arvostelu

Castel TALINI
Bad emä Castel TALINI


VINKSLAND ADDICTION ATOMAR (98534)

Sveitsin Red Holstein -listan uusi ykkössonni Vinksland Addiction ATOMAR (Addiction-Aikman) on aloittanut SpermVital-siemenen tuotannon, ja saamme ensimmäiset annokset Suomeen todennäköisesti elokuussa. Ensimmäiset lajitellut annokset saapuvat jo kesäkuun tuonnissa. Atomarissa yhdistyvät punaisen holsteinin parhaat perheet: Emän puolelta se polveutuu Showerista, ja sen isä on Regiment Apple Redin tyttärenpoika. Emänisänemä on KWH-I Aika Baxter. Atomar on yhdistelmä huippuluokan rakennetta, korkeita maidon pitoisuuksia ja erinomaisia terveys- ja käyttöominaisuuksia. Sen tytärhedelmällisyys on lähes kolme hajonnan yksikköä yli vertailutason eli 128, soluluku 118 ja kestävyysindeksi 128. Poikimavaikeudet ovat erinomaiset sekä isänä että emänisänä. Atomaria voi käyttää hyvin myös hiehoille. Rakennepalkit ovat kohdillaan jokaisella osa-alueella: Kokonaisrakenne 132! Utarerakenne 129, pidentää vetimiä.

Arvostelu

SIENNA
Atomarin emänemä Dymentholm Sunview SIENNA RC


WALNUTLAWN SUNLIGHT (98503)

Erittäin mielenkiintoinen SpermVital sonni Sveitsistä on Saksassa syntynyt Walnutlawn Sunlight, jonka emä Walnutlawn Mccutchen Summer on Misty Springs Lavanguard Suen tytär. Lavanguard Sue on myös Walnutlawn Solomonin emä. Tämä lehmäperhe on kuuluisa hyvän rakenteen periyttäjänä, eikä Sunlight ole poikkeus. Sen kokonaisrakenne on Sveitsin indekseissä 137. Maitoindeksi komeat +1516 ja pitoisuudet plussalla. Myös kaikki käyttö- ja terveysominaisuudet ovat mukavasti plussalla, lypsettävyys 108, solut 113, tytärhedelmällisyys 107 ja kestävyys 114. Utarerakenteen periyttäjänä sonni on sukunsa veroinen: Utareen kokonaisrakenne 137, utarekudos 128, etukiinnitys 133 ja takakiinnityksen korkeus 125. Lypsytyyppisyys 127 ja jalkarakenne 128.

Arvostelu

WALNUTLAWN SUMMER
Sunlight emä Walnutlawn SUMMER


FAVORIT (86602)

Favorit on uusi lypsysimmental-sonni Sveitsistä. Sillä on erinomainen poikimisindeksi 109, joten se sopii hyvin risteytyskäyttöön myös pienemmille lehmille. Tuomme Favoritista Spermvital-käsiteltyjä annoksia ongelmatiinehtyjille. Heteroosivaikutus tekee risteytyksistä terveitä ja hedelmällisiä, ja tuotoksetkin ovat olleet korkeita. Sveitsissä holstein-lypsysimmentalin risteytyksiä kutsutaan rotunimellä Fleckvieh, ja niillä on oma kantakirjansa. Risteytykset ovat yleensä kookkaita ja melko lihaksikkaita lehmiä.

Arvostelu

Favorit
Favorit


DESIGNER PP (87504)

Angus-sonni Designer sopii käytettäväksi kaikille ongelmatiinehtyjille rodusta riippumatta, koska angus-rodun vasikat ovat syntyessään pienikokoisia. Angus-rotua voi hyvin käyttää myös hiehojen tiineyttämiseen. Designerin normaalisiemenen uusimattomuusindeksi on 104. Siemenen hyvä tiineyttämiskyky yhdessä SpermVital käsittelyn kanssa ovat erinomainen yhdistelmä ongelmatapausten tiineyttämiseksi.

Designer
Designer


SIMBO (86023)

Limousin-sonni Simbo on jälkeäisarvosteltu, ja sen normisiemenen uusimattomuus% on 103. Simbon sonnivasikoiden keskipaino on ollut 44,4 kg ja lehmävasikoiden 41,0 kg. Vasikat ovat lihaksikkaita ja kasvavat erittäin hyvin. Carcass yield calves-indeksi 133. Limousin-rotuisista välitysvasikoista maksetaan risteytyslisää, joka lisää taloudellista tulosta.


SimboSIMBO


 

 

Kaikki SpermVital-sonnit voi tilata tilauslomakkeelta tai alue-edustajilta. Spermvital-sonnit tunnistaa merkistä SpermVital!

 
web-design set-print